MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
01
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Η “Μνήμη” που προκαλεί και συγκινεί

Κι ενώ τα «Μυαλά που κουβαλάς 2» σκίζουν στις αίθουσες (σχεδόν 100.000 θεατές το είδαν στο πρώτο τετραήμερο) αρκετές είναι και πάλι οι ταινίες που προγραμμάτισαν τα γραφεία διανομής.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μνήμη

Από τις ταινίες πρώτης προβολής, το κοινωνικό δράμα «Μνήμη» του μεξικανού Μισέλ Φράνκο με πρωταγωνιστές την Τζέσικα Τσαστέιν και τον βραβευμένο στη Βενετία Πίτερ Σάρσγκαρντ, ξεχωρίζει χάρη στην απλότητα της αφήγησης, τη συναισθηματική ζεστασιά και φυσικές τις ερμηνείες.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αδάμ

Το «Αδάμ» είναι το πρώτο φιλμ της μαροκινής Μαριάμ Τουζανί, σκηνοθέτριας της ιδιαίτερα αγαπητής στο ελληνικό κοινό ταινίας «Το μπλε καφτάνι».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νυχτερινός Εκφωνητής

Ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη περιγράφει με μελαγχολική φωτογραφία και μουσική την κρίση ηλικίας που βιώνει ένας ραδιοφωνικός παραγωγός.
Αίθουσες προβολής

Οι Μηχανόβιοι

Στους «Μηχανόβιους» του Τζεφ Νίκολς με πρωταγωνιστές τον Οστιν Μπάτλερ, την Τζόντι Κόμερ και τον Τομ Χάρντι αναβιώνει μια ολόκληρη εποχή με οδηγό μια συμμορία ροκ μοτοσικλετιστών στην Αμερική των 60ς.
Κριτική και αίθουσε προβολής

Aνθρωπίστρια Βρικόλακας ζητά Αυτοκτονικό Άτομο

Στη μαύρη κωμωδία τρόμου «Aνθρωπίστρια Βρικόλακας ζητά Αυτοκτονικό Άτομο» η καναδή Αριάν Λουί- Σεζ ρίχνει μια τρυφερή ματιά πάνω στη μυθολογία των βαμπίρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Εξορκισμός

Στο νέο «Εξορκισμό» του Τζόσουα Τζον Μίλερ ο Ράσελ Κρόου υποδύεται έναν πρώην σταρ του σινεμά που λόγω των καταχρήσεων βλέπει την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα, ώσπου έρχεται μια ταινία τρόμου να του προσφέρει σανίδα σωτηρίας.
Αίθουσες προβολής

Η Κυρία του Προέδρου

Στην «Κυρία του Προέδρου» η Κατρίν Ντενέβ μεταμορφώνεται στην Μπερναντέτ Σιράκ, τη σύζυγο του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Ηδονοβλεψίας

Κορυφαίο θρίλερ στην ιστορία του σινεμά είναι ο «Ηδονοβλεψίας» του Μάικλ Πάουελ που αφηγείται τη δράση ενός σίριαλ κίλερ στο Λονδίνο του 1960.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Στις σκιές των ξεχασμένων προγόνων

Ακόμη μια επανέκδοση είναι το «Στις σκιές των ξεχασμένων προγόνων» του Σεργκέι Παρατζάνοφ που εμπνεύστηκε τη λυρική ιστορία του από έναν κλασικό λαϊκό μύθο της Ουκρανίας.
Αίθουσες προβολής

Το Σεξ και η Λουσία

Τέλος, το «Σεξ και η Λουσία» του Χούλιο Μέντεζ είναι ένα φροϋδικό, υποσυνείδητο δοκίμιο για το σεξ, τα όνειρα και τη δημιουργική, γυρισμένο πριν από δύο δεκαετίες περίπου.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας