MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Εύθραυστα μαλλιά: 5 τρόποι να τα ενδυναμώσεις

Μαλλιά πιο απαλά και δυνατά.

Πηγή: @sheamarie/ Instagram
Monopoli Team

Αν παρατηρείς στα μαλλιά σου ατίθασα μπερδέματα, τρίχες που σπάνε εύκολα – ιδίως κατά το χτένισμα, έλλειψη έντασης και λάμψης, τότε τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα, ξηρά και αρκετά ταλαιπωρημένα. Τι μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις να τις ανεπιθύμητες βλάβες, έχοντας πάντα απαλά και μεταξένια μαλλιά;

Χρησιμοποίησε τις πρωτεϊνικές θεραπείες με μέτρο

Όταν πρόκειται για θεραπείες ενδυνάμωσης πλούσιες σε πρωτεΐνες, είναι σίγουρα μια περίπτωση «less is more». H υπερβολική χρήση πρωτεΐνης στα μαλλιά είναι μια από τις κύριες αιτίες της ευθραυστότητας. Η πρωτεΐνη (ιδιαίτερα η κερατίνη, η οποία βρίσκεται συχνά σε σαμπουάν, conditioner και προϊόντα styling) μπορεί να συσσωρευτεί εύκολα στα μαλλιά. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση υγρασίας και να καταλήξει να βαραίνει τα μαλλιά. Αντί λοιπόν να επιλέγεις φόρμουλες περιποίησης με βάση τις πρωτεΐνες, αναζήτησε ενυδατικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3 λόγοι για τους οποίους δεν κρατάνε οι μπούκλες στα μαλλιά σου12.09.2018

Ενυδάτωση

Πηγή: @sheamarie/ Instagram

Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου ένα πλούσια ενυδατικό conditioner ή θεραπεία μία φορά την εβδομάδα. Μερικά βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητάς είναι: το βούτυρο καριτέ (πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες), το αβοκάντο (μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης), η γλυκερίνη και η αλόη, τα οποία είναι βαθιά ενυδατικά.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά