MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Parov Stelar, Jain, Telenova στο Release Athens: Όσα ζήσαμε στο πιο εκρηκτικό πάρτι του καλοκαιριού

Η τρίτη μέρα του Athens Release Festival 2024, εξελίχθηκε σε μια από τις πιο ξέφρενες φεστιβαλικές γιορτές, με τους Parov Stelar, Jain και Telenova να μας οδηγούν στα πιο χορευτικά μουσικά μονοπάτια.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Ο ήλιος μας χαϊδεύει ακόμα το δέρμα, ενώ μια διακριτική δροσιά μας αγκαλιάζει ενθαρρυντικά, καθώς μπαίνουμε στην Πλατεία Νερού, που φιλοξενεί το φετινό Release Athens Festival. Η φεστιβαλική εμπειρία ξεδιπλώνεται ήδη μπροστά μας, με άτομα από ‘δω κι από ‘κει να χορεύουν ξέφρενα και κιόσκια που προσφέρουν τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες. Λίγη χρυσόσκονη στο πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά neon βραχιόλια που παρείχε το φεστιβάλ, ήταν όλα όσα χρειαζόμασταν για να «βουτήξουμε» με φόρα στην αξεπέραστη αύρα της Πλατείας Νερού.

Η τρίτη μέρα του μεγάλου φεστιβάλ εξελίχθηκε σ’ ένα εκρηκτικό χορευτικό πάρτι, με τους Telenova, Jain και Parov Stelar με την εκπληκτική παρέα του, να μας υπαγορεύουν τους πιο μεθυστικούς ρυθμούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια τους Telenova, η Ελλάδα είναι σαν το δεύτερο τους σπίτι12.09.2018

Οι Telenova, το συγκρότημα – φαινόμενο από την Αυστραλία, άνοιξαν την αυλαία του Σαββάτου και μας έδωσαν μια γερή γεύση από την κινηματογραφική τους διάσταση. Μοιράστηκαν τις τελευταίες τους κυκλοφορίες, μας ξενάγησαν στις αλληγορικές τους μελωδίες, μέσα από το Power και το Teardrop, ενώ ξεσήκωσαν το κοινό με ένα αιθέριο cover του Jung Up της Madonna, που έπειτα μετενσαρκώθηκε στο Gimme Gimme Gimme των ABBA (το mashup που χρειαζόμασταν χρόνια). Με μια δυστοπική, μωβ παραλία στο φόντο, η Angeline υπνώτισε τους πάντες με την λυρική της γοητεία, αλλά και την άπλετη θετική ενέργεια που εξέπεμπε.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε η Jain, η Γαλλίδα καλλιτέχνις και -αν μου επιτρέπετε- η αποκάλυψη της βραδιάς. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα τραγούδια της για να περάσεις καλά, κι αυτή ίσως είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της. Δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω, αλλά η φωνή της είχε μια σχεδόν μαγική επίδραση σε όλους μας, καθιστώντας μας ανίκανους να σταματήσουμε να χορεύουμε. Μαζί της ξεφυλλίσαμε το τελευταίο της άλμπουμ, The Fool, με κομμάτια όπως το ομώνυμο, το Take A Chance που προκάλεσε χορευτικό παροξυσμό, αλλά και το τρυφερό Maria, με το οποίο επέλεξε να μας αποχαιρετήσει. Φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν μερικά από τα πιο γνωστά της κομμάτια, το Makeba, το Alright και το Come.

Ειδικότερα το τελευταίο έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της, και πλέον και στην δική μας, καθώς όπως εξομολογήθηκε «χωρίς αυτό δεν θα ήμουν εδώ». Μάλιστα, γίναμε μέρος την λούπας που συνηθίζει να φτιάχνει στο συγκεκριμένο κομμάτι, συνθέτοντας μια μουσική εμπειρία που θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Η απολαυστική αλληλεπίδραση με το κοινό, τα απανωτά «Ευχαριστώ» στα ελληνικά και η μαγνητιστική φωνή της, θα μείνουν για πολύ καιρό στο μυαλό μας.

Και μπαίνουμε στο κεφάλαιο Parov Stelar. Η νύχτα είχε πλέον απλώσει για τα καλά το πέπλο της, με την εμφάνιση του διάσημου Αυστριακού DJ να φέρνει τα πάνω κάτω. Εντυπωσιακοί φωτισμοί, οπτικά εφέ με όμορφα αλλόκοτες φιγούρες να ξεπετάγονται και να εξυψώνουν την οπτικοακουστική εμπειρία. Στο κέντρο ο Parov, ενώ γύρω του ένα πλήθος μουσικών με τρομπέτα, τρομπόνι, κιθάρα, ντραμς, σαξόφωνο και μπάσο, με τον καθένα ξεχωριστά να κλέβει την παράσταση σε διαφορετικά σημεία του show.

Οι τραγουδιστές που τον συνόδευαν, Anduze και Elena Karafizi ήξεραν ακριβώς πως να «οδηγήσουν» ένα show του βεληνεκούς του DJ, καθώς και πως να επικοινωνήσουν περίτεχνα με το κοινό, δημιουργώντας ένα ασύγκριτο μοίρασμα μεταξύ σκηνής και κόσμου. Σε πολύ λίγο η Πλατεία Νερού είχε «εξατμιστεί» από την θέρμη που υπερχείλιζε από καθέναν μας, που σε κάθε τραγούδι χοροπηδούσαμε ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα, είχε μεγάλο ενδιαφέρον η επίδραση που ασκούσαν τα κομμάτια από την 20ετή δισκογραφία του Parov Stelar, στον ποικιλόμορφο κόσμο. Παρέες νέων, όλων των ηλικιακών φασμάτων, γονείς με παιδιά και μωρά με χαριτωμένα ακουστικά, όλοι πρόδιδαν μια δική τους ιστορία με την μουσική του.

House, electronic και pop bops, γνωστά κι ακυκλοφόρητα, κάθε μια από τις ολιγόλεπτες μουσικές περιπέτειες του, προκαλούσε πανικό και μας ένωνε ολοένα και περισσότερο. «Chambermaid Swing», το ορχηστρικό έπος, Gringo, το «Grandpa’s Groove» που δεν μπορούσαμε να χορτάσουμε, η θεαματική εκδίκηση του Django aka «Djangos Revenge» ήταν μερικά από τα highlights του setlist.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑParov Stelar: 10 φορές που αγαπήσαμε τα remix του περισσότερο από τα πρωτότυπα κομμάτια12.09.2018

Γίναμε επίτιμα μέλη του «The Mojo Radio Gang», χορέψαμε Mambo Rap για.. όλη τη νύχτα και ενώ η θερμοκρασία είχε φτάσει στο ζενίθ με το «The Heat is On», στο σβήσιμο μας συντρόφευσαν κάποια από τα παλιά remix που νοσταλγούμε.

Τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι οι μουσικοί του, αποκαλύπτοντας τις ελληνικές λέξεις και φράσεις που γνωρίζουν, υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η Ελλάδα για εκείνον, καθώς ήταν μια από τις πρώτες χώρες που έπαιξε τα τραγούδια του στο ραδιόφωνο.

«Είμαι παντρεμένος 15 χρόνια, αλλά μαζί σας είμαι 20!». Κάπως έτσι συνόψισε ο Parov Stelar τη σχέση του με εμάς, κλείνοντας μια βραδιά, η οποία σίγουρα συγκαταλέγεται, όχι μόνο στις καλύτερες του φεστιβάλ, αλλά και των προσωπικών του συναυλιών στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλα όσα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο Release Athens 202412.09.2018

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες