MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

UNICEF: Εν έτει 2024, 6 στα 10 παιδιά παγκοσμίως δέχονται από τα σπίτια τους «ψυχολογικές επιθέσεις» και «σωματικές τιμωρίες»

Σχεδόν 400 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών υφίστανται συστηματικά βίαιες τιμωρίες για να πειθαρχούν.

Monopoli Team

Φωνές, βρισιές, χαστούκια, ξύλο… Σχεδόν 400 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών, ή με άλλα λόγια τα 6 στα 10 σε διεθνές επίπεδο, υφίστανται συστηματικά βίαιες τιμωρίες για να πειθαρχούν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τη UNICEF.

Οι εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα (10/6) το βράδυ από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία αφορούν κάπου εκατό χώρες για τις οποίες ήταν διαθέσιμα τέτοια δεδομένα μεταξύ του 2010 και του 2023, καλύπτουν τόσο τις «ψυχολογικές επιθέσεις» όσο και τις «σωματικές τιμωρίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Μόνο Μαζί Μπορούμε”, το ηχηρό μήνυμα του Χαμόγελου του Παιδιού για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας παιδιών στο διαδίκτυο12.09.2018

Οι σωματικές τιμωρίες συμπεριλαμβάνουν πρακτικές όπως το ταρακούνημα παιδιών, οι ξυλοδαρμοί, τα χαστούκια, γενικά μεθόδους που προκαλούν πόνο, όχι πάντως σοβαρούς τραυματισμούς γενικά.

Από τα σχεδόν 400 εκατομμύρια παιδιά που μετατρέπονται σε θύματα βίαιων μεθόδων πειθάρχησης, περίπου 330 εκατ. υφίστανται σωματικές τιμωρίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα