MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Πώς ο εθισμός στο διαδίκτυο επηρεάζει τον εγκέφαλο των εφήβων; Έρευνα απαντά

O εθισμός στο διαδίκτυο έχει εμφανείς επιδράσεις σε πολλαπλά νευρωνικά δίκτυα στον εγκέφαλο, σύμφωνα με έρευνα.

Credits: Max Titov/Unsplash
Monopoli Team

Σημαντικές επιρροές στη χημεία του εγκεφάλου, αλλά και στη συμπεριφορά των εφήβων έχει ο εθισμός στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε βρετανική μελέτη. Η «προβληματική» σχέση των παιδιών και των εφήβων με τον κόσμο του διαδικτύου, βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών πολλών ερευνητών, και τώρα, η νέα έρευνα αποκάλυψε σημαντική συσχέτιση μεταξύ των αλλαγών στον εγκέφαλο των εφήβων και τη χρήση του internet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάνω από 300 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε χρόνο12.09.2018

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, για τη διεξαγωγή της μελέτης ερευνητές του University College του Λονδίνου εξέτασαν 12 παλαιότερες έρευνες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει 237 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 10 – 19 ετών. Τα παιδιά είχαν διαγνωσθεί με εθισμό στο διαδίκτυο μεταξύ 2013 και 2023 και είχαν υποβληθεί σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσο εσύ κοιμάσαι, ο εγκέφαλός σου ίσως προσπαθεί να προβλέψει το μέλλον, λέει νέα έρευνα12.09.2018

Όπως διαπιστώθηκε, ο εθισμός στο διαδίκτυο έχει εμφανείς επιδράσεις σε πολλαπλά νευρωνικά δίκτυα στον εγκέφαλο, ενώ προκαλεί κατάσταση ηρεμίας σε πολλά τμήματά του. Εκτός αυτού, παρατηρήθηκε και μείωση της λειτουργικής συνδεσιμότητας μεταξύ τμημάτων του εγκεφάλου που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη σκέψη, αλλά και αλλαγές στη συμπεριφορά, την υγειά και την πνευματική ανάπτυξη. Μάλιστα, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι όλες αυτές οι αλλαγές, μπορεί να υποδηλώνουν ότι δυνητικά θα επηρεαστεί η ανάπτυξη και η ευημερία των εφήβων, δεδομένης της κρισιμότητας αυτής της ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life