MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Στο Μουσείο Ακρόπολης τα παιδιά 8-12 ετών καλούνται να σώσουν τη Γιορτή των Παναθηναίων, ενώ, στο καθιερωμένο κινηματογραφικό ραντεβού του ΚΠΙΣΝ για όλη την οικογένεια η Πεντάμορφη ανακαλύπτει την αληθινή καρδιά του Τέρατος. Όσα θα κάνουμε με την οικογένεια μας στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

«O Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, επιστρέφει με δροσερές καλοκαιρινές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους. «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά.
Παραστάσεις: Μάϊος Πλάκα, Cine Paris, 19 Μαϊου στις 7μμ | Ιούνιος, Καισαριανή, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 9 & 15 Ιουνίου στις 7μμ. Πλάκα, Cine Paris, 17 Ιουνίου στις 7.30μμ. Καισαριανή, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 22 & 23 Ιουνίου στις 7μμ.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr

«Η Μεγάλη Γιορτή», από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι, για παιδιά 3-8 ετών, από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης, και παρουσιάζεται στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Ένα mini παιδικό musical που μας καλεί όλους να συναντηθούμε με χορό, και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη «Μεγάλη Γιορτή» και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει. Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια Μεγάλη Γιορτή! Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι, που δεν ήταν σαν όλα τα ζώα, θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες: «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις». Έτσι, κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ήξερε, όχι μόνο να ακούει, αλλά και να βλέπει. *Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος. Παραστάσεις: Από Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο στις 12:00.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. | Προπώληση: ticketservices.gr
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για παιδιά, με δωρεάν συμμετοχή12.09.2018

Κινηματογράφος

Ο Θρύλος του Μαγεμένου Ύφαλου: Μια ιστορία για τις συναρπαστικές περιοχές στον βυθό στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου παρακολουθούμε μια παρέα νεαρών ψαριών, τον εκρηκτικό Λάκη Λιθρίνη, την τετραπέρατη μικρή αδερφή του Λούλα-Λουλάκι και τον ατρόμητο κολλητό τους φίλο Άρη Πριόνη σε μια πολύχρωμη περιπέτεια στον κοραλλιογενή ύφαλο. Καθώς ψάχνουν στη θάλασσα για έναν θρυλικό ύφαλο, οι τρεις φίλοι συναντούν μια ποικιλία συναρπαστικών περιοχών στον βυθό, από δάση φυκιών μέχρι βυθισμένα ναυάγια ‒ ακόμα και το Διάστημα. Ο «Θρύλος του Μαγεμένου Ύφαλου» είναι μια παιδική παράσταση του Πλανηταρίου γεμάτη με χιούμορ και φαντασία, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Συνδυάζει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με ένα σημαντικό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος του πλανήτη μας.
Σάββατο 22/6 στις 16:00 και Κυριακή 23/6 στις 11:30
Εισιτήρια: 4€-7€. Προπώληση: eef.edu.gr
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο – Αθήνα, Τηλ. (+30) 210 9469600.

Park your Cinema Kids: «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (2017)

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 22/6, 21:00: «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (sensory friendly προβολή):  Η Μπελ (Έμμα Γουάτσον) είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μωρίς. Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος, διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του.
Σάββατο 22/6, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Τα μυαλά που κουβαλάς 2

Σε σκηνοθεσία του Kelsey Mann και παραγωγή του Mark Nielsen, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους. Η ταινία των Disney και Pixar επιστρέφει στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι τη στιγμή που τα κεντρικά έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα. *Φωνές: Γιάννης Υφαντής, Σοφία Τσάκα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ζόι Πρε, Δημήτρης Σάρλος κ.α.
*Κριτική και αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑργοναυτική εκστρατεία: Ο «Καραγκιόζης» του Ηλία Καρελλά το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου12.09.2018

Δράσεις

Ένα μυστήριο … ζητά τη λύση του: Δράση για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια ψυχαγωγική δράση περιμένει τις οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τίτλο «Ένα μυστήριο… ζητά τη λύση του» τις Κυριακές στο Μουσείο Ακρόπολης. Τα Παναθήναια, η μεγάλη γιορτή για τη θεά Αθηνά, κινδυνεύουν. Ο ιερός πέπλος της θεάς ξεθώριασε, η παράσταση της Γιγαντομαχίας δε διακρίνεται πια. Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθεί ο ένοχος και να αποκατασταθεί η παράσταση για να πραγματοποιηθεί η γιορτή, αλλιώς ο θυμός της θεάς θα πέσει πάνω στους Αθηναίους. Μέσα από μια φανταστική περιπέτεια τα παιδιά, με τη βοήθεια αρχαιολόγου, καλούνται να ακολουθήσουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης και να ανακαλύψουν τον δράστη για να σώσουν τη γιορτή. Η γιορτή των Παναθηναίων και η μυθική Γιγαντομαχία ‘ζωντανεύουν’ μέσα από εικόνες και αφηγήσεις και η γνώση γίνεται παιχνίδι.
Από 09 Ιουνίου 2024 -27 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 12:00
Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ηλεκτρονικές κρατήσεις εδώ.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ, από τον Οκτώβριο στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες