MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Γεράσιμος Ευαγγελάτος: «Πολιτικό για εμένα είναι ένα τραγούδι που ανακινεί, ανασύρει και θέτει ερωτήματα» (vid)

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος βρέθηκε στην εκπομπή ‘Πρωίαν σε είδον’ και μίλησε για τη μουσική, αλλά και την νέα παράσταση που ετοιμάζει, μετά την Απλή Μετάβαση.

Monopoli Team

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος βρέθηκε στην εκπομπή ‘Πρωίαν σε είδον’ και μίλησε για τη μουσική του, το τραγούδι, αλλά και την νέα παράσταση που ετοιμάζει, μετά την Απλή Μετάβαση.

«Το τι σημαίνει πολιτικό τραγούδι είναι μια τεράστια συζήτηση. Για εμένα είναι ένα τραγούδι που ανακινεί, ανασύρει, προβληματίζεται και θέτει ερωτήματα για αυτά που μας απασχολούν στη δημόσια σφαίρα. Δεν είναι όσο ανώδυνη είναι ο έρωτας, γιατί ο έρωτας είναι επώδυνος σε προσωπικό επίπεδο. Το πολιτικό τραγούδι έχει κάτι άλλο, πιο επιτακτικό» ανέφερε αρχικά ο στιχουργός, που τόνισε ότι όσο περνάνε τα χρόνια ασχολείται όλο και περισσότερο με το ‘κοινωνικό’ τραγούδι.

Όσο για την ιστορία του πολιτικού τραγουδιού, είπε ότι «μιλάμε για εποχές που οι άνθρωποι είχαν να αντιμετωπίσουν φλέγοντα ζητήματα, πολιτεύματος, ελευθερίας κ.α. Τώρα μας απασχολούν ακόμα σε μεγάλο βαθμό, αλλά είναι μεταμφιεσμένη. Δεν μπορείς να βγεις να τα καταγγείλεις, γιατί δεν υφίστανται θεωρητικά, πραγματικά βέβαια υφίστανται. Το σύγχρονο πολιτικό τραγούδι πρέπει να είναι πιο μεταμφιεσμένο».

Όσα είπε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος για την νέα παράσταση Bullet Train

«Είναι ένα έργο που το αγαπώ πάρα πολυ, είναι ολοκαίνουριο. Η κρίση ηλικίας είναι κάτι που με απασχολεί, ήταν το κεντρικό θέμα και στην προηγούμενη παράσταση που είχαμε ετοιμάσει, την Απλή Μετάβαση. Με ενδιαφέρει πολύ η γενιά μου και πώς βγαίνει σε ενα κόσμο που αλλιώς την μεγάλωσε και αλλιώς την άφησε να διαχειριστεί την κρίση. Εδώ μπαίνει και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που είναι και η ηλικιακή κρίση. Μου είναι τρομερά επουλωτικό και τρομερά επώδυνο» είπε για την παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο Άλμα τον Οκτώβριο.

Περισσότερα από ShowBiz