MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 4 Ιουνίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 6 Ιουνίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Χορός

no matter how quiet, από την ομάδα χορού YELP danceco. στο PalmTree

Φωτογραφία: Μυρτώ Αποστολίδου

Το «no matter how quiet», μία παράσταση σύγχρονου χορού που εστιάζει στη διαδικασία δημιουργίας και στην εργασία του καλλιτέχνη, παρουσιάζεται από την ομάδα YELP danceco. στο PalmTree-MCA για έξι μόνο παραστάσεις. Τέσσερις χορευτές (Κωνσταντίνα Μπάρκουλη, Γιάννης Τσιγκρής, Ιωάννα Αποστόλου, Αγγελική Στελλάτου), ένας εικαστικός (Φίλιππος Βασιλείου), ένας μουσικός (Ιάκωβος Παυλόπουλος) και μια χορογράφος (Μαριέλα Νέστορα) εργάζονται, διερευνούν, συνομιλούν και ανακινούν ερωτήματα για την ομαδική εργασία, τη συνεργασία, την ατομική συνεισφορά, τις εμπειρίες και τις  απαιτήσεις της εργασίας του καλλιτέχνη, τη σχέση της σύγχρονης ζωής με την τέχνη και το σώμα.
Παραστάσεις:  4,5,6 και 14,15,16 Ιουνίου 2024, 21:30.
Εισιτήρια: 10€-15€. Προπώληση: ticketservices.gr
PalmTree Multinfuntional Center of Arts, Κριναγόρου 13, Νέος Κόσμος.

Θέατρο

Βότκα Μολότοφ, της Ελένης Ράντου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, μετά την τεράστια επιτυχία και τα συνεχή sold out σε όλη την Ελλάδα, ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία στα ανοικτά θέατρα της Αττικής. Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. *Παίζουν: Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Λυδία Σγουράκη κ.α.
Τρίτη 4/6, 21:15
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Ο «τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» η παράσταση “φαινόμενο”, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, με τους 300.000 θεατές, τα αλλεπάλληλα sold out και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις. Ο Ντάριο Φο καταφέρνει να “ξεσκεπάσει” τη δολοφονία του “αναρχικού σιδηροδρομικού” Τζουζέπε Πινέλι που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και ασκεί κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας. Τα θέματα του έργου του εξακολουθούν να είναι επίκαιρα μέχρι και σήμερα, καθιστώντας το κλασικό και κατάλληλο τόσο για παραδοσιακές όσο και για πρωτοποριακές θεατρικές προσεγγίσεις. *Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Κώστας Μαγκλάρας, Φοίβος Ριμένας.
Τρίτη 4/6, 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 20€. Προπώληση: more.com
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 21 0422 6330.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#10: Si Signore – No Signore12.09.2018

Συναυλίες

Με βάρκα την καρδιά: Ο Θοδωρής Κοτονιάς στην Τεχνόπολη

Ο Θοδωρής Κοτονιάς, διανύοντας τον 20ο χρόνο στη ναυτική περιπέτεια της δισκογραφίας του, ετοιμάζεται για μια καλοκαιρινή μουσική γιορτή στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, την Τρίτη 4 Ιουνίου, παρέα με όσους φίλους ταξίδεψε, αλλά και πρόκειται να συνταξιδέψει δημιουργικά. Μια επετειακή γιορτή με τραγούδια που κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ.  Ο Θοδωρής που γνωρίσαμε μέσα από τα “Μακρινά Ξαδέρφια” και τραγούδια του που αγαπήθηκαν, όπως η “Άνοιξη” που πρωτοτραγουδήθηκε από την Γλυκερία και τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, ξεκλείδωσε τις καρδιές μας για τα καλά με τα “Κλειδιά” του, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Από τότε συνεχίζει να μας χαρίζει πολύχρωμα τραγούδια με άρωμα παράδοσης αλλά και με πολλά σύγχρονα στοιχεία, όπως το “Μπαλόνι”, τον “Ναυαγό”, τους “Δύο δρόμους” κ.ά.
Τρίτη 4/6, 21:00
Εισιτήρια: Όρθιοι: 13 ευρώ, Καθήμενοι: 17 ευρώ. Προπώληση: more.com
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 & Βουτάδων, Γκάζι, Τηλ: 2130109300.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #117: Όλα τα μάτια στη Ράφα και νέος Λάνθιμος – Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Εκθέσεις

Ο αισθησιακός μυστικισμός της γλυπτικής: Αναδρομική έκθεση του κορυφαίου Ιταλού γλύπτη Novello Finotti στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Ο αισθησιακός μυστικισμός της γλυπτικής: Αναδρομική έκθεση του κορυφαίου Ιταλού γλύπτη Novello Finotti στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Novello Finotti,Παρακαλώ μη με γαργαλάτε,1990-94,Λευκό μάρμαρο Καράρας,90x160x80εκ.,Συλλογή Καλλιτέχνη

Ο κορυφαίος Ιταλός γλύπτης Novello Finotti για πρώτη φορά στην Αθήνα θα παρουσιάσει αναδρομικά τη δουλειά του στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η έκθεση με τον δηλωτικό τίτλο «Novello Finotti Ο αισθησιακός μυστικισμός της γλυπτικής» περιλαμβάνει εξήντα πέντε και πλέον γλυπτά της μακρόχρονης εξελικτικής του πορείας από λευκό μάρμαρο Καρράρας, ροζέ μάρμαρο Πορτογαλίας, μαύρο γρανίτη Βελγίου και ορείχαλκο. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024 στις 20:30, παρουσία του ίδιου του μεγάλου γλύπτη.
Διάρκεια έκθεσης: Από 4 Ιουνίου έως 11 Νοεμβρίου 2024.
Ωράριο έως τον Οκτώβριο: Δευ/Τρi/Τετ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 10:00 – 18:00. Πέμπτη: 10:00 – 20:00.
Εισιτήριο: 10€, 5€.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλόφρεσκος Bloody Hawk, “πολύ καλή στα πάρτυ” Nalyssa Green, Angelina Mango, BadBadNotGood: Τα καλύτερα της εβδομάδας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις