MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

6 αντικείμενα στο σπίτι της γιαγιάς που αξίζουν μια περιουσία – και πάντα αγνοούσες

Το σπίτι της γιαγιάς αποτελεί καταφύγιο για μικρούς και μεγάλους θησαυρούς, που ομολογουμένως δεν γνωρίζεις.

Πηγή: Freepik
Monopoli Team

Το σπίτι της γιαγιάς είναι συνυφασμένο με ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, στιγμές ανεμελιάς και πολλή αγάπη. Αποτελούσε το μέρος όπου τα όρια γίνονταν πιο ελαστικά και οι κανόνες περιορίζονταν. Τι θυμόμαστε, όμως, από τη διακόσμησή του; Γιατί αποκλείεται να μην θυμόμαστε.

Από τα διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι τους καθρέφτες, το σαλόνι και την τραπεζαρία, όλα έχουν τη δική τους ταυτότητα, που μας ταξιδεύει στον χρόνο. Και μπορεί τότε να μην τους έδινες καμία απολύτως σημασία, όμως είχαν και έχουν μεγάλη οικονομική και φυσικά συναισθηματική αξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌαση δροσιάς: 3 φυτά εσωτερικού χώρου για να «νικήσεις» τον καύσωνα12.09.2018

6 διακοσμητικά στο σαλόνι της γιαγιάς που είναι πανάκριβα

Κεραμικά δοχεία/βάζα

Η τέχνη του να φτιάχνεις τα δικά σου αντικείμενα από πηλό έχει έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να προσπαθούν να φτιάξουν τα δικά τους διακοσμητικά για το σπίτι. Ωστόσο, στο παρελθόν τα κεραμικά δοχεία και βάζα βρισκόντουσαν σε κάθε σπίτι, ήταν αρκετά ακριβά και αποτελούσαν το κομμάτι που ξεχώρισε σε κάθε επιτραπέζια διακόσμηση. Πλέον, τα βρίσκεις σε vintage μαγαζιά, σε υπαίθριες αγορές και σε καταστήματα που πουλάνε αντίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 χωριά για δροσερό καλοκαίρι στα ελληνικά βουνά12.09.2018

Κινέζικα πιάτα τοίχου

Ακόμα ένα διακοσμητικό που δεν έλειπε από κανένα σπίτι παππού και γιαγιάς ήταν τα πιάτα τοίχου, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την κινεζική τέχνη. Έντονα χρώματα, φανταχτερά σχέδια και απεικονίσεις παραστάσεων είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά τους. Όσοι δεν τα έβαζαν στον τοίχο, τα τοποθετούσαν σε κάποιο σύνθετο ή στην τραπεζαρία.

Πορσελάνινες φιγούρες

Από κανένα ράφι γιαγιάς δεν απουσιάζουν οι πορσελάνινες φιγούρες. Άλλοτε μικροσκοπικές κι άλλοτε μεγάλες, αυτά τα διακοσμητικά χώρου είναι το σήμα κατατεθέν εκείνης της περιόδου. Μπορεί πλέον να μας φαίνεται κιτς και κακόγουστο, ωστόσο τότε υπήρχε σε κάθε σπίτι και ήταν ιδιαίτερα ακριβά.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Περίεργα