MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 7 Ιουνίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Ελίζαμπεθ Κοστέλο: Η νέα παράσταση του Krzysztof Warlikowski έρχεται στην Πειραιώς 260

«Ελίζαμπεθ Κοστέλο. Επτά μαθήματα και πέντε παραβολές». Η παράσταση του Κριστόφ Βαρλικόφσκι, βασισμένη στα έργα «Ελίζαμπεθ Κοστέλο, Ένας αργός άνθρωπος» και «Moral Tales» του Κουτσί, παρουσιάζεται, 5-7 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2024.  Η Ελίζαμπεθ Κοστέλο δεν είναι απλώς ένας επινοημένος λογοτεχνικός χαρακτήρας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το καλλιτεχνικό alter ego του Κουτσί: μιλάει εξ ονόματός του και υφίσταται την κριτική και την οργή των αναγνωστών και των επικριτών του. Σύμφωνα με τον Κουτσί, η Ελίζαμπεθ Κοστέλο εισβάλλει στη φαντασία του και στα γραπτά του, και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τη δική του φωνή για να μιλήσει για τη φιλοσοφία, το περιβάλλον, για κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα, ή να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κακοποίηση των ζώων, την κοινωνική αδικία και τον αποκλεισμό των ηλικιωμένων και των αναπήρων. Είναι κάτι σαν φάντασμα, που επιστρέφει διαρκώς για να στοιχειώσει τον δημιουργό της.*Παίζουν: Mariusz Bonaszewski, Magdalena Cielecka, Andrzej Chyra, Ewa Dałkowska κ.α.
Παραστάσεις: 5-7 Ιουνίου 2024. Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 19:00.
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: www.aefestival.gr
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

Χορός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στοv ζωγράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου12.09.2018

Συναυλίες

Lullabies For Adults: Οι Youth Valley για ένα κινηματογραφικό live στον Δαναό

Οι Youth Valley έρχονται στον ιστορικό κινηματογράφο του Δαναού για μια μοναδική βραδιά την Παρασκευή 7 Ιουνίου, που συνδυάζει μουσική και οπτικό αφήγημα, βασισμένο στον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο “Lullabies For Adults” (2023) – που και για εμάς ήταν ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς 2023. Μία ξεχωριστή συναυλία που ενώνει τον post punk και shoegaze ήχο των Youth Valley με κινηματογραφικά visuals και μας υπόσχεται ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό και interactive θέαμα επηρεασμένο από την επαναστατική αγγλόφωνη μουσική των 80s και 90s. Tο event θα ξεκινήσει ο μουσικός και παραγωγός Aki Rei, παρουσιάζοντας το νέο του EP με συνοδεία δικών του visuals.
Παρασκευή 7 Ιουνίου, 21:30 
Εισιτήρια: Προπώληση: 12€ Ταμείο: 15€. Προπώληση: Στο σινεμά Δαναός και στο danaos.gr.
Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου live στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την συναυλιακή επιστροφή του το καλοκαίρι του 2024, κάνοντας λόγο για “λιγοστές εμφανίσεις” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και για το “τέλος” μιας εποχής. Συγκεκριμένα, ο μουσικός ανέφερε: “Μετά από αρκετά χρόνια συναυλιών, φορτισμένα με μια απρόσμενη ανταπόκριση και αγάπη, φτάνει στο τέλος της η «Διονυσιακή» περίοδος*. (Αν και όταν επιστρέψω, το Απολλώνειο στοιχείο θα υπερτερεί). Θα κλείσει πανηγυρικά με λιγοστές εμφανίσεις που θα γίνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τα μέσα Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου, θα έχω, δε, τη χαρά και την τιμή, στην υπάρχουσα ομάδα συνεργατών, να προστεθούν η Βάσω Δημητρίου και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος -ως μουσικοί- και η Μάρθα Φριντζήλα, ως ερμηνεύτρια».
Παρασκευή 7/7, Σάββατο 8/7, Κυριακή 9/7, 20:45.
Εισιτήρια: Από 15 ευρώ. Προπώληση: more.com.
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα.

Κristin Berardi in dialogue with Aris Papadopoulos and Grigoris Theodoridis στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η πολυβραβευμένη Jazz vocalist Kristin Berardi έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συναντά το ντουέτο των Άρη Παπαδόπουλου (πιάνο) και ο Γρηγόρη Θεοδωρίδη (μπάσο) σε μία μοναδική συναυλία στις 7 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το ιδιαίτερο ύφος της καλλιτέχνιδας με υπόβαθρο τον αφαιρετικό ήχο του ντουέτου των Άρη Παπαδόπουλου με τον Γρηγόρη Θεοωδορίδη δημιουργούν μια αισθησιακή και μυσταγωγική ατμόσφαιρα, σχηματίζοντας ένα νεοσύστατο vocal Jazz τρίο που παρουσιάζει για πρώτη φορά συνθέσεις της Kristin Berardi και του Άρη Παπαδόπουλου.
Παρασκευή 7/6, 20:30
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα. Τηλ: 21 0728 2778.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlack Pumas: Το δίδυμο που επανεφηύρε την soul μουσική12.09.2018

Εκθέσεις

«φύσεις»: Εργαστήριο Σύγχρονης Τέχνης 2023-2024 στο or.artspace

Πώς αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις που διατηρούμε στην καθημερινότητά μας με τον «φυσικό» κόσμο, σήμερα, την εποχή της κλιματικής αλλαγής και των έντονων προβληματισμών για το καθοριστικό και εντέλει καταστροφικό αποτύπωμα του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη; Μπορεί, άραγε, η επαφή με τη σύγχρονη τέχνη να συμβάλει ώστε να αποδομηθούν, εν μέρει τουλάχιστον, παγιωμένες αντιλήψεις του λεγόμενου «κοινού νου» περί της μιας και μοναδικής «Φύσης» που υποτίθεται ότι αντιπαρατίθεται στον «Πολιτισμό»; Μήπως ο πειραματισμός με τη χρήση της έννοιας στον πληθυντικό αριθμό (φύσεις), η έμφαση στα προσωπικά βιώματα και η μορφοποίησή τους μέσα από την ομαδική καλλιτεχνική διαδικασία μπορούν να ενδυναμώσουν την κριτική αντιμετώπιση των κοινωνικών στερεοτύπων που επηρεάζουν τις καθημερινές πρακτικές μας;  Τα έργα των ατόμων που συμμετείχαν φέτος (2023-2024) στο Εργαστήριο Σύγχρονης Τέχνης του or.artspace δείχνουν πως μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να αποφέρει απρόσμενα αποτελέσματα.
Εγκαίνια έκθεσης : Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, ώρα 19:00
Διάρκεια: ως Πέμπτη 13/6/2024
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, ώρα 19:00-22:00. Σάββατο και Κυριακή, ώρα 12:00- 22:00.
οr.artspace, Δημητρακοπούλου 89, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 1415 6697.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεδιάδα Πολιτισμού: Ένα road-trip στην Ιστορία12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις