MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Μπορείς με ένα beat να νικήσεις τα… blues; Η Amita Motion το χει!

Οι καλλιτέχνες Zaf, Foxy Lee, Seno συνάντησαν τους DJs Solid Grace, Arcade και Display, σε μία διαφορετική πρωτοβουλία της Amita Motion, με στόχο τα «blues» να μεταμορφωθούν σε good vibes και θετική ενέργεια, με τη δύναμη της μουσικής!

Monopoli Team | 07.06.2024

H Gen Z, η απόλυτη γενιά του σήμερα, έχει περάσει από χιλιάδες κύματα, ενώ βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια να ανακαλύψει τον εαυτό της, να βρει την ταυτότητά της, να στριμωχτεί κάπως στα «κουτάκια» αυτού του κόσμου. «Κουτάκια» που βέβαια δεν την ενδιαφέρουν τόσο, αφού αυτή η γενιά προτιμά να εκφράζεται ελεύθερα κι ας «τσαλακώνεται», να μην κυνηγά την τελειότητα, να αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Τα social media είναι κατά κάποιον τρόπο το καταφύγιό τους, αφού εκεί εκφράζουν όλες αυτές τις αγωνίες, αλληλεπιδρούν και το κυριότερο, νιώθουν λιγότερο μόνοι.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν ασχοληθεί με το προφίλ αυτής της γενιάς, οι νέοι δυσκολεύονται αρκετά με την ψυχική τους υγεία, ενώ βιώνουν πιο έντονα από κάθε άλλη γενιά, το άγχος, τη θλίψη και τη μοναξιά. Η γενιά που γεννήθηκε και γαλουχήθηκε μέσα στην τεχνολογία – συχνά αποκαλούν τους Gen Zers «ψηφιακούς ιθαγενείς» – φαίνεται πως έρχεται συχνά αντιμέτωπη με αρνητικά συναισθήματα, τα οποία της έχει φορτώσει η ζόρικη πλέον καθημερινότητα. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη διαρκή έκθεση τους στον ψηφιακό κόσμο – που ενώ είναι για τους ίδιους απόλυτα οικείος – όλη αυτή η φάση φαίνεται πως τελικά τούς επηρεάζει συχνά αρνητικά, ενώ τους επιφορτίζει με έντονο, καθημερινό στρες.

Η αποκοινωνικοποίηση, που έφερε μαζί της η πανδημία μπήκε σαν το κερασάκι στην τούρτα, και δεν είναι τυχαίο που κάθε αλληλεπίδραση μπορεί πολύ εύκολα να γίνει διαδικτυακά. Άσε που οι διαδικτυακές παρέες είναι ενεργές όλη μέρα και πάλι καλά. Αυτό το  αόρατο δίκτυο υποστήριξης είναι ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη αυτή η γενιά. Θλίψη, στρες, πληγωμένος εγωισμός, άγχος, αρνητικότητα. Όσο πιο ανοιχτά εκφράζουν στους followers τους τα όσα δύσκολα βιώνουν, τόσο περισσότερο νιώθουν πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα.

Ένα beat για να νικήσουμε τα «blues»

Η Amita Motion – που χρόνια τώρα έχει ταυτιστεί στο μυαλό όλων μας με τη θετική ενέργεια – έστρεψε τις κεραίες της στους Gen Zers, αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τους και σκέφτηκε πώς θα μπορούσε να νικήσει κάθε συναίσθημά τους θλίψης και ματαίωσης, μετατρέποντάς το σε – τι άλλο; – θετική ενέργεια.

Η ιδέα είχε συγκεκριμένα ως εξής: H Amita Motion ξεχώρισε τρία TikTok videos νέων που μοιράζονται ανοιχτά την απογοήτευσή τους πάνω σε μια πολύ δική τους ιστορία: Μια νέα που ασφυκτιά από τις υπερβολικές απαιτήσεις των γύρω της, ένας νέος που έχει στενοχωρηθεί από τα hate comments που λαμβάνει, μια ακόμη νέα που είναι πολύ down γιατί χώρισε.

Στην συνέχεια, επιστράτευσε έξι καλλιτέχνες που γνωρίζουν καλά πώς νιώθει η Gen Z, μιας και οι ίδιοι ανήκουν σε αυτή. Τον ταλαντούχο Zaf – τον κατά κόσμον Γιάννη Ζαφειρίου – ο οποίος μάς χάρισε το απόλυτο hit του περσινού καλοκαιριού, με τίτλο Πες. Κάνοντας με το Πες το ντεμπούτο του, ο αυτοδίδακτος Zaf μίλησε για την αγάπη και τον έρωτα στη «γλώσσα» της δικής του γενιάς και πολύ σύντομα απέδειξε πως υπάρχει μια θέση για τον ίδιο στον καλλιτεχνικό χώρο.

Την Foxy Lee, που από τη Φιλοσοφική βρέθηκε να κυκλοφορεί τη δική της μουσική μόνη της, μπλέκοντας διαφορετικά ειδη και μιλώντας ευθέως για ζητήματα που αγγίζουν τα κορίτσια της γενιάς της. Απόδειξη η Μαύρη Ύλη και το Έτσι Είμαι Εγώ, δύο κομμάτια με πολύ διαφορετικές επιρροές, με κοινό τη μαγική φωνή της Foxy Lee.

Τον newcomer Seno, από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της τραπ σκηνής αυτή τη στιγμή – κάτι που φάνηκε ήδη από το ντεμπούτο του Trapped, που μάς έδωσε μια πολύ καλή γεύση από το ανεπιτήδευτα κουλ ύφος του. Από τότε έχουν μεσολαβήσει αρκετά singles, όπως το Y U MAD με τον FY και το Leanin’ με Kimi και Mel, που μάς άρεσαν πολύ και απέδειξαν ότι ο Seno είναι ιδανικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς.

Οι τρεις νέοι αυτοί μουσικοί μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τρία ξεχωριστά κομμάτια, εμπνευσμένα και αφιερωμένα στους τρεις Gen Zers του TikTok. Εκεί συνάντησαν τους Djs. Τους Solid Grace, τους οποίους ακόμα κι αν νομίζεις ότι δεν τους έχεις ακουστά – αν δεν είσαι μυημένος στην ελληνική dance σκηνή δηλαδή – να είσαι σίγουρος ότι έχεις χορέψει με κάποια από τις επιτυχίες της ομάδας, που απαρτίζεται από παραγωγούς και καλλιτέχνες, που ως κοινό έχουν ότι ‘βλέπουν μπροστά’. Ίσως γι’ αυτό να συνεργάζονται με μερικά από τα πιο φρέσκα ονόματα της ελληνικής ποπ σκηνής, όπως είναι φυσικά ο ZAF.

Τους Arcade, οι οποίοι βρίσκονται στα μουσικά πράγματα της χώρας μας από το 2018 και μάς έχουν χαρίσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχουν ερμηνευτεί από κορυφαία ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως οι Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Τάμτα, Χρήστος Μάστορας, Ελένη Φουρέιρα, Demy και πολλοί άλλοι.

Τον Display, που μπορεί να μην ανήκει στην Gen Z, αλλά όπως λέει και ο ίδιος ‘he DJs for the vibes’ και τις περισσότερες φορές τα vibes αυτά εκπροσωπούν την Gen Z και με το παραπάνω. Με επιτυχίες όπως το Κόλλημα της Ελένης Φουρέιρα, το Funky με τον FY, το επικό Νησί και πολλά ακόμη κομμάτια που έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι, ο Display ως DJ του Baby Disco, ξέρει πολύ καλά πώς να μας κάνει να χορεύουμε με το που ακούμε το χαρακτηριστικό… ‘Ναι, ρε Display’.

Όλοι μαζί, με την καθοδήγηση της Ελένης Φουρέιρα και αντλώντας έμπνευση από τα τρία βίντεο των παιδιών στο TikTok, μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν ξεχωριστά beats με μοναδικό στόχο έναν: Να μπει ένα φρένο στα «blues», με την πιο θετική ενέργεια! Παρέα πάντα με την Amita Motion!

Και κάπως έτσι, ένας χωρισμός γίνεται μια πόρτα που κλείνουμε για να ανοίξουμε την επόμενη που θα οδηγήσει σε νέες εμπειρίες. Ένα hate comment μετατρέπεται σε υπενθύμιση του να απέχουμε από την κακία, να προσέχουμε τον εαυτό μας και να ακούμε πιο πολύ την καρδιά μας, ενώ το στρες από τις υπερβολικές απαιτήσεις των γύρω μας, παίρνει τη μορφή μιας ηχηρής δήλωσης ότι αν έχουμε πλάνο και good vibes δεν μας φρικάρει τίποτα. Τρία ολόφρεσκα κομμάτια μας δίνουν το beat! Let’s beat our blues!

Περισσότερα από Μουσικά Νέα