MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Εξερευνώντας τα μαγευτικά νησιά της Κροατίας

Ήλιος, θάλασσα, μεσαιωνικές πόλεις και μαγευτικά τοπία στις Δαλματικές Ακτές. Ανακαλύψτε τα ομορφότερα νησιά της Κροατίας.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Τα νησιά της Κροατίας στην Αδριατική θάλασσα έχουν κάτι για όλους: για αυτούς που αναζητούν κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, για τους φυσιολάτρες που λατρεύουν τις περιηγήσεις σε μαγευτικά τοπία, για τους οινόφιλους και τους λάτρεις του καλού φαγητού, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να περάσουν ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε πέντε νησιά – στολίδια των Δαλματικών ακτών που αξίζει να ανακαλύψετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ12 στάσεις που δεν πρέπει να λείπουν από ένα ταξίδι στην Ιρλανδία12.09.2018

Χβαρ

Πηγή: Shutterstock

Ένα απάνεμο λιμάνι γεμάτο με γιοτ και μια τεράστια πλακόστρωτη πλατεία με έναν μπαρόκ καθεδρικό ναό στο κέντρο της, σας υποδέχονται στο Χβαρ, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Κροατίας στα βόρεια του περίφημου Ντουμπρόβνικ και το πιο δημοφιλές νησί της χώρας για νυχτερινή και κοσμική ζωή. Κάντε μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο με τους φοίνικες μέχρι το κάστρο στην κορυφή του λόφου και, στη συνέχεια, περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια, που είναι γεμάτα με ρουστίκ κομψά εστιατόρια που σερβίρουν θαλασσινά, κοκτέιλ μπαρ και μπουτίκ με χειροποίητα κοσμήματα και επώνυμα ρούχα. Μην μείνετε όμως μόνο στην πόλη. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε το εσωτερικό του νησιού με τα γοητευτικά χωριά και τα χωράφια λεβάντας. Αξίζει να κανονίσετε και μια ημερήσια εκδρομή στα γειτονικά νησάκια Pakleni.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 νησιά για διακοπές τον Ιούνιο12.09.2018

Βις

Πηγή: Shutterstock

Το πιο απομακρυσμένο νησί από την ηπειρωτική χώρα της Κροατίας είναι λιγότερο τουριστικό από τα «αδερφάκια» του. Η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα και οι γαλαζοπράσινες βραχώδεις παραλίες δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Σήμα κατατεθέν και οι αμπελώνες, καθώς η περιοχή παράγει μερικά από τα πιο δημοφιλή κρασιά της Κροατίας. Βουτήξτε στις παραλίες Lucica και Srebrna, απολαύστε φρέσκα θαλασσινά στη γραφική Komiža και επισκεφθείτε την περίφημη μπλε σπηλιά του γειτονικού νησιού Biševo.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί