MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα;

Μυστηριώδεις χορευτές σε μια ουτοπική Ελευσίνα, ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα από τους «Choraliennes», φεστιβάλ κινηματογράφου, εργαστήρια και πολλά άλλα με ελεύθερη είσοδο, από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας: Open Sharing

Την Παρασκευή 7 και τo Σάββατο 8 Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Open Sharing, στο πλαίσιο της δράσης ΜΥΣΤΗΡΙΟ 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πατρίσιας Απέργη, σε συνεργασία με την ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες. Οι 12 νέοι/ες χορογράφοι που επιλέχθηκαν φέτος να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Ακαδημίας αντλούν έμπνευση από την ιστορία, τη μυθολογία, την κληρονομιά και τη μνήμη της πόλης της Ελευσίνας, το βιομηχανικό της παρελθόν, τον αρχιτεκτονικό της πλούτο, το περιβάλλον της και παρουσιάζουν τα εν εξελίξει έργα τους σε μία διήμερη studio παρουσίαση ανοιχτή σε κοινό, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους καλλιτέχνες. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.
Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Ιουνίου στις 20:30
X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λούκας Τβαρκόβσκι μας ξεναγεί στη χώρα ελευθερίας της Respublika12.09.2018

2. Μουσικό αφιέρωμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο: Οι «Choraliennes» του IFG τιμούν τον Claude Nougaro

Η γαλλόφωνη χορωδία του Γαλλικού Ινστιτούτου «Choraliennes», με διευθυντή χορωδίας τον καθηγητή Jacques Marugg, παρουσιάζουν στις 7 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στον Γάλλο συνθέτη, τραγουδιστή και ποιητή Claude Nougaro. Ο Claude Nougaro γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1929 στην Τουλούζη και έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαρτίου 2004 στο Παρίσι. Μεγάλος λάτρης της τζαζ, της λατινικής και της αφρικανικής μουσικής, παίζοντας με τη μουσικότητα των λέξεων, προσπαθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του να συνδυάσει το γαλλικό τραγούδι, την ποίηση και τον ρυθμό.
Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31)

3. Live στην Πλατεία: Mode Plagal

Mode Plagal @Ιωάννα Φωτιάδου

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές του Τζαζ στην Πλατεία στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, το μίνι μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή. Φέτος, θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα μουσικά σχήματα προτείνοντας μια ποικιλία μουσικών στιλ, από τζαζ, φανκ και σόουλ μέχρι ποπ, λάτιν και ηλεκτρονική μουσική. Τα λάιβ θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος της Πειραιώς 260 μετά τις παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο.

Οι Mode Plagal, έρχονται για ένα τελευταίο live, φέρνοντας καινούριες συνθέσεις αλλά και με ανέκδοτες ακόμα διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, όπου η παράδοση συναντά την τζαζ, ο αυτοσχεδιασμός φλερτάρει ελεύθερα με ήχους που όλοι κουβαλάμε στο μουσικό μας DNA, και η Μεσόγειος κλείνει το μάτι στα μπλουζ και το Afrobeat.
Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 23:00
Πειραιώς 260

4. ΚΠΙΣΝ – Park your Cinema: Little Miss Sunshine

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Park your Cinema και Park your Cinema Kids, επιστρέφουν για ένατο συνεχόμενο καλοκαίρι και προσκαλούν το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Την Παρασκευή την αυλαία ανοίγει η προβολή της ταινίας Little Miss Sunshine. Πλοκή: Η οικογένεια Χούβερ αποφασίζει να ταξιδέψει ως την Καλιφόρνια με ένα ετοιμόρροπο βαν, προκειμένου η 8χρονη Όλιβ να συμμετάσχει στους τελικούς παιδικών καλλιστείων. Οι Γκρεγκ Κινίαρ, Τόνι Κολέτ, Στιβ Καρέλ, Πολ Ντάνο, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν και Άλαν Άρκιν πρωταγωνιστούν, ερμηνεύοντας τα βασικά μέλη μιας δυσλειτουργικής και εκκεντρικής οικογένειας που πρέπει να βρουν τον τρόπο να έρθουν κοντά. Μια ταινία που σου ζεσταίνει την καρδιά, μια τρυφερή καλοκαιρινή κωμωδία που κατέκτησε τις καρδιές κοινού και κριτικών και απέσπασε Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου.
Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

5. Athens Pride – Προβολή της ταινίας “Πικροδάφνες” της Πάολας Ρεβενιώτη

Photo by Raphael Renter on Unsplash

Ο Μήνας της Υπερηφάνειας έχει φτάσει και λίγο πριν το Athens Pride, συγκεντρωνόμαστε στην Τεχνόπολη για κινηματογραφικές προβολές. Το Σάββατο 7 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας “Πικροδάφνες” της Πάολας Ρεβενιώτη. Πλοκή: Η Πάολα, η Μπέτι και η Εύα, τρεις τρανς γυναίκες στα 60 τους σε μια νυχτερινή βόλτα στην Αθήνα, επισκέπτονται ξανά τους δρόμους και τα μέρη όπου ξεκίνησαν τη σεξεργασία, όπου διασκέδασαν και βρήκαν τον έρωτα, αγωνίστηκαν, υπήρξαν και αντιστάθηκαν ένδοξα.
Σάββατο 8 Ιουνίου στις 20:00 – 21:30
Τεχνόπολη, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

6. Εργαστήριο γλυπτικής: Από το δισδιάστατο στο τρισδιάστατο

Αντλώντας έμπνευση από τα γλυπτικά έργα της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, όσοι πάρουν μέρος στο εργαστήριο γλυπτικής, θα χρησιμοποιήσουν το μέσο της κοπής του χαρτιού ως μια δημιουργική και διαρκή διαδικασία. Θα μετατρέψουν δισδιάστατες επιφάνειες από χαρτί σε τρισδιάστατες φόρμες που πλέκονται μεταξύ τους. Στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες/-ούσες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια σειρά από φόρμες από χαρτί, κόβοντας ανοίγματα και λωρίδες, διπλώνοντας, περιστρέφοντας και πλέκοντάς τες. Θα πειραματιστούμε με τους τρόπους με τους οποίους οι χάρτινες αυτές επιφάνειες μπορούν να γίνουν τρισδιάστατα αντικείμενα και να συνδεθούν κατασκευάζοντας ευφάνταστες γλυπτικές αλυσίδες. Ενώνοντας τις δημιουργίες του καθενός με αυτές άλλων συμμετεχόντων, θα δημιουργήσουμε ένα συλλογικό γλυπτό που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει, μια μεγάλη συνεργατική αλυσίδα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 6 ετών και άνω, ενώ αποτελεί εργαστήριο ανοιχτής ροής (εκτιμώμενος χρόνος συμμετοχής: 20-30’). Για τη συμμετοχή παιδιών 6-8 ετών, είναι απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σάββατο 8 Ιουνίου στις 18.00-20.00
Εσπλανάδα, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlack Pumas: Το δίδυμο που επανεφηύρε την soul μουσική12.09.2018

7. Matterz x Athens Pride στην Τεχνόπολη

Photo by Delia Giandeini on Unsplash

Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης θα είναι τα safe spaces και πώς το Matterz, ως ψηφιακό οικοσύστημα, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ασφαλείς χώρους και πόλεις για όλα τα άτομα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ιδρύτριες του Matterz και η επιστημονική μας σύμβουλος, Μάττα Σαμίου, ειδική σε θέματα φύλου, ισότητας και συμπερίληψης. Η ανοιχτή συζήτηση θα είναι βιωματική – θα αναλύσουμε το πώς φτάσαμε σε αυτή την ιδέα, την έρευνα που κάναμε, το κενό που θέλουμε να καλύψουμε, κτλ. Η Μάττα θα εξηγήσει μέσω της πείρας της, της δικής της έρευνας και της εμπειρίας της πώς προσέγγισε το θέμα, επισφραγίζοντας το πλάνο δράσης μας. Θέλουμε να εστιάσουμε στην ουσία, στο ότι το Matterz φτιάχτηκε από την κοινότητα για την κοινότητα και θα υπάρχει για να “απαιτεί” ένα πιο ασφαλές, συμπεριληπτικό μέλλον, μέσα από μία εποικοδομητική, άμεση και καθόλου στημένη ανοιχτή συζήτηση.
Σάββατο 8 Ιουνίου στις 18:00- 19:30
Τεχνόπολη, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

8. Piraeus Port Film Festival στο λιμάνι του Πειραιά

Πηγή: Unsplash, @kostaschristodoulias

Το νέο φεστιβάλ κινηματογράφου, Piraeus Port Film Festival, που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, συνεχίζει δυναμικά. Οι προβολές πραγματοποιούνται στον Κινηματογράφο ΖΕΑ. Την Παρασκευή, προβάλλεται η ταινία “Το Φως που σβήνει” για σχολεία. Στις 11:30 – 13:30, πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από την Ταινιοθήκη Ελλάδος, ενώ παράλληλα θα προβληθεί η ταινία “Ψαράδες και Ψαρέματα”. Αμέσως μετά έρχεται η ώρα του Exotica, Erotica, Etc. Μέχρι τις 20:30 θα παίζει μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους από τη θεματική “θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια”, ενώ την κορύφωση του προγράμματος φέρνει το “Man at Sea”.

Το Σάββατο, η μέρα ξεκινάει με την σχολική προβολή του “Totem”, συνεχίζοντας με συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα με εκλεκτούς προσκεκλημένους (12:30 -14:30). Έπειτα, σειρά έχει το “About Elly” και ξαναβουτάμε στις ταινίες μικρού μήκους έως τις 20:30. Αφού στεγνώσουμε, “Η Τελευταία Παραλία” θα σημάνει το τέλος της βραδιάς.

Την Κυριακή, το φεστιβάλ φτάνει στο τέλος του, ξεκινώντας με προβολή για μαθητές και την ταινία “Η Ζωγραφιά του Θεού”. Στη συνέχεια, το οσκαρικό “Io Capitano”, λίγο πριν απολαύσουμε το τελευταίο γκρουπ ταινιών μικρού μήκους. Η τελετή λήξης έρχεταο σιτς 21:00, ενώ στις 22:30 “Το Λιμάνι της Χάβρης” θα ρίξει την αυλαία.
Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουνίου στις 9:00 – 00:00
Κινηματογράφος ΖΕΑ, Χαριλάου Τρικούπη 39, Πειραιάς

9. Park Your Cinema Kids: Αστερίξ & Οβελίξ: Στον Δρόμο για την Κίνα”

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Αυτό το Σάββατο, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την ξεκαρδιστική ταινία, “Αστερίξ & Οβελίξ: Στον Δρόμο για την Κίνα”. Πλοκή: Βρισκόμαστε στο έτος 50 π.Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκίνησε ένας προδότης πρίγκιπας. Με τη βοήθεια ενός εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σας-Γι, καταφεύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από τους δύο γενναίους πολεμιστές Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι, χάρη στο μαγικό τους φίλτρο, διαθέτουν υπεράνθρωπη δύναμη. Οι δύο αχώριστοι ήρωες, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι στον δρόμο προς την Κίνα. Όμως ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, κατευθύνονται κι αυτοί προς την Κίνα… Δέκα χρόνια μετά την τελευταία ταινία με πρωταγωνιστές το θρυλικό δίδυμο, οι περιπέτειες του Αστερίξ ανανεώνονται με μια ολόφρεσκια ιστορία, την ορεξάτη σκηνοθετική ματιά του Γκιγιόμ Κανέ, κι ένα εντελώς καινούργιο καστ που περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλλικού σινεμά (Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Βενσάν Κασέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ μεταξύ άλλων) αλλά και τον θρύλο των γηπέδων Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς!
Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

10. Αστική Κηπουρική στο ΚΠΙΣΝ: Aνθοφόρα φυτά

Τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά παρτέρια κατακλύζονται από ανθοφόρα φυτά που σηματοδοτούν την αλλαγή της εποχής. Πολλά από αυτά πολλαπλασιάζονται με βολβό, έχοντας την ικανότητα να βλασταίνουν για πολλά χρόνια. Στο εργαστήριο κηπουρικής για ενήλικες, όσοι λάβουν μέρος θα μάθουν να φυτεύουν, να πολλαπλασιάζουν και να φροντίζουν κάποια σημαντικά από τα βολβώδη ανθοφόρα φυτά, ώστε να στολίζουν το παρτέρι και τις γλάστρες τους συνέχεια. Θα ασχοληθούν με φυτά όπως γλαδιόλες, ίριδες, ανεμώνες ενώ στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα πάρουν μαζί τους ένα γλαστράκι με φυτό.
Κυριακή 9 Ιουνίου στις 12:00
Λαχανόκηπος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στοv ζωγράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις