MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Σε ηλικία 91 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή η αγαπημένη ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Monopoli Team

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού – η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό – έκανε γνωστή η ανηψιά της Αννα Στυλιανοπούλου. 

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούπου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ», έγραψε στο Instagram.

Η ηθοποιός νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε ιδιωτική κλινική αποκατάστασης.

Ποια ήταν η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε το 1937 στη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959, ενώ παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1959, εμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη στην τραγωδία «Ηλέκτρα». Συνέχισε να παίζει στο θέατρο, σε έργα πρόζας, αλλά και σε επιθεωρήσεις.

Για πρώτη φορά στον κινηματογράφο έκανε την εμφάνισή της το 1960, στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη, Ο Ξένος της Νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Οι περισσότεροι την έχουμε ταυτίσει με τον αξεπέραστο ρόλο της επαρχιώτισσας υπηρέτριας, με ατάκες που πραγματικά έχουν μείνει αξέχαστες.

Ήταν συχνά απολαυστική στους ρόλους της πιο «λαϊκής» κοπέλας σε δεύτερους ρόλους, που όμως ξεχώριζαν.

Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσα από τα «μάτια» της Φίνος Φιλμ (vid)12.09.2018

Περισσότερα από Cine News