MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έρχονται αλλαγές στις διαγνωστικές εξετάσεις – Υποχρεωτικά σε δημόσιες δομές μέρος τους

Την υποχρεωτική διενέργεια ορισμένων διαγνωστικών εξετάσεων σε δημόσιες δομές εξετάζει το Υπουργείο Υγείας.

Monopoli Team

Την υποχρεωτική διενέργεια ορισμένων διαγνωστικών εξετάσεων σε δημόσιες δομές επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, με στόχο τη μείωση του clawback σε διαγνωστικά εργαστήρια και εργαστηριακούς γιατρούς. Η παρέμβαση εντάσσεται στο «πλέγμα» μέτρων το οποίο υλοποιεί, προκειμένου να ελαφρυνθεί η δαπάνη των διαγνωστικών εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κατ’ επέκταση το clawback, που οδήγησε τον κλάδο σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις.

Την πρόθεση αυτή έκανε γνωστή ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή (31/5), στο πλαίσιο του 1ου Φόρουμ Υγείας, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦινλανδία: Μείωση κατά 66% στις αμβλώσεις των εφήβων χάρη στη δωρεάν αντισύλληψη12.09.2018

Σε προηγούμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιατρικών φορέων, πάντως, είχε κατατεθεί εκ μέρους τους η πρόταση της καθιέρωσης ενός οικονομικού ορίου (πλαφόν) κατά την παραγωγή του παραπεμπτικού, πέραν του οποίου τα παραπεμπτικά θα εκδίδονταν με την ένδειξη «εκτελούνται μόνο σε Δημόσια Δομή», σε συνδυασμό με ελεγκτικούς μηχανισμούς (διαγνωστικά πρωτόκολλα, αριθμητικοί περιορισμοί κλπ), για τον περιορισμό στην ορθή και απαραίτητη συνταγογράφηση. Ωστόσο, ο Υπουργός φέρεται να απέρριψε την πρόταση στο σύνολό της, επικαλούμενος την αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενών από τις Δημόσιες Δομές μετά το κλείσιμο του πλαφόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου βρίσκουμε έγκυρες πληροφορίες για ουρολογικές παθήσεις;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα