MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα

Η Γιορτή της Μουσικής από τη μια άκρη της Αττικής στην άλλη, Μονόπρακτα στο Ωδείο Αθηνών, η Ολυμπιακή Δάδα στο Ολυμπιακό Μουσείο, συναυλίες, ταινίες, συζητήσεις και πολλά άλλα με ελεύθερη είσοδο, από την Παρασκευή 21 Ιουνίου έως την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Progression: Η ετήσια παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΕΛΣ
Monopoli Team

1. Η Μουσική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Camerata

Η Μουσική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, διοργανώνοντας μια συναυλία των Συνόλων Μουσικής Δωματίου της Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής. Η Βιβλιοθήκη παρουσιάζει τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου της Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής σε έργα όλων των εποχών της μουσικής δημιουργίας, ξεκινώντας από τον Λουίτζι Μποκκερίνι και τον Λούντβιχ Βαν Μπεετόβεν και φτάνοντας μέχρι τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες Γιώργο Βούκανο και Ιάσονα Κόλλια. Σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, βοηθό διδασκαλίας τη Μαργαρίτα Πλέστη και υπεύθυνη μουσικών συνόλων τη Αριστέα Τσιχλή, η Βιβλιοθήκη μάς προσκαλεί σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μουσική πλευρά της τέχνης.
Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 18:00
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

2. Η Γιορτή της Μουσικής στεγάζεται στον Κήπο του Μεγάρου

Γιορτή της Μουσικής με την ΚΟΑ, τη Χορωδία της ΕΡΤ και το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα. Κήπος του Μεγάρου, 21/06/2023 | Photo credit: ©Akriviadis

Η Γιορτή της Μουσικής επισκέπτεται και τον Κήπο του Μεγάρου. Κλασική μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και χορευτικά κομμάτια από το συγκρότημα Babo Koro, είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα στεγαστούν στον Κήπο, σε ένα τρίωρο πρόγραμμα. Η Kρατική Ορχήστρα Αθηνών μάς υποδέχεται και συμπράττοντας με τη σοπράνο Παναγιώτα Πολυζωίδου και τη φλαουτίστα Ραφαηλία Κόντου, υμνεί με τον δικό της τρόπο το μεγαλείο της φύσης. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, που μέσω της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, εστιάζει σε τραγούδια του λαού για το θέρος και το έθιμο του Κλήδονα. Την βραδιά κλείνει το μουσικό σχήμα Babo Koro, που ανεβαίνει στη σκηνή του Κήπου για να χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά, που συνδυάζει τους παραδοσιακούς ρυθμούς με τη σύγχρονη progressive rock ενορχήστρωση και τη βαλκανική πολυφωνία. Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση.
Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 20:00
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου, με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

3. Ο ταλαντούχος πιανίστας Θάνος Μαργέτης στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Σε μία μοναδική μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, με τον ταλαντούχο πιανίστα Θάνο Μαργέτη, μάς προσκαλεί το Μουσείο Μαρία Κάλλας. Πώς θα σου φαινόταν αν συνδύαζες την περιήγησή σου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με ένα δροσερό κοκτέιλ και μελωδίες πιάνου; Μια μαγευτική βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και δροσερά απεριτίφ στο μοναδικό μπαλκόνι του Μουσείου, θα φιλοξενηθεί στον τρίτο του όροφο, δημιουργώντας μια μελωδική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι με τη μοναδική θέα που οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν. Το πρόγραμμα ξεκινάει με μια αφιέρωση στην Ημέρα της Μουσικής, με το τραγούδι “Widmung”, ενώ ακολουθούν αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες (Norma, Rigoletto, Don Giovanni κ.α.) που εναλλάσσονται με έργα για πιάνο, καθώς και διάσπαρτες αναφορές στη μουσική για τον κινηματογράφο.
Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 20:00
Μουσείο Μαρία Κάλλας, Μητροπόλεως 44

4. Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά την Ημέρα Μουσικής με μία συναυλία του Ελισέι Μισίν

Elisei Mysin

Μια ξεχωριστή και αξέχαστη μουσική βραδιά μάς επιφυλάσσει το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024. Το παιδί θαύμα του πιάνου, ο δεκατριάχρονος Ελισέι Μισίν, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα. Ο νεαρός, πολυβραβευμένος σολίστ θα ερμηνεύσει το Δεύτερο κοντσέρτο του Σοπέν συμπράττοντας με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, ενώ τη συναυλία θα πλαισιώσουν η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων και η Χορωδία της ΕΡΤ. Απαιτείται η έκδοση δελτίων εισόδου.
Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21:00
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 2103241807

5.Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με τον Δήμο Αθηναίων

Πρώτος μεγάλος σταθμός του προγράμματος του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024. Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στον εορτασμό της με μοναδικές συναυλίες, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και η Big Band του Δήμου Αθηναίων συναντούν το κοινό για την πανευρωπαϊκή γιορτή στον Εθνικό Κήπο. Επίσης, την Παρασκευή 21/6, ο ΟΠΑΝΔΑ και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνουν μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια, ένα κομβικό αλλά και ιστορικό τοπόσημο της Αθήνας, όπου το συγκρότημα “Music Odyssey”, ένα Σύνολο Σύγχρονου και Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού, θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένες μελωδίες που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική μουσική, από το Νέο Κύμα, την έντεχνη και την δημοφιλή μουσική σκηνή.
21/06 στις 19:00 Εθνικός Κήπος, στις 20:00 στα Προπύλαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφιέρωμα: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 202412.09.2018

6. Το Τρίγωνο της Θλίψης στο ΚΠΙΣΝ

Ο Καρλ και η Γιάγια, ένα ζευγάρι μοντέλων που ζει αποκλειστικά στον κόσμο της μόδας εξερευνώντας παράλληλα τα όρια της σχέσης του, αποδέχονται την πρόσκληση για μια πολυτελή κρουαζιέρα, με συνταξιδιώτες ένα απωθητικό συνονθύλευμα από βαθύπλουτους επιβάτες, έναν Ρώσο ολιγάρχη, Βρετανούς έμπορους όπλων, καθώς και έναν ιδιοσυγκρασιακό, αλκοολικό και Μαρξιστή καπετάνιο. Στην αρχή, τα πάντα δείχνουν φωτογενή, βγαλμένα θαρρείς από τις εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, μια θύελλα καραδοκεί και η ναυτία ισοπεδώνει τους επιβάτες στη διάρκεια του λουκούλλειου δείπνου που τους παραθέτει ο καπετάνιος. Αυτή είναι η υπόθεση της μαύρης κωμωδίας που θα παρακολουθήσουμε στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών του Park Your Cinema, τη Παρασκευή 21 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

7. Τέσσερα Μονόπρακτα από τη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών

Σε ένα απολαυστικό διήμερο, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών παρουσιάζουν τέσσερα μονόπρακτα, αποτέλεσμα συλλογικής δημιουργίας στο πλαίσιο του μαθήματος της Δημιουργικής Γραφής, υπό την εποπτεία της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου. Κάθε ημέρα των παραστάσεων είναι αφιερωμένη σε ένα κοινό θέμα, το οποίο προσεγγίζεται μέσα από δύο ξεχωριστά μονόπρακτα. Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, με θέμα την αθέατη βία θα παρουσιαστούν «Το Να Είσαι Άνθρωπος», σε σκηνοθεσία Μαίρης Μηνά και το «Αναπνεύστε Ελεύθερα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παύλου. Τη δεύτερη μέρα, το Σάββατο, με κεντρικό θέμα το τέλος του κόσμου όπως το ξέρουμε, θα προβληθούν το «Γιαγιά, Όλα Μια Μέρα θα Πεθάνουν», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παύλου και το «Τροχιλίδες, Τα Πουλιά που Πετάνε Ανάποδα», σε σκηνοθεσία Μαίρης Μηνά.
Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουνίου στις 19:00 και στις 21:00 
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

8. Progression: Η ετήσια παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΕΛΣ

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των είκοσι ετών λειτουργίας της, η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει την επετειακή παράσταση Progression, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντή της Γιώργου Μάτσκαρη. Για την επετειακή αυτή παράσταση, ο διεθνώς καταξιωμένος χορογράφος Ράσσελ Μάλιφαντ δημιουργεί μια νέα χορογραφία με τίτλο Verge, ενώ, παράλληλα, οι σπουδαστές της Σχολής θα παρουσιάσουν τη σπουδή στην τεχνική της σπουδαίας Μάρθας Γκράχαμ Exceedance, σε χορογραφία της καθηγήτριας της Σχολής Όλιας Τορναρίτου. Μαθητές και σπουδαστές θα συνεργαστούν με καταξιωμένους χορογράφους σε πρωτότυπες σύγχρονες δημιουργίες, προσφέροντας σε όλους εμάς ένα μοναδικό θέαμα. Απαιτείται κράτηση με δελτία προτεραιότητας.
Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουνίου στις 20:30
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

9. Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή με προβολή της θρυλικής Αντιγόνης

Φωτογραφία: Κώστας Ορδόλης

Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του αξέχαστου θεατρικού δημιουργού, Λευτέρη Βογιατζή, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου οργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη του, στη Πειραιώς 260. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα προβληθεί η θρυλική Αντιγόνη της Νέας Σκηνής που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής στην Επίδαυρο το 2006, με τον ίδιο στον ρόλο του Κρέοντα και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο. Η προβολή που θα παρακολουθήσουμε αποτελεί μαγνητοσκόπηση της παράστασης που επαναλήφθηκε στα Επιδαύρια του 2007, ενώ στις 22 Ιουνίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή συντελεστών της παράστασης που θα μιλήσουν για το ανεξίτηλο ίχνος του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη στη σύγχρονη ελληνική σκηνή. Η είσοδος πραγματοποιείται με δελτία τα οποία δίνονται την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης με προτεραιότητα από το ταμείο του θεάτρου.
Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 στις 21:00
Πειραιώς 260, 2103272000 (τηλ κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών: Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή με προβολή της θρυλικής Αντιγόνης12.09.2018

10. Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο: Συναυλία σπουδαστών και αποφοίτων του Ωδείου Αθηνών στο ΚΠΙΣΝ

Η Σχολή Πιάνου του Ωδείου Αθηνών αναλαμβάνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να παρουσιάσει μια συναυλία με έργα για σόλο πιάνο και πιάνο για τέσσερα χέρια αποκλειστικά με συνθέσεις του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου Φρήντριχ Νίτσε– λίγοι γνωρίζουν πως, εκτός από φιλόσοφος, ποιητής και φιλόλογος, ο Νίτσε υπήρξε ικανός πιανίστας αλλά και δημιουργός πολλών έργων για διάφορα σύνολα. Η συναυλία με τίτλο Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών Φίλιππου Τσαλαχούρη, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 22 Ιουνίου, όπου και θα παρουσιαστούν έργα ημιτελή, καθώς και θέματα ασκήσεων αντίστιξης του σπουδαίου στοχαστή. Τη συναυλία θα προλογίσει ο Καθηγητής Σύγχρονης Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Χατζημωυσής. Απαιτείται η είσοδος με δελτία εισόδου.
Σάββατο 22 Ιουνίου στις 20:00
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #119: To θεατρικό κομψοτέχνημα της Καρολίν Γκιγιελά Ενγκιγέν, η φαντασμαγορική «Τόσκα» και όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα12.09.2018

11. Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, σταθερά προσηλωμένο στο όραμά του για την προώθηση του Αθλητισμού, γιορτάζει την Κυριακή 23 Ιουνίου, την Ολυμπιακή Ημέρα και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία με σύνθημα “Let’s Move”. Από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και να θαυμάσουν από κοντά προσωπικά αντικείμενα και μετάλλια Ελλήνων Αθλητών που μας έκαναν περήφανους και έγραψαν ιστορία για τη χώρα μας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της φετινής Ολυμπιακής χρονιάς, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έχει την τιμή να φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεση του την Ολυμπιακή Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, την οποία όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου να θαυμάσουν από κοντά την Ολυμπιακή Δάδα Παρίσι 2024 και να φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτή.
Κυριακή 23 Ιουνίου από 10:00 έως 18:00
Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, Λ. Κηφισίας 37A (Εμπορικό Κέντρο Golden Hall), Μαρούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα, με ελεύθερη είσοδο για όλους12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις