MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

5+1 σειρές που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στο ΕRTFLIX – και αξίζουν μια θέση και στη δική σου watchlist

Αν ψάχνεσαι για σειρές που θα σε κάνουν να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη, μια βουτιά στα άδυτα του Ertflix είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 24.06.2024

Έχεις ξεμείνει από σειρές και ψάχνεσαι; Έχεις ήδη δει τα αγαπημένα σου και χρειάζεσαι κάτι για να αποσυγκεντρωθείς από την αγωνιώδη αναμονή για τις επόμενες σεζόν; Η λύση στο πρόβλημά σου βρίσκεται στο Ertflix.

Αν κάνεις μια βουτιά στα άδυτα της πλατφόρμας, θα ανακαλύψεις πολλά κρυμμένα διαμαντάκια, τα οποία κρίμα είναι να μένουν αθέατα. Αφού συμβουλεύτηκα τα σκληρά καρύδια, IMBD και Rotten Tomatoes, του δύο οικουμενικούς δύσκολους κριτές τόσο του κινηματογράφου όσο και της τηλεόρασης, σου έχω 5 +1 ελίτ σειρές, που αξίζει να συμπεριλάβεις στο watchlist σου! Σειρές που μπορεί να έχεις δει τυχαία κάπου, ή να γνωρίζεις την ύπαρξή τους, αλλά δεν έχεις δει ακόμα. Αυτό είναι το σημάδι σου, λοιπόν!

Αστυνομικά, ψυχολογικά θρίλερ, βιβλία που παίρνουν σάρκα και οστά και συγκινητικές και δυστοπικές ιστορίες. Ένας οδηγός για εσάς που αγαπάτε τα ανελέητα pop culture references και ακόμη πιο πολύ το fangirling!

#1 Hannibal

Αν δεν σας έχει πεταχτεί μέχρι τώρα κάποιο edit με τον Mads Mikkelsen, στο ΤikTok, πρώτον λυπάμαι και δεύτερον αυτό πρόκειται πολύ σύντομα να αλλάξει. Αν τον γνωρίζεις ήδη, ξέρεις πως συγκαταλέγεται σε εκείνους τους ηθοποιούς που λατρεύεις να μισείς. Αν είναι villain, ξέρεις πως η ταινία είναι εγγύηση (βλέπε Doctor Strange και το τελευταίο Indiana Jones). Κάπως έτσι δεν μας προκαλεί απορία το γεγονός ότι ο ρόλος του Hannibal ήταν κομμένος και ραμμένος για εκείνον.

Όσο για τη σειρά, εγγυημένα σου λέω πως είναι ένα από τα πιο ανατριχιαστικά ψυχολογικά θρίλερ, που συνδυάζουν καλό καστ, πολύπλοκους χαρακτήρες και πλοκή που σου κόβει την ανάσα. Βασίζεται σε χαρακτήρες και στοιχεία από τα μυθιστορήματα του Thomas Harris, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον Dr. Hannibal Lecter, έναν πανέξυπνο ψυχίατρο, ο οποίος στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με κατά συρροή δολοφονίες και απολαμβάνει τον κανιβαλισμό. Θα μου πείτε, τι πιο σύνηθες να συμβεί…

Η πλοκή εκτυλίσσεται με επίκεντρο την σχέση μεταξύ του Dr. Lecter και του ειδικού ερευνητή του FBI Will Graham, τον οποίο υποδύεται ο Hugh Dancy, ο οποίος έχει μια μοναδική ικανότητα να συμπάσχει με τους ψυχοπαθείς. Αυτή η ικανότητα, ενώ είναι ανεκτίμητη για το FBI, επιβαρύνει σημαντικά την ψυχική του υγεία. Ο Τζακ Κρόφορντ, επικεφαλής της Μονάδας Συμπεριφορικής Επιστήμης του FBI, προσλαμβάνει τον Γουίλ για να βοηθήσει στην εξιχνίαση μιας σειράς φρικιαστικών δολοφονιών. Για να υποστηρίξει τον Γουίλ, ο Τζακ επιστρατεύει τη βοήθεια του Δρ Χάνιμπαλ Λέκτερ. Από εκείνο το σημείο ξεκινάει ένα αέναο ανθρωποκυνηγητό, ενώ τα πράγματα κλιμακώνονται εξίσου και στις τρεις σεζόν της σειράς.

#2 Sorry for your loss

Όχι, σε αυτό εδώ η Elizabeth Olsen δεν απαγάγει μια ολόκληρη πόλη, παγιδεύοντάς τη με μαγικό ξόρκι, επειδή έχασε τον σύζυγό της. Εν αντιθέσει, το Sorry For Your Loss, αγγίζει τη ρεαλιστική και ευαίσθητη πλευρά της απώλειας, του πένθους και της αποδοχής. Η σειρά εμβαθύνει επίσης στο παρελθόν του Matt μέσω αναδρομών, αποκαλύπτοντας στρώματα του χαρακτήρα του και της ζωής που μοιράστηκε με τη Leigh. Αυτές οι ματιές στην ιστορία τους παρέχουν το πλαίσιο για τη βαθιά αίσθηση απώλειας της Leigh και τη δυσκολία να προχωρήσει μπροστά. Ο αδελφός του Ματ, ο Ντάνι (Jovan Adepo), ο οποίος είχε μια περίπλοκη σχέση μαζί του, παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία επούλωσης της Leigh, προσθέτοντας μια άλλη διάσταση στην αφήγηση.

Το “Sorry for Your Loss” έχει αναγνωριστεί για την ευαίσθητη και λεπτή απεικόνιση του πένθους. Η ερμηνεία της Ελίζαμπεθ Όλσεν επαινείται ιδιαίτερα για το βάθος και τον ρεαλισμό της, αποτυπώνοντας τη σύγχυση, τον θυμό και την ευαλωτότητα που συνοδεύουν τη βαθιά απώλεια. Η σειρά δεν αποφεύγει τις άβολες και συχνά βρώμικες πτυχές του πένθους, αντίθετα τις παρουσιάζει με ειλικρίνεια και συμπόνια. Κι αυτό είναι που την καθιστά αληθινή και αναμφίβολα άξια να βρίσκεται στο watchlist σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα ρομαντικό… σκοτσέζικο ντουζ: Όσα ξεχώρισαν στο 2ο μέρος του νέου Bridgerton12.09.2018

#3 The Responder

Κάν’ το εικόνα. Είσαι από εκείνους που λατρεύουν ένα-δυο franchises, και ξεκινούν μαραθώνιο με τις ταινίες του αγαπημένου τους χαρακτήρα. Στην περίπτωση που μιλάμε για Hobbit ή Sherlock, και σε πετυχαίνω σε φάση που θέλεις ένα διάλειμμα από το sci-fi και να προσγειωθείς λίγο στην πραγματικότητα (τυχαίνει βρε αδελφέ), σου έχω αστυνομικό διαμαντάκι με τον Μπίλμπο τον Μπάγκινς τον ίδιο. Και μόνο από το γεγονός ότι έσπασε το Tomatometer, φτάνοντας το σκορ στο 100%, μας διεγείρει την περιέργεια.

Η σειρά, δημιουργήθηκε από τον Tony Schumacher, πρώην αστυνομικό, πράγμα που προσφέρει μια αυθεντική και αμείλικτη ματιά στη ζωή ενός αστυνομικού στη νυχτερινή βάρδια του Λίβερπουλ. Ο Martin Freeman πρωταγωνιστεί ως Chris Carson, ένας ηθικά περίπλοκος και βαθιά προβληματισμένος αξιωματικός επείγουσας επέμβασης, του οποίου η ζωή ξετυλίγεται τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Κρις Κάρσον απεικονίζεται ως ένας άνθρωπος στα όρια, που παλεύει με την ψυχική και συναισθηματική επιβάρυνση της δουλειάς του. Ο γάμος του καταρρέει και παλεύει με τις ενοχές, το τραύμα και τη διάχυτη αίσθηση απομόνωσης που πηγάζει από τη δουλειά του. Η σειρά απεικονίζει το περιβάλλον υψηλού κινδύνου της αστυνομίας, όπου οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε στιγμές μπορούν να έχουν συνέπειες που αλλάζουν τη ζωή. Η ερμηνεία του Freeman είναι ωμή και έντονη, αποτυπώνοντας την ουσία ενός ανθρώπου που είναι αφοσιωμένος στο καθήκον του, αλλά στοιχειωμένος από το βάρος των εμπειριών του.

#4 Utopia

Η “Ουτοπία” είναι μια προκλητική και οπτικά εντυπωσιακή τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Channel 4 το 2013. Η σειρά απέκτησε γρήγορα λατρεία για την τολμηρή αφήγηση, την εντυπωσιακή κινηματογράφηση και την πολύπλοκη αφήγησή της.  Ένα θρίλερ συνωμοσίας που συνυφαίνει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, σκοτεινής κωμωδίας και κοινωνικού σχολιασμού.

Η πλοκή επικεντρώνεται γύρω από μια ομάδα που λατρεύει τα κόμικς, οι οποίοι πέφτουν πάνω σε ένα μυστηριώδες χειρόγραφο για ένα graphic novel με τίτλο “The Utopia Experiments”. Αυτό το χειρόγραφο φημολογείται ότι προβλέπει διάφορες παγκόσμιες καταστροφές και το αναζητά μια σκιώδης οργάνωση γνωστή ως The Network. Η ομάδα, που αρχικά ενώθηκε από το κοινό ενδιαφέρον τους για το κόμικ, βρίσκεται σε φυγή καθώς αποκαλύπτει μια συνωμοσία που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Μηχανόβιοι δεν είναι μια ακόμη ταινία για “άγριους” μοτοσικλετιστές12.09.2018

#5 Killing Eve

Έχω την αίσθηση ότι το «Killing Eve» δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Η σειρά μυθιστορημάτων «Codename Villanelle» του Luke Jennings ζωντανεύει στο γυαλί, μέσα από δύο καταπληκτικές πρωταγωνίστριες που φτάνουν το ανθρωποκυνηγητό αρχών – κακών, σε άλλο επίπεδο. Συγκαταλέγεται στις σειρές που οριακά τους θέλεις και φίλους.

Η σειρά φημίζεται για το σκοτεινό χιούμορ της, τους πολύπλοκους χαρακτήρες της και την έντονη δυναμική γάτα-ποντίκι μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών της, της Eve Polastri και της Villanelle. Μια βαριεστημένη, γραφική υπάλληλο ασφαλείας της MI5 με έντονο ενδιαφέρον για τις γυναίκες δολοφόνους (την οποία υποδύεται η πραγματική ιέρεια του Grey’s Anatomy, Sandra Oh). Η πεζή ζωή της Eve παίρνει δραματική τροπή όταν παθιάζεται με τον εντοπισμό μιας ασύλληπτης και ψυχοπαθούς δολοφόνου, γνωστής ως Villanelle (Jodie Comer). Η Villanelle, ή κατά κόσμον Oksana Astankova, είναι μια εξαιρετικά ικανή, επιδεικτική και απρόβλεπτη δολοφόνος που εργάζεται για μια σκοτεινή οργάνωση που ονομάζεται The Twelve.

+1… Broadchurch

Δεν υπάρχει τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό σύμπαν που να μην διαπομπεύω το ταλέντο του David Tennant και της Olivia Coleman. Ο ανατριχιαστικός Barty Crouch Jr. από το -αδίκως σύντομο- cameo στο Harry Potter, ο πιο εμβληματικός Doctor Who, συναντάει την (τηλεοπτικά μελλοντική) βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και την οσκαρική βασίλισσα Άννα, σε ένα πέρα για πέρα εθιστικό αστυνομικό θρίλερ. Στο Broadchurch, το αστυνομικό crossover για τους δύο, τους βρίσκει να είναι ντετέκτιβ σε μια ειδεχθή υπόθεση που έχει ταρακουνήσει την κοινότητα.

Το «Broadchurch» υπερέχει στην απεικόνιση των επιπτώσεων του εγκλήματος στους κατοίκους της πόλης. Καθώς αποκαλύπτονται μυστικά και αυξάνονται οι υποψίες, η σειρά εμβαθύνει στις ζωές των διαφόρων χαρακτήρων, αποκαλύπτοντας κρυφές συνδέσεις και προσωπικούς αγώνες. Η αφηγηματική δομή, η οποία χτίζει σχολαστικά την ένταση και διατηρεί το σασπένς, σε κρατά σε εγρήγορση, ενώ δεν απουσιάζουν και τα ανατρεπτικά plot twist. Αυτό κι αν είναι must watch…

Περισσότερα από Cine News