MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Guardian: 10 από τους ωραιότερους κήπους στην Ευρώπη – Ανάμεσά τους κι ένας ελληνικός

Από το Άμστερνταμ μέχρι την Αθήνα, αυτοί είναι 10 από τους πιο όμορφους ευρωπαϊκούς κήπους που πολλοί δεν γνωρίζουν, σύμφωνα με τον Guardian.

Giusti, πηγή: shutterstock
Monopoli Team

Ο Guardian παρουσιάζει 10 από τους πιο όμορφους κήπους σε όλη την Ευρώπη, που, όπως λέει, πιθανότατα δεν γνωρίζετε. Από την Ολλανδία και την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα, αυτοί οι όμορφοι χώροι παρουσιάζουν έναν μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων, κομψού σχεδιασμού και ηρεμίας. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκουμε το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα του Guardian και τι γράφει για κάθε κήπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εντυπωσιακοί κήποι στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείτε12.09.2018

10 από τους καλύτερους κήπους που αξίζει να ανακαλύψετε στην Ευρώπη:

Giardino Giusti, Βερόνα, Ιταλία

Πηγή: Shutterstock

Ο Giardino Giusti, στην πόλη της Βερόνα, πολύ γνωστός στις επιδραστικές οικογένειες της Ευρώπης του 16ου αιώνα, αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα ιταλικού κήπου. Περπατήστε στο δρομάκι με τα κυπαρίσσια, περνώντας από τα επιβλητικά αγάλματα του Απόλλωνα και του Άδωνη, χαθείτε στον λαβύρινθο του 18ου αιώνα και αναπνεύστε το μεθυστικό άρωμα των ανθών των εσπεριδοειδών.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα, Ελλάδα

Πηγή: Shutterstock

Με περισσότερα από 170 ενδημικά είδη δέντρων και θάμνων και χώρους γεμάτους με τα μεθυστικά βότανα του Αιγαίου, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί μια από τις πιο καινοτόμες σύγχρονες εκθέσεις της μεσογειακής χλωρίδας. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano το 2016 για να στεγάσει την εθνική βιβλιοθήκη και την όπερα της Ελλάδας, καθώς και ένα πρωτοποριακό δημόσιο πάρκο. Με μια ήπια κλίση σχεδιασμένη για να αποκαταστήσει μια ζωτική θέα στη θάλασσα, το πάρκο διαθέτει ελαιόδεντρα, φυτεύσεις με περιβαλλοντική συνείδηση, σιντριβάνια, ένα τεράστιο roof garden και μια παιδική χαρά – είναι ένα αστικό πάρκο του μέλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 καλοκαιρινοί προορισμοί για οικογενειακές διακοπές με αυτοκίνητο12.09.2018

Latour-Marliac, Aquitaine, Γαλλία

Πηγή: Shutterstock

Η έμπνευση πίσω από τους πίνακες με τα νούφαρα του Μονέ βρίσκεται στο Latour-Marliac, 400 μίλια νότια από τον κήπο του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου στο Giverny της Γαλλίας. Αυτοί οι φιλικοί προς την οικογένεια κήποι διαθέτουν ιαματικές και δροσερές πηγές, μια υποβρύχια σπηλιά, τριανταφυλλιές και παρτέρια με παιώνιες. Επισκεφθείτε τους κήπους στα μέσα του καλοκαιριού για να προλάβετε τα νούφαρα στην κορύφωση της ανθοφορίας τους.

Κήποι Mossèn Costa i Llobera, Βαρκελώνη, Ισπανία

Πηγή: Shutterstock

Μεταξύ των βουνών και της θάλασσας, στον λόφο Montjuïc στα νότια της Βαρκελώνης, οι κήποι Mossèn Costa i Llobera είναι από τους μεγαλύτερους κήπους της Ευρώπης που ειδικεύονται σε κάκτους και παχύφυτα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν την εκπληκτική πανοραμική θέα στην ακτογραμμή και το λιμάνι της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλα τα “Live στην Πλατεία” της Πειραιώς 260 που θα απολαύσουμε με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Βοτανικό Πάρκο Gambarogno, Ελβετία

Πηγή: Shutterstock

Κοντά στα ιταλικά σύνορα, στην ελβετοϊταλική περιοχή των λιμνών, βρίσκεται μια όαση ομορφιάς με καμέλιες, μανόλιες και ροδόδεντρα στα πιο όμορφα χρώματα. Σκαρφαλωμένο πάνω από την παγετώδη κοιλάδα της λίμνης Ματζιόρε με θέα τις Άλπεις, το Βοτανικό Πάρκο Gambarogno διαθέτει ελικοειδή μονοπάτια που διασχίζουν τους κήπους. Η περιήγηση σε αυτά είναι μια συναρπαστική, αναζωογονητική εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί