MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Σταμάτης Φασουλής: «Το πολιτικά ορθό είναι λίγο υπερβολικό στις μέρες μας» (vid)

Καλεσμένος στην εκπομπή “Καλύτερα δε Γίνεται”, ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πολιτική ορθότητα, ενώ εξομολογήθηκε πώς βίωσε τη στιγμή που είδε για τελευταία φορά την Άννα Παναγιωτοπούλου πριν αυτή «φύγει».

| Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Τον Σταμάτη Φασουλή υποδέχτηκε η Ναταλία Γερμανού το μεσημέρι της Κυριακής (9/6) στην εκπομπή “Καλύτερα δε Γίνεται”. Ο ίδιος μοιράστηκε ενδιαφέρουσες ιστορίες από τη μακρά και επιτυχημένη του πορεία στο σανίδι, ενώ δεν δίστασε να πει την άποψή του για την πολιτική ορθότητα, που συχνά συζητιέται στις μέρες μας.

«Με έχει επηρεάσει πάρα πολύ το political correct. Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να αυτολογοκρίνεται, αλλά νομίζω από ένα σημείο και ύστερα έπαψε αυτό να υπάρχει. Έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό θα καταλαγιάσει μετά από χρόνια και ο ορθός λόγος θα μπει και στην ορθή του θέση. Τώρα είναι λίγο υπερβολικά τα πράγματα, όπως όλα τα καινούργια πράγματα που έρχονται σε μία κοινωνία, καινούριες ιδέες, λέξεις. Πάντα υπάρχει μία ένταση και μια υπερβολή στην αρχή για να μπορέσει να ισορροπήσει. Αυτό που έλεγε ο Πλάτωνας, “θέση αντίθεση σύνθεση”, αυτό θα γίνει και με αυτό».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ντρεπόμαστε σήμερα να πούμε μία λέξη… Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια σε λέξεις, για έναν άνθρωπο έχει 100-150 λέξεις. Αν αφαιρέσεις τις 100 φτωχαίνει και η γλώσσα. Ύστερα πρέπει να ξέρεις πώς θα χρησιμοποιήσεις την κάθε λέξη. Όταν έχεις έναν τύπο αντιδραστικό και απεχθή δεν θα τον βάλεις να μιλήσει έτσι για να τον καταδείξεις; Ή θα κάνεις ότι δεν υπάρχει και θα μιλάει και αυτός ο τύπος τη γλώσσα του Dettol;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Χωρίς φλόγα μέσα σου, δεν κάνεις θέατρο»: Ο Νικήτας Τσακίρογλου σε μια βαθιά προσωπική εξομολόγηση (vid)12.09.2018

«Aπό εκεί και πέρα η υπερβολή με ενοχλεί. Αλλά και η εκμετάλλευση πραγμάτων που κάποτε έβγαζαν γέλιο με ενοχλούσε από τότε», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε για τη γνωριμία του με την Άννα Παναγιωτοπούλου και την τελευταία τους επαφή πριν από τον θάνατό της. «Είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου, από το θέατρο, από τη θεατρική μου προσωπικότητα, από την προσωπικότητα που έχω στη ζωή. Πολλές φορές μιλάω και πιάνω ήχους που είχε η Άννα. Δημιουργηθήκαμε μαζί. Τη γνώρισα μαζί με το θέατρο. Μπαίνοντας στα σκαλιά της σχολής είδα αυτά τα μάτια και αρχίσαμε να μιλάμε σαν να γνωριζόμαστε χρόνια, ενώ δεν είχαμε πει τίποτα ο ένας στον άλλον, για τη ζωή του. Δεν κάναμε ποτέ εξομολόγηση του παρελθόντoς, απλώς βγήκε στην επιφάνεια μόνο του χωρίς εξομολόγηση, γιατί νόμιζε ο ένας ότι ο άλλος το ήξερε. Δεν συμβαίνει συχνά». 

«Μου έλειψε τώρα, αλλά μου έλειπε χρόνια, από τότε που αρρώστησε. Την είδα τρεις εβδομάδες πριν ‘φύγει’ κι ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Μόνο μία στιγμή… Όταν της έλεγα για εμένα, ότι είμαι ο Σταμάτης, με κοιτούσε. Όταν της είπα μία ατάκα που έλεγε αυτή, κάνοντάς την εγώ όπως την έλεγε, ήταν το μόνο σημείο που άνοιξε τα μάτια της. Ξανασυνεννοηθήκαμε μετά από χρόνια και αυτή ήταν μία πολύ ακριβή στιγμή στη ζωή μου», εξομολογήθηκε ο Σταμάτης Φασουλής.

Περισσότερα από ShowBiz