Nyn Esti: Νέο μενού στο εστιατόριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Ο head chef Σταμάτης Μισομικές ερμηνεύει την εποχή με τον δικό του, ιδιωματικό τρόπο, προσθέτοντας στα πιάτα του δυο νέα στοιχεία που ενεργοποιούν τις αισθήσεις: το παγωμένο και το καυτερό.
Τον Δεκέμβριο του 2023, ο όμιλος nice n easy και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασαν το πρωτοποριακό εστιατόριο Nyn Esti. Στο νέο αυτό εγχείρημα, ο head chef Σταμάτης Μισομικές, συνδέοντας τη γαστρονομία με τις εικαστικές τέχνες και την τεχνολογία, παρουσίασε στο κοινό το χειμερινό του μενού Βιότοπος, το οποίο ενσωμάτωνε το γαστρονομικό του μανιφέστο περί εντοπιότητας, εποχικότητας και βιωσιμότητας.
Ο “Βιότοπος” είναι η σύνθεση τριών μενού γευσιγνωσίας, της “Χλωρίδας”, της “Πανίδας” και του “Αλς”. Το μενού “Χλωρίδα” είναι χορτοφαγικό αλλά μπορεί να αποτελέσει και τη βάση για ένα ευέλικτο γευστικό ταξίδι, καθώς συνδυάζεται με πιάτα από το μενού “Πανίδα”, που προσφέρει στοιχεία – πρωτεΐνες από τη γη, και το μενού “Αλς”, που εστιάζει σε στοιχεία – πρωτεΐνες από τη θάλασσα.
Ο σεφ, παραμένοντας πιστός στις αρχές του περί εποχικότητας και βιώσιμων πρακτικών, συνεχίζει να διερευνά τη γαστρονομική μας παράδοση και να αποτυπώνει την εναλλαγή των εποχών στα μενού του Nyn Esti. Στην τρέχουσα έκδοση του Βιότοπου, η χλωρίδα και η πανίδα της ελληνικής γης και της θάλασσας συντονίζονται στο νυν της άνοιξης.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.