MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Γιάννης Μπέζος: «Δεν αποδεικνύεις το κύρος σου με το να βρίζεις και να πετάς καρέκλες» (vid)

Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε, μαζί με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, στον καναπέ του «Στούντιο 4» και μίλησαν μεταξύ άλλων για την σπουδαιότητα του ηθοποιού αλλά και τον ρόλο του σκηνοθέτη.

Monopoli Team

«Εμείς στην Ελλάδα θεωρούμε ότι ο σκηνοθέτης είναι προαγωγή. Είναι αστεία πράγματα αυτά. Ο σκηνοθέτης είναι εφεύρημα των τελευταίων 130 χρόνων. Χωρίς τον ηθοποιό δεν υπάρχει τίποτα. Επομένως, είναι το πρωτοκύτταρο και ο ‘βασιλιάς’ της δουλειάς μας», είπε ο Γιάννης Μπέζος.

«Υποχρέωση ενός σκηνοθέτη που βλέπει σοβαρά τη δουλειά του είναι να καταλάβει ότι ο ηθοποιός θα βγει στη σκηνή και θα υπερασπίσει ακόμη και τη δική του επιθυμία. Που δεν είναι ακριβώς επιθυμία. Είναι το γιατί είναι κάτι καλύτερο. Ο λόγος που γράφτηκε το έργο, τι είναι αυτό που μάς κινεί να το ανεβάσουμε. Υπάρχει κάποιος λόγος. Κι αν αυτό γίνει κοινό κτήμα με τον θίασο, τότε θα έχει και επιτυχία», συνέχισε.

«Αυτό πρέπει να το κάνει ο σκηνοθέτης με έναν τρόπο. Εγώ έχω μία άποψη ότι όταν φτιάχνουμε έναν θίασο πρέπει να πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος που υπάρχει στον πλανήτη. Πρέπει όλοι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, θάρρος, να παίζουν με το βλέμμα στον ορίζοντα, όχι φοβισμένα. Κι ότι απευθυνόμαστε σε θεατές που φέρνουν το μεροκάματό τους για να μας δουν, έρχονται για να χαρούν», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Ο Γιάννης Μπέζος με έμαθε να το βουλώνω και να γίνομαι πάλι μαθητής» (vid)12.09.2018

«Αυτό προσπαθώ να κάνω εγώ διευθύνοντας τους συναδέλφους μου. Λειτουργώ σαν συνάδελφος. Το κύρος ενός σκηνοθέτη αποδεικνύεται από αυτά που κρύβεις όχι από αυτά που δείχνεις. Κι αυτό θέλει χρόνο και εμπιστοσύνη από τους υπόλοιπους. Δεν αποδεικνύεις ούτε με το να βρίζεις, ούτε να πετάς καρέκλες, ούτε να υποβαθμίζεις ή να προσβάλλεις τους άλλους, αυτά είναι πασέ και δεν μας οδήγησαν μπροστά», εξήγησε.

Περισσότερα από ShowBiz