MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ναύπλιο: Υπό κατάρρευση το σπίτι του σπουδαίου λογοτέχνη Άγγελου Τερζάκη (vid)

Το σπίτι του σπουδαίου Ναυπλιώτη λογοτέχνη Άγγελου Τερζάκη, ενώ έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο εδώ και χρόνια, κινδυνεύει σήμερα με κατάρρευση.

Monopoli Team

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το σπίτι του λογοτέχνη και ποιητή, Άγγελου Τερζάκη, στο Ναύπλιο, το οποίο κινδυνεύει σήμερα με κατάρρευση. Κι ενώ υπήρξε μία απόφαση να κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί ως χώρος, οι διαδικασίες τελικά δεν προχώρησαν.

Ο γιος του σπουδαίου λογοτέχνη, Δημήτρης Τερζάκης, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, εκφράζοντας ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και της πόλης του Ναυπλίου. «Ένας τοίχος έχει μείνει και έχει γίνει βιτρίνα ρούχων. Είναι ο τρόπος με τον οποίο δείχνουν σεβασμό στον Άγγελο Τερζάκη. Πρόκειται για μία θλιβερή ιστορία τόσο για το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και για την πόλη».

Και διαψεύδοντας την είδηση πως έχει εγκριθεί οποιοδήποτε έργο αποκατάστασης του κτιρίου, συνέχισε λέγοντας: «Ξεκίνησε αφού αρνήθηκαν οι εκάστοτε δήμαρχοι να το απαλλοτριώσουν, γιατί φοβόντουσαν το πολιτικό κόστος, έβαλαν τα μεγάλα μέσα και απευθύνθηκαν στον Χρήστο Λαμπράκη ο οποίος διέταξε τον τότε υπουργό Πολιτισμού να ξεκινήσει την απαλλοτρίωση». 

«Άρχισε μία οδύσσεια, πήγαιναν τα έγγραφα στην Πάτρα, στην υπηρεσία νέων μνημείων, χάνονταν καθ’ οδόν. Κατέληξαν, εν τέλει, στα χέρια ενός άξιου υπαλλήλου του υπουργείου Πολιτισμού. Η κατάσταση είναι στο σημείο μηδέν, το σπίτι δεν υπάρχει, ένας μέρος της στέγης έχει καταρρεύσει και έχει καταλήξει σε βιτρίνα. Αυτό τα λέει όλα. Ο πατέρας μου αν ζούσε δεν θα ξανά πατούσε το πόδι του εδώ», ανέφερε στο τέλος.

Περισσότερα από Επίκαιρα