MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

The Ellinikon Moments: Η Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου σε μια ομιλία για τις βαθιές ρίζες του ελληνικού «επιχειρείν»

Στο πλαίσιο του Θεσμού «The Ellinikon Moments», η Ιστορικός και Ομότιμη Καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου, θα πραγματοποιήσει, στο The Ellinikon Experience Centre, με ελεύθερη είσοδο, την ομιλία με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Έλληνες: Μια ιστορία με βαθιές ρίζες».

Monopoli Team

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου ο θεσμός «The Ellinikon Moments» της LAMDA Development, υποδέχεται, στο The Ellinikon Experience Centre, μέσα από την ενότητα «Talks», την κορυφαία Ιστορικό, συγγραφέα, ερευνήτρια και βραβευμένη για την Πανεπιστημιακή της διδασκαλία Μαρία Ευθυμίου.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Μαρία Ευθυμίου «Οι Έλληνες παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί στο τομέα του επιχειρείν από την εποχή των Μυκηναίων και κρατούν την επίδοση τους αυτή και στους νεότερους χρόνους, μέχρι και σήμερα. Το κύριο πεδίο τους είναι η θάλασσα, ωστόσο ξεχωρίζουν και στη στεριά, με ιδιαίτερες επιδόσεις κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας και τον «μακρύ» 19ο αιώνα».

Η εκδήλωση με την αναμενόμενη συναρπαστική αφήγηση της Μαρίας Ευθυμίου «Επιχειρηματικότητα και Έλληνες: Μια ιστορία με βαθιές ρίζες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 19:30 στο The Ellinikon Experience Centre, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη την προκράτηση θέσης εδώ.

*Η ομιλία θα προβληθεί και μέσω livestream από το κανάλι του The Ellinikon στο YouTube.

The Ellinikon Moments | Talks

Μέσα από τον θεσμό «The Ellinikon Moments», η LAMDA Development υλοποιεί μια σειρά από ομιλίες και δράσεις με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής του Ελληνικού. Παράλληλα, προμηνύει το μέλλον του The Ellinikon, φέρνοντας στο προσκήνιο το όραμα για την ανάπτυξή του σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο.

Η έναρξη των «Talks» έγινε τον Οκτώβριο του 2023, με ομιλία του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη και συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο του 2024, με την ομιλία του Αρχιτέκτονα-Αρχιτέκτονα Τοπίου Θωμά Δοξιάδη.

Στους επόμενους μήνες, τόσο η ενότητα «Talks», όσο και οι υπόλοιπες θεματικές του «The Ellinikon Moments», «Culture» και «Heritage», θα εμπλουτιστούν με νέες ομιλίες και δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα εποχή για την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Εγκαινιάστηκε η Astir Marina στη Βουλιαγμένη12.09.2018

Σχετικά με τη LAMDA Development

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Ο Όμιλος LAMDA Development διαδραματίζει κατεξοχήν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει επενδύσει στην ανάπτυξη οικιστικών κτιρίων και γραφείων κυρίως στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει τέσσερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens, Golden Hall και Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), οικόπεδα προς ανάπτυξη και τις Μαρίνες Φλοίσβου και Αγίου Κοσμά (Ελληνικό) καθώς και τη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών (mega yacht) στην Κέρκυρα. H LAMDA Development έχει αναλάβει την ανάπλαση της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Ιδρυτής και κύριος μέτοχος της εταιρείας είναι ο όμιλος Λάτση. στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 19:30 στο The Ellinikon Experience Centre

Είσοδος Ελεύθερη. Προκράτηση θέσης εδώ.

*Η ομιλία θα προβληθεί και μέσω livestream από το κανάλι του The Ellinikon στο YouTube.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις