MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 8-9 Ιουνίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και εκθέσεις, που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου.

Monopoli Team

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες-Πάρτι

1. Πρεμιέρα για το Release Athens 2024 με Offspring, Danko Jones και Subways

Το Release Athens 2024 έρχεται για 8η χρονιά στην Πλατεία Νερού, με ένα ακόμα πιο πολυσυλλεκτικό lineup που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις κάθε μουσικού είδους και κάθε μουσικής εποχής. Η έναρξη της φετινής διοργάνωσης αναμένεται εκρηκτική, αφού την Κυριακή 9 Ιουνίου φιλοξενούνται τρία συγκροτήματα που έχουν ταυτίσει το όνομα τους με το ατόφιο rock ‘n’ roll. Headliners θα είναι οι The Offspring, μια από τις πλέον θρυλικές μπάντες του αμερικάνικου punk rock, ενώ την ίδια μέρα θα απολαύσουμε τους The Subways του αξεπέραστου “Rock & Roll Queen” και τους Danko Jones στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.
Κυριακή 9 Ιουνίου * οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30
Από 63€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλα όσα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο Release Athens 202412.09.2018

2. Οι Coldplay στο ΟΑΚΑ

Οι Coldplay έρχονται στην Ελλάδα για δυο μοναδικές συναυλίες στις 8 και 9 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους με τίτλο «Music Of The Spheres World Tour». Στο πλαίσιο της τρίτης ευρωπαϊκής καλοκαιρινής τους περιοδείας – που έχει καταρρίψει κάθε συναυλιακό ρεκόρ – οι Βρετανοί Coldplay θα κάνουν στάση για πρώτη φορά στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ. 120.000 άνθρωποι υπολογίζεται να κατακλύσουν το Ολυμπιακό Στάδιο για να απολαύσουν το παγκοσμίως αναγνωρισμένο συγκρότημα live, το οποίο μάλιστα θα φέρει, σε αυτή την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, κάποιες καινοτομίες. Λίγες ημέρες πριν, το ίδιο το συγκρότημα είχε ανακοινώσει πως θα έρθει «οικολογικά» στην Αθήνα, φέρνοντας ειδικές πρακτικές με στόχο οι συναυλίες τους να πραγματοποιηθούν με τον πιο δυνατό βιώσιμο τρόπο. Σημειώνεται πως οι πόρτες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 17:00, με την Αντωνία Καούρη να εμφανίζεται στις 19:00 και τη Maisie Peters στις 20:00. (Διαβάστε περισσότερα για τις δύο ανερχόμενες καλλιτέχνιδες εδώ). Οι Coldplay αναμένεται να βγουν επί σκηνής στις 21:15.
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου * οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00
ΟΑΚΑ, Σπύρου Λούη 1, Μαρούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑColdplay: Όλα έτοιμα για διπλή sold out συναυλία στο ΟΑΚΑ – Οι καινοτομίες που φέρνουν12.09.2018

3. Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με τη «Δημιουργία» του Joseph Haydn στο Ωδείο Αθηνών

Με ένα από τα αριστουργήματα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου κλείνει την καλλιτεχνική της συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών για το 2023-24 η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Σε μια μοναδική συναυλία θα παρουσιάσει το αριστουργηματικό ορατόριο «Η Δημιουργία» του Joseph Haydn. Ο μεγάλος Βιεννέζος κλασικός συνέθεσε αυτό το Ορατόριο στα 1797 και 1798, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δεσμών που είχε αναπτύξει με την Αγγλία και ακολουθώντας το μπαρόκ πρότυπο του Χέντελ. Το ύφος του έργου, όπως, ξεφεύγει από τα όρια του Μπαρόκ και αντιπροσωπεύει την ώριμη κλασική αισθητική και έχει γραφτεί για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα. Η πρώτη εκτέλεση έγινε στη Βιέννη το 1799.

Η Φιλαρμόνια συνεργάζεται στην συναυλία αυτή με την Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, την Μικτή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου. Το μεγάλο χορωδιακό σύνολο των 70 περίπου χορωδών πλαισιώνει διακεκριμένους λυρικούς σολίστ υπό τη διεύθυνση του Προέδρου της, καθηγητή Νίκου Μαλιάρα.
Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21:00
15€ γενική είσοδος, 8€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, άνω των 65, ΑμΕΑ)
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

4. Οι Tale Of Us στο Bolivar

To Σάββατο 8 Ιουνίου, οι βασιλιάδες της melodic techno Tale Of Us, το hot δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως έρχεται στο Bolivar για ένα μεγάλο dance event. Οι Ιταλοί Carmine Conte και Matteo Milleri ιδιοκτήτες της Afterlife, ηγέτες, δημιουργοί και εμπνευστές ενός ολόκληρου μουσικού κινήματος και έχοντας κυκλοφορήσει μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων ετών με τις εμφανίσεις τους είναι ο ορισμός του sold out στα μεγαλύτερα festivals και club events στον πλανήτη, θα βρεθούν στα decks του Bolivar σε μια ονειρική και ανεπανάληπτη βραδιά. Μαζί τους o Recondite (live) που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο live act και έχει κυκλοφορίες σε labels όπως Afterlife , Dystopian, Plangent, και η ταχύτατα ανερχόμενη Henri Bergmann.
Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21:00
Aπό 65€
Bolivar, Λ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος

5. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Πριν από μήνες, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είχε ανακοινώσει την συναυλιακή επιστροφή του το καλοκαίρι του 2024, κάνοντας λόγο για «λιγοστές εμφανίσεις» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και για το «τέλος μιας εποχής». Επομένως τυχεροί όσοι θα καταφέρουν να βρεθούν σε αυτές τις τελευταίες, αυθεντικές, μουσικές νύχτες – αυτό το Σαββατοκύριακο στον Λυκαβηττό. Στο πλευρό του θα έχει τη Βάσω Δημητρίου, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και τη Μάρθα Φριντζήλα.
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου στις 20:45
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα βράδια μας στον λόφο: Όλα όσα θα δούμε το καλοκαίρι στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού12.09.2018

Θεατρικές παραστάσεις

6. Οι τρεις αδελφές, του Άντον Τσέχωφ από τη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μία ακόμη χρονιά τους αποφοίτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, που παρουσιάζουν στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη μια αντισυμβατική εκδοχή του έργου «Οι τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχωφ το Σάββατο 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σειράς Θέατρο @Μegaron Underground. Το αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου δραματουργού ανεβαίνει σε μετάφραση του Αλέξανδρου Ίσαρη και του Γιώργου Δεπάστα, σκηνοθεσία-διδασκαλία του Θοδωρή Αμπαζή και φωτισμούς του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Τη δραματουργία, τη σκηνογραφία, τη μουσική επιμέλεια και την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφουν οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.
Σάββατο 8 Ιουνίου στις 21:00
10€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) | 15€ (γενική είσοδος)
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

7. Πόθεν Έσχες, από την ομάδα 4Frontal στο Θέατρο Βεάκη

Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι γεμάτη αντιφάσεις, η νέα παράσταση της ομάδας 4Frontal, σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη – Κώστα Φιλίππογλου και πρωτότυπο κείμενο της Νεφέλης Μαϊστράλη, αφηγείται την κωμικοτραγική ιστορία ενός απατεώνα που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και έγινε το σύμβολο μια ολόκληρης εποχής, η οποία συναντιέται με το σήμερα. Η παράσταση «Πόθεν Έσχες» ανεβαίνει στο θέατρο Βεάκη και έχεις τελευταία ευκαιρία για να τη δεις, αφού την Κυριακή στις 9 Ιουνίου «κατεβαίνει».
Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Κανονικό 20€. Μειωμένο 16€ (φοιτητικό, ανέργων, 65+)
Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα

Εκθέσεις

8. Athens Photo Festival 2024 στο Μουσείο Μπενάκη

Το Athens Photo Festival επιστρέφει και φέτος με τη συμμετοχή 100+ καλλιτεχνών για να αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά το μεγάλο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός για τη φωτογραφία και τον οπτικό πολιτισμό στην Ελλάδα. Το κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλης έκτασης εκθεσιακή παραγωγή, η οποία θα αναπτυχθεί σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, οπτικοακουστικό υλικό, εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικές εκδόσεις. Με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, οι εκθέσεις επεκτείνονται και σε άλλους 18 χώρους της Αθήνας. Δημιουργοί από διαφορετικές χώρες, καθώς και ένα σύνολο δράσεων -εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις δικτύωσης, παράλληλες εκδηλώσεις- αναδεικνύουν οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία και τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Πέμπτη και Κυριακή στις 10:00 – 18:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 10:00 – 22:00

12€, 9€
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα

9. «ΧΑΡΑΗ – 24 σημάδια για την Κάσο» στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών η ιστορική & εικαστική έκθεση «Χαραή 24 Σημάδια για την Κάσο». Πρόκειται για ένα σύνθετο αφιέρωμα μνήμης με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα της Μαρτυρικής Νήσου Κάσου που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων της Κάσου και του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, σε επιμέλεια της αρχαιολόγου και ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού, με την παρουσίαση σημαντικών ιστορικών κειμηλίων και με τη συμμετοχή είκοσι τεσσάρων διακεκριμένων εικαστικών από την Κάσο, τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το αφιέρωμα με τον συμβολικό τίτλο «Χαραή: 24 σημάδια για την Κάσο», περιλαμβάνει έναν κεντρικό ιστορικό πυρήνα σημαντικών κειμηλίων σε συνομιλία με 24 έργα εμπνευσμένα από τη φορεσιά, τα τραγούδια, τα κειμήλια, τα ήθη και τα έθιμα, την άυλη κληρονομιά της Κάσου. Η Χαραή είναι μια ομαδική έκθεση με αντικείμενο το σκίρτημα της νήσου Κάσου που επέζησε παρά το ολοκαύτωμα. Την άνθιση και την ελπίδα του μετά. Η έκθεση περιλαμβάνει έναν κεντρικό ιστορικό πυρήνα σημαντικών κειμηλίων από τις συλλογές του Λυκείου των Ελληνίδων και πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, σε συνομιλία με 24 έργα εμπνευσμένα από εκείνα.
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00-16:00, Σάββατο & Κυριακή: 9:00-15:00
Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία, Ι. Παπαρρηγοπούλου 5, Πλ. Κλαυθμώνος, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις