MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 7 προτάσεις για την Πέμπτη 20 Ιουνίου

Δύο από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο Jarvis Cocker (Pulp) και ο Thom Yorke (Radiohead), έρχονται στην Πλατεία Νερού και το Release Athens, ενώ ο ανατρεπτικός Πάνος Μουζουράκης παρουσιάζει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στον Κήπου του Μεγάρου. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, 20 Ιουνίου.

Monopoli Team

Χορός

Kill the Movement, της Ίριδας Καραγιάν στο PalmTree-MCA

Η χορογράφος Ίρις Καραγιάν παρουσιάζει, 20, 21, 22, 23 & 27 και 28 Ιουνίου, στο PalmTree-MCA, την παράσταση «Kill the Movement». Το Kill the Movement είναι μια απάντηση στα βιώματα της εποχής, σε οριακές καταστάσεις βίας, οργής και θρήνου.Δύο χορευτές μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον που θυμίζει εικονικό παιχνίδι μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι σε νοητούς αντιπάλους. Μαζί τους μια σειρά από αρχειακά υλικά από το διαδίκτυο αναμιγνύονται με τίτλους και post από τα social media συνθέτοντας εκ νέου θραύσματα από εικόνες και φράσεις που μας κατακλύζουν. *Παίζουν: Μάνος Κότσαρης, Παγώνα Μπουλμπασάκου
Παραστάσεις: 20, 21, 22, 23 & 27, 28 Ιουνίου στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 13€. Προπώληση: ticketservices.gr
PalmTree MCA, Κριναγόρου 13, Νέος Κόσμος

Τρεις Αριστεροί Αντίχειρες, της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου στο Μ54

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Η παράσταση «Τρεις Αριστεροί Αντίχειρες», της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου, παρουσιάζεται στο Μ54 από 20-22 Ιουνίου και από 26-30 Ιουνίου 2024. Το έργο αναπτύσσεται γύρω από την ιδέα της βαρύτητας, όπως αυτή αναπαρίσταται στην τέχνη του κινουμένου σχεδίου. Ένα σύνολο πέντε χορευτών/τριών δοκιμάζει να προσομοιώσει τον τρόπο κίνησής της στο χώρο, με αυτόν των κινούμενων μορφών βγαλμένων από ψηφιακά animation. Η έρευνα έχει σαν αφετηρία τη δουλειά των nuderobot που δραστηριοποιούνται στην Αμερική. *Παίζουν: Αντώνης Βαής, Βιτόρια Κωτσάλου, Ινώ Ρήγα, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Μαρίνα Τσαπέκου.
Παραστάσεις: 20, 21, 22 Ιουνίου και 26, 27, 28, 29, 30 Ιουνίου 2024 στις 21:00. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μ54, Μενάνδρου 54 (στο αδιέξοδο, απέναντι από την είσοδο του Εθνικού θεάτρου), Ομόνοια.

Θέατρο

Βότκα Μολότοφ, της Ελένης Ράντου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, μετά την τεράστια επιτυχία και τα συνεχή sold out σε όλη την Ελλάδα, ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία στα ανοικτά θέατρα της Αττικής. Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. *Παίζουν: Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Λυδία Σγουράκη κ.α.
Πέμπτη 20/6, 21:15
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡαντεβού στην Πειραιώς 260: 3+1 αγαπημένα στέκια για πριν και μετά το Φεστιβάλ Αθηνών12.09.2018

Συναυλίες

Pulp και The Smile στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Pulp, την Πέμπτη 20 Iουνίου, στην Πλατεία Νερού. Mαζί τους, ως co-headliners, οι The Smile, η μπάντα που δημιούργησαν ο Thom Yorke και ο Jonny Greenwood, δηλαδή ο δημιουργικός πυρήνας των περίφημων Radiohead, μαζί με τον Tom Skinner των Sons ofKemet. Το lineup συμπληρώνει ιδανικά, ένα ακόμα θρυλικό indie rock συγκρότημα, οι υπέροχοι Ride και οι ραγδαία ανερχόμενοι, Tramhaus.
Πέμπτη 20/6, 17:30
Εισιτήρια: Από 75€. Προπώληση: more.com
Πλατεία Νερού, Φάληρο – Φάληρο, Αττική.

Φεστιβάλ Παπάγου: Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Στις 20 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού με την Δήμητρα Γαλάνη στο Φεστιβάλ Παπάγου, εκεί που μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη θα μπλέκουν τραγούδια και ιστορίες που θα μας περιέχουν Με αφορμή το νέο της άλμπουμ Είσοδος Κινδύνου, η Δήμητρα Γαλάνη αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα το best of μιας 55χρονης καριέρας. Μια αναδρομή στα πολύ αγαπημένα τραγούδια που όλοι ζητούσαν και περιμένουν, σε μία μοναδική παράσταση και με μια υπέροχη μπάντα στο πλευρό της. Στη σκηνή μαζί της και η δημιουργός και ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη.
Πέμπτη 20/6, 21:00
Εισιτήρια: 18€-20€. Προπώληση: ticketservices.gr
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου).

Ο Πάνος Μουζουράκης στον Κήπο του Μεγάρου

Ο ανατρεπτικός Πάνος Μουζουράκης έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21:00, για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση. Από την εμφάνισή του δεν θα λείψουν αγαπημένες επιτυχίες από την προσωπική του δισκογραφία («Μπερδεμένος», «Αυτή είναι η ζωή», «Φίλα με ακόμα», «Έπαθα αγάπη»), καθώς και αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και πολλές μουσικές εκπλήξεις, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο πολυπράγμων Πάνος Μουζουράκης σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση.
Πέμπτη 20/6, 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Κήπος, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 2107282000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDonum Amicorom: Το εικαστικό κληροδότημα του Παύλου Σάμιου σε μια έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο12.09.2018

Εκθέσεις

Shinrin-yoku: Μια νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης του PCAI αλληλεπιδρά με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Η νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης του PCAI, με τίτλο «Shinrin-yoku», μια συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 20 Ιουνίου, 5 μ.μ. – 8 μ.μ. Τα έργα της έκθεσης, είτε πρόκειται για εγκαταστάσεις, φωτογραφία, γλυπτική, ΑΙ, εικονογραφήσεις ή φιλμ, επιδιώκουν την αλληλεπίδραση με τον βοτανικό κήπο, την περιβάλλουσα δασική περιοχή, τις λίμνες με νούφαρα, τα ξέφωτα και τα θερμοκήπια. υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τον ρόλο του κήπου ως περιοχή προστασίας χιλιάδων ειδών χλωρίδας και ως καταφύγιο της τοπικής, άγριας πανίδας.
Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Ιουνίου, 5 μ.μ. – 8 μ.μ
Διάρκεια: 21 Ιουνίου – 20 Σεπτεμβρίου, 2024 
Ωράριο: 9πμ – έως τη δύση του ήλιου | ίσοδος ελεύθερη, απαιτείται προκράτηση μέσω του diomedes-bg.gr/booking
Βοτανικός Κήπος Α. & Ι. Ν. Διομήσους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤιμοφέι Κουλιάμπιν: Ο πόλεμος είναι πιο κοντά από ότι νομίζουμε· όλοι θα τον συναντήσουμε12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις