MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
06
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Χαβάη: Εκρήγνυται το ηφαίστειο Κιλαουέα, ένα από τα πιο ενεργά στον κόσμο (βίντεο)

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε περίπου 1 μίλι (1,6 χλμ.) νότια της καλντέρας Κιλαουέα, σε μια περιοχή εντός του εθνικού πάρκου Ηφαιστείων της Χαβάης που εξερράγη τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 1974.

Monopoli Team

Το Κιλαουέα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, άρχισε να εκρήγνυται νωρίς τη Δευτέρα (3/6) σε μια απομακρυσμένη περιοχή που εξερράγη για τελευταία φορά πριν από μισό αιώνα, δήλωσε το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε περίπου 1 μίλι (1,6 χλμ.) νότια της καλντέρας Κιλαουέα, σε μια περιοχή εντός του εθνικού πάρκου Ηφαιστείων της Χαβάης που εξερράγη τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 1974. Η περιοχή γύρω από την καλντέρα είναι κλειστή για το κοινό από το 2008 λόγω άλλων κινδύνων, όπως ρωγμές εδάφους, αστάθεια στο τοίχωμα του κρατήρα και πτώσεις βράχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧιλή: Νέο άγαλμα μοάι βρέθηκε σε κρατήρα ηφαιστείου12.09.2018

«Η λάμψη είναι ορατή στις εικόνες της κάμερας web, υποδεικνύοντας ότι αυτή τη στιγμή εκρήγνυται λάβα από τις ρωγμές», ανέφερε το παρατηρητήριο USGS. Η έκρηξη το 1974 διήρκεσε μόνο περίπου έξι ώρες. Το αστεροσκοπείο είπε ότι δεν ήταν ακόμη δυνατό να πει πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η έκρηξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα