MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε σεζόν: «Άνδρες και γυναίκες κοιμούνται σε κοντέινερ 30 τ.μ.»

Ανάμεσα στις καταγγελίες είναι ότι «καμαριέρα κάνει 27 δωμάτια».

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Στις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σεζόν, στο ξήλωμα των… πλωτών ξαπλωστρών στη Ρόδο και στα κενά που υπάρχουν στον τουρισμό αναφέρθηκε ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου μόνο στην Κρήτη υπάρχουν 3.500 κενά σε τουρισμό – επισιτισμό και πανελληνίως πάνω από 80.000. Μάλιστα κατήγγειλε πως έκαναν ξανά την εμφάνισή τους κοντέινερ για τη διαμονή των εργαζομένων, τα οποία καλύπτουν με καλαμιές για να μην φαίνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνονται 18 επιδόματα και παροχές – Αυξημένο και το Δώρο Πάσχα12.09.2018

«Έχω περιστατικό που σε 25-30 τ.μ. κοιμούνται τέσσερις άνθρωποι στη Μύκονο, τα οποία είναι διαφορετικού φύλου. Με τα όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην εργαζόμενη να είναι με τρεις άνδρες», είπε στο OPEN.

«Δουλεμπορικά γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων»

«Βλέπω πολλούς συνανθρώπους μας στα ξενοδοχεία από τρίτες χώρες. Θα στείλω αίτημα στο υπουργείο Εργασίας να ενημερώσει επίσημα με ποια διαδικασία ήρθαν, πώς αμείβονται και πού κοιμούνται», ανέφερε και είπε πως «εύχεται» να πρόκειται για διακρατική συμφωνία αφού υπάρχουν γραφεία «δουλεμπορικά ενοικιάσεως εργαζομένων» τα οποία έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυζήτηση στο Εθνικό: Είναι πρόβλημα να μεγαλώνουμε;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα