MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
06
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου: Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, νέες καινοτομίες και διεθνείς συνεργασίες

Συναρπαστικές ταινίες από κάθε γωνιά της γης και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες και καλεσμένους του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου, που, για μια ακόμη φορά, γίνεται τόπος συνάντησης κορυφαίων επαγγελματιών της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«From Dust to Light» του Αντώνη Καρτέζου / Ελλάδα
Monopoli Team

Tο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου επιστρέφει και φέτος, από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2024, με καινοτομίες και νέες πολύτιμες διεθνείς συνεργασίες.

Η Κίμωλος θα γίνει για 6η συνεχόμενη χρονιά τόπος συνάντησης κορυφαίων επαγγελματιών της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Συναρπαστικές ταινίες από κάθε γωνιά της γης και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες και καλεσμένους.

Το KIFF έχει αναγνωριστεί από δημοσιογράφους και προσωπικότητες της 7ης τέχνης, ως ένα ποιοτικό φεστιβάλ, ταχύτατα εξελισσόμενο σε διεθνώς καταξιωμένο θεσμό. Το  2023 έλαβε 153 συμμετοχές από 39 χώρες και συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα προβολών του παγκόσμιες, διεθνείς και πανελλαδικές πρεμιέρες. Η μεγάλη διάδοση του φεστιβάλ σε παγκόσμιο επίπεδο, οδήγησε σε ένα νέο απίστευτο ρεκόρ αιτήσεων για το 2024 λαμβάνοντας 372 συμμετοχές από 68 χώρες.

Το φετινό πρόγραμμα θα αποτελείται από 6 ταινίες:

Golden Tree
  • «Fiery Fox» του Dmitry Shpilenok / Ρωσία, 2024 (Πανευρωπαϊκή Πρεμιέρα)
  • «Mountain Wagtail» του Begaly Nargozu / Κιργιστάν, 2023  (Πανελλήνια Πρεμιέρα)
  • «Summer Rain» του Antonio Mantas Moura / Πορτογαλία, 2024 (Πανευρωπαϊκή Πρεμιέρα)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3ο Evia Film Project: Το “πράσινο” κινηματογραφικό φεστιβάλ φέρνει φέτος το νερό στο επίκεντρο12.09.2018

Discover Greek Cinema
  • «Invisible World» του Manuel de Coco / Ελλάδα, Βέλγιο (Πανελλήνια Πρεμιέρα)
  • «From Dust to Light» του Αντώνη Καρτέζου / Ελλάδα
  • «Φωνή από τη Θάλασσα» του Αριστοτέλη Μεταξά / Ελλάδα (Παγκόσμια Πρεμιέρα)

Κριτική Επιτροπή

Luong Dinh Dung

Πρόεδρος: Luong Dinh Dung, σκηνοθέτης από το Βιετνάμ και πρώην σύμβουλος του Tallin Black Nights Festival
Mέλη: John Petrizzelli, σκηνοθέτης από την Βενεζουέλα και
Karlos Alastruey, σκηνοθέτης και παραγωγός από την Ισπανία.

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει η Σοφία Αθανασάκη μέλος της ομάδας του “The Greek Film Festival in Berlin”.

Προσκεκλημένοι

Πολλές προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών αναμένεται να παρευρεθούν στο KIFF 2024. Μεταξύ άλλων ο Loris Curci, παραγωγός από την Ιταλία ο οποίος συνεργάζεται με αμερικανούς αστέρες του κινηματογράφου, ο ανερχόμενος σκηνοθέτης από την Πορτογαλία Antonio Moura με έδρα το Λος Άντζελες, η Πορτογαλίδα παραγωγός Madalena Mantas, ο σκηνοθέτης από το Κιργιστάν Begaly Nargozu, η παραγωγός από το Κιργιστάν Afizakan Myrzapaiazova, ο άγγλος ποιητής και ηθοποιός Daniel Plackett. Οι Έλληνες καλεσμένοι του KIFF είναι ο κινηματογραφικός παραγωγός Μπάμπης Μπίζας, γνωστός ως ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, ο πρόσφατα βραβευμένος στην Αυστραλία Διευθυντής Φωτογραφίας Κώστας Ματίκας, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Ρώμας, η τραγουδοποιός Άρτεμις Ματαφιά, το μοντέλο Έρικα Τερζή, η Διευθύντρια του «Φεστιβάλ από τη Θάλασσα» Φιλιώ Λούβαρη, κ.ά.

Περισσότερα από Cine News