MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Έξι κόλπα για να καίει λιγότερο το κλιματιστικό το καλοκαίρι

Έξι κόλπα για να λειτουργεί πιο οικονομικά το κλιματιστικό τις ζεστές μέρες.

Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Όταν ο υδράργυρος «εκτοξεύεται», πολλοί από εμάς καταφεύγουμε στα κλιματιστικά μας για δροσιά. Αλλά όσο ανακουφιστικά και αν είναι, το ενεργειακό τους κόστος μπορεί να είναι τσουχτερό. Πριν πατήσετε όμως το «off», ακούστε τις εναλλακτικές.

Το Homes to Love μίλησε με τη Linda Louskos, υπεύθυνη μάρκετινγκ της LG, η οποία μοιράστηκε μερικούς έξυπνους τρόπους χρήσης του κλιματιστικού για να εξοικονομείτε ρεύμα, για ένα πιο δροσερό καλοκαίρι.

1. Καθαρίστε τον εξωτερικό συμπυκνωτή σας

Ο καθαρισμός του συμπυκνωτή διατηρεί το κλιματιστικό σας σε καλύτερη κατάσταση, ώστε να λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο. Απενεργοποιήστε λοιπόν τη συσκευή σας και καθαρίστε με μια οδοντόβουρτσα όλα τα δυσπρόσιτα σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑProject καύσωνας: Πες όχι σε 4 κομμάτια για να αντέξεις τις υψηλές θερμοκρασίες12.09.2018

2. Κλείστε στόρια και κουρτίνες

Για να ελαχιστοποιήσετε τον δροσερό αέρα που διαφεύγει και τη θερμότητα που εισχωρεί, φροντίστε να κλείνετε τα στόρια και να τραβάτε τις κουρτίνες στα παράθυρα τις ζεστές μέρες. Αυτό θα βοηθήσει το κλιματιστικό να λειτουργεί με πιο σταθερό και αποδοτικό ρυθμό.

3. Ανεβάστε τη θερμοκρασία

Είναι δελεαστικό να μειώσετε τη θερμοκρασία κάτω από τους 20 βαθμούς, αλλά όταν η εξωτερική θερμοκρασία «χτυπάει» τους 40, αυτό είναι κακό για το κλιματιστικό σας. Αναφορικά, με εξωτερική θερμοκρασία 35 βαθμών, η ιδανική ρύθμιση για το κλιματιστικό είναι στους 24 με 25 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ κλιματική αλλαγή είναι εδώ: Κάθε δέκα χρόνια θα έχουμε ακραίο καύσωνα στην Ευρώπη, προειδοποιούν οι ειδικοί12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από The Art of Life