MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Γαλλία: Βουλευτές εμφανίστηκαν στο Κοινοβούλιο ντυμένοι με τα χρώματα της Παλαιστίνης

Γάλλοι βουλευτές εμφανίστηκαν στο Κοινοβούλιο ντυμένοι στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Πηγή φωτογραφίας: X
Monopoli Team

Την Τρίτη 4 Ιουνίου, Γάλλοι βουλευτές εμφανίστηκαν στο Κοινοβούλιο ντυμένοι στα μαύρα, κόκκινα, λευκά και πράσινα, δηλαδή τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας. Οι βουλευτές προέβησαν σε αυτή την πράξη για να δείξουν στη γαλλική κυβέρνηση την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντί στην άρνησή της να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Το ήδη τεταμένο κλίμα εντός του Κοινοβουλίου οξύνθηκε κι άλλο όταν η βουλεύτρια του κόμματος Ανυπόταχτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά), Rachel Keke, ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία μέσα στην αίθουσα. Τότε η πρόεδρος του κοινοβουλίου Yaël Braun-Pivet αφού της έκανε προφορική επίπληξη, επέβαλλε τη μέγιστη κύρωση που προβλέπεται από τον κανονισμό, ενώ στη συνέχεια διέκοψε τη συνεδρίαση. «Η αίθουσα της Βουλής είναι χώρος δημοκρατικών συζητήσεων και οι βουλευτές εκφράζονται αποκλειστικά δια του λόγου», ανέφερε μάλιστα η πρόεδρος.

«Όσον αφορά στη διμερή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, η θέση της Γαλλίας είναι (…) σαφής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (Emmanuel Macron) την έχει αναφέρει, δεν πρόκειται για ταμπού», τόνισε ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις υπουργός Jean-Noël Barrot. «Η απόφαση αυτή θα πρέπει να είναι επωφελής. Όπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός (Gabriel Attal), τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται αναγνωρίσεις (του παλαιστινιακού κράτους) χωρίς να δίνουν λύση στη σύγκρουση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία ανακοίνωσαν την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους12.09.2018

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν την περασμένη εβδομάδα το κράτος της Παλαιστίνης, προκαλώντας την οργή της κυβέρνησης του Benjamin Netanyahu.

Ως «απάντηση» για τα ρούχα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας που φόρεσαν οι βουλευτές της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και οι οικολόγοι και οι κομμουνιστές, οι βουλευτές της δεξιάς και του προεδρικού κόμματος «Αναγέννηση» έφεραν τρίχρωμα μαντίλια, στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Με πληροφορίες από Info3. 

Περισσότερα από Επίκαιρα