MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Σταμάτα να περπατάς ξυπόλυτη στο σπίτι – Εκθέτεις σε κίνδυνο την υγεία σου

Γιατί ήρθε η ώρα να σταματήσεις αυτή την αγαπημένη συνήθεια;

Πηγή: Freepik
Monopoli Team

Γυρίζεις στο σπίτι από τη δουλειά. Βγάζεις τα παπούτσια σου έξω και για την υπόλοιπη μέρα, μέχρι να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου, περπατάς ξυπόλυτη μέσα στο σπίτι. Αν ταυτίζεσαι με την παραπάνω περιγραφή, να είσαι σίγουρη πως δεν είσαι η μόνη. Το ποσοστό των ανθρώπων που περπατούν ξυπόλυτοι μέσα στο σπίτι τους είναι πολύ μεγάλο και ο λόγος δεν είναι άλλος από την άνεση και τη χαλαρότητα που τους προσφέρει.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας, τους οποίους ούτε καν φανταζόμαστε. Όσο κι αν μας αρέσει να περπατάμε ξυπόλυτοι μέσα στο σπίτι, ίσως να έφτασε η στιγμή να περιορίσουμε αυτή τη συνήθεια, βρίσκοντας έναν τρόπο να προστατεύουμε τα πόδια μας, όπως είναι οι ειδικές κάλτσες σπιτιού και φυσικά οι παντόφλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟικονομικοί τρόποι για να διατηρήσετε δροσερό το σπίτι12.09.2018

Γιατί να μην περπατάς ξυπόλυτη στο σπίτι σου:

Έκθεση σε παθογόνους και αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς

Μπορεί να είσαι μανιακή με την καθαριότητα και συνεπώς να μην παραμελείς ποτέ το πρόγραμμα καθαρισμού του σπιτιού σου. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το σπίτι μας λειτουργεί σαν μια παιδική χαρά για τους μικροοργανισμούς. Με το να περπατάμε ξυπόλυτοι, πηγαίνοντας από χώρο σε χώρο, εκθέτουμε τα πόδια μας σε βακτήρια, μύκητες κι άλλους αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις και να μας ταλαιπωρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά