MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Lufthansa: Υποχρεούται να καταβάλει 775 εκατ. δολάρια για ακυρώσεις πτήσεων λόγω Covid

Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ εξασφάλισε επιστροφή χρημάτων ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για τους επιβάτες τριών μεγάλων αεροπορικών εταιρειών του γερμανικού ομίλου Lufthansa, λόγω ακυρώσεων πτήσεων και σημαντικών τροποποιήσεων πτήσεων που προκλήθηκαν λόγω Covid. 

Credits: Nick Herasimenka/ Unsplash
Monopoli Team

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έγινε γνωστό πως η Lufthansa συμφώνησε να επιστρέψει 775 εκατομμύρια δολάρια στους επιβάτες για ακυρώσεις πτήσεων λόγω covid, καθώς και να πληρώσει πρόστιμο 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Την ίδια στιγμή και η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM συμφώνησε να επιστρέψει 113,3 εκατ. δολάρια και να πληρώσει πρόστιμο 1,1 εκατ. δολαρίων, ενώ η South African Airways πρόκειται να επιστρέψει 15,2 εκατ. δολάρια και να πληρώσει επίσης πρόστιμο 300.000 δολαρίων.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν καταβληθεί όλες οι οφειλόμενες πληρωμές και απέδωσε την καθυστέρηση πληρωμής – η οποία οδήγησε στο πρόστιμο – στον πρωτοφανή όγκο των αποζημιώσεων που απαιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σημείωσε μάλιστα ότι το ποσό του προστίμου που επιβλήθηκε είναι τυπικό για τέτοιες καθυστερήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Lufthansa σχεδίασε ένα Business Jet για τους δισεκατομμυριούχους της Μέσης Ανατολής12.09.2018

Ο υπουργός Μεταφορών, Pete Buttigieg, τόνισε τη δέσμευση του υπουργείου για την προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών, δηλώνοντας: «Όταν μια πτήση ακυρώνεται ή τροποποιείται σημαντικά, δεν θα είστε αναγκασμένοι να πρέπει να δώσετε μάχη με την εταιρία για να σας επιστραφούν τα χρήματά σας».

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης στις 24 Απριλίου ότι ισχύουν πλέον αυστηρότεροι κανονισμοί σχετικά με τις επιστροφές χρημάτων και τις αποζημιώσεις για τους επιβάτες στις ΗΠΑ. Οι κανονισμοί αυτοί απαιτούν αυτόματες επιστροφές χρημάτων και ορίζουν σαφώς τι συνιστά «σημαντική αλλαγή» στα σχέδια πτήσης, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στις ώρες άφιξης ή αναχώρησης, των διαφορετικών αεροδρομίων, των πρόσθετων ενδιάμεσων σταθμών και της αλλαγής των θέσεων.

Το 2023, το ποσοστό ακύρωσης πτήσεων στις ΗΠΑ ήταν μικρότερο από 1,2%, δηλαδή το χαμηλότερο της τελευταίας δεκαετίας, παρά τον αριθμό ρεκόρ των προγραμματισμένων πτήσεων.

Με πληροφορίες από greekcitytimes.com. 

Περισσότερα από Περίεργα