MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα (24-27/06)

Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» και Music Now! Ζωγράφου Summer Festival, The Odeonsplatz Concert στον Κήπο του Μεγάρου, συζητήσεις, παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως τη Πέμπτη 27 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Μπάρτλεμπυ, ο γραφιάς στο Μαγαζάκι της Τ3χνης

Η Σοφία Φιλιππίδου, μετά το τέλος των Σεμιναρίων Θεατρικής Παιδείας 2023-24, που οργανώνει στο Μαγαζάκι της Τ3χνης, ετοίμασε με τους μαθητές της και παρουσιάζει, τη νέα της δουλειά, βασισμένη στη νουβέλα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Χέρμαν Μέλβιλ, Μπάρτλεμπυ, ο γραφιάς. Ο Μπάρτλεμπυ ο γραφιάς, που είναι υπάλληλος, ενός δικηγορικού γραφείου στη Γουόλ Στριτ του 19 αιώνα, είναι η παράξενη κωμική, φευγάτη ιστορία ενός λιγνού, χλωμού, μοναχικού, ήρεμου και ανυπάκουου άντρα, που βρήκε τη συνταγή για να τρελάνει τους πάντες. Η ιστορία αυτή εκφράζει την ιδέα της πολιτικής ανυπακοής, την ειρηνική επανάσταση ή την παθητική αντίσταση που εξέφρασε περίπου την ίδια εκείνη εποχή ο συμπατριώτης του και ακτιβιστής Χένρι Ντέηβιντ Θόρω. Πρόκειται για μια παράσταση που όπως λέει η ίδια η Σοφία Φιλιππίδου, «γοητεύεται και εμπνέεται από κάθε λέξη της διάνοιας του Μέλβιλ». Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων.
Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 21:00
Το μαγαζάκι της Τ3χνης, Ν. Νοταρά 60, Αθήνα
*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (35), είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο [email protected].

2. Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, συνεχίζει το ταξίδι του, με την ίδια ορμή και τον ίδιο ενθουσιασμό όσο και την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε. Πολύς λόγος γίνεται πάντα περί της αξίας που έχει η Τέχνη στην ζωή του ανθρώπου, όμως στην πραγματικότητα σε περιόδους αλλαγών ή κρίσεων, το πρώτο πράγμα που περιορίζεται, μερικές φορές καταργείται κιόλας, είναι η καλλιτεχνική δημιουργία. Για αυτό, το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής υποδέχεται τους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε ένα πλήρες πρόγραμμα παραστάσεων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Την Δευτέρα 24 Ιουνίου η θεατρική ομάδα Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, θα παρουσιάσει το Γυναίκες εξόριστες στο Τρίκερι, ενώ την Τρίτη 25 Ιουνίου θα προβληθεί το έργο του Σαίξπηρ, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, από το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη. Την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα παρουσιαστούν επί σκηνής το Ερωτικό γαϊτανάκι και το Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης, από τη θεατρική ομάδα Δήμου Διονύσου και το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη, αντίστοιχα. Κράτηση θέσης εδώ.
Δευτέρα 24, Τρίτη 25, Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 20:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

3. The Odeonsplatz Concert: Προβολή της συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου

Η μοναδική ατμόσφαιρα ενός εμβληματικού αρχιτεκτονικού τοπίου και η κλασική μουσική από κορυφαία σύνολα, μεγάλους μαέστρους και σολίστ σε μια από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης, είναι τα στοιχεία που αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας του φημισμένου υπαίθριου φεστιβάλ Klassik am Odeonsplatz. Ιδρύθηκε το 2000 και έχει πλέον εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της καλλιτεχνικής ζωής του Μονάχου, προσελκύοντας κάθε χρόνο 16.000 φιλόμουσους. Στη συναυλία που θα προβληθεί στον Κήπο του Μεγάρου, θα απολαύσουμε μια μαγική βραδιά με τον σούπερ σταρ του πιάνου Lang Lang, τον χαρισματικό κολομβιανό μαέστρο Andrés Orozco-Estrada και τη διεθνούς φήμης Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου σε έργα μεγάλων ρομαντικών συνθετών. Μια προβολή που θα παρακολουθήσουμε και σίγουρα θα μας γεμίσει ήχους και ικανοποίηση. Απαιτείται η κράτηση θέσης.
Τρίτη 25 Ιουνίου στις 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Κήπος, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: Με την κορυφαία βιολονίστα Anne-Sophie Mutter «κλείνουν» οι θερινές μουσικές προβολές στον κήπο12.09.2018

4. Παρουσίαση του βιβλίου «Μερκάντο» της Μαρίας Μαμαλίγκα

Μαρία Μαμαλίγκα

Πώς μπορεί ένας μεγάλος έρωτας να αλλάξει μια ζωή, να φέρει τους ανθρώπους σε σύγκρουση με την οικογένεια και την κοινότητά τους, να τους απομακρύνει από την πατρίδα και να ανατρέψει τελικά το πεπρωμένο τους; Πώς μεγαλώνει κανείς στη δίνη συγκλονιστικών ιστορικών γεγονότων, από τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή, μέχρι τους διωγμούς και τη μαζική εξόντωση των Εβραίων; Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις της Εστίας, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μαμαλίγκα με τίτλο Μερκάντο, στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο και θα αναλυθεί η υπόθεσή του. Η νουβέλα Μερκάντο, από την εβραιο-ισπανική λέξη για αυτόν που εξαγοράστηκε με λύτρα από τον Άγγελο του Θανάτου, επιχειρεί να προβάλει το βάθος και τη διαχρονικότητα αυτών των ερωτημάτων, μέσα από την πορεία μιας δεκαεπτάχρονης Σεφαραδίτισσας που ζει στην κλειστή εβραϊκή κοινότητα της Ρόδου κατά την ιταλική και γερμανική κατοχή. Για το βιβλίο θα μιλήσει η ίδια η συγγραφέας, η Μαρία Ευθυμίου(Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) και η Αριέλα Άσερ(Ψυχαναλύτρια). Η παρουσίαση θα προβληθεί και ηλεκτρονικά.
Την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 20:30
Ιανός, Σταδίου 24

5. Ένα Science rap από τους Science Reactors στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στο πρώτο τους καλοκαιρινό ξεκίνημα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, οι Science Reactors θα πραγματοποιήσουν ένα ακόμη ανατρεπτικό Stand up, που αποτελεί και για τους ίδιους πρόκληση. Ύστερα από δέκα χρόνια ξεχωριστής παρουσίας τους στην Τεχνόπολη στο Γκάζι δοκιμάζουν την “τύχη” τους στον άλλο ενδιαφέροντα πολιτιστικό της χώρο, κάτι που αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Αντωναρόπουλο, οι Science Reactors που θα συμμετάσχουν στην παράσταση της 25 Ιουνίου είναι ο Αλέξανδρος Σουρτζής, ο Θωμάς Παππάς, ο Δημήτρης Μακρής , η Χαρά Αφαλωνιάτη, ο Τάκης Λάζος και ο Νίκος Παπαδημητρίου. Η ομάδα αυτή των νέων και ταλαντούχων επιστημόνων με αγάπη για την επικοινωνία της επιστήμης θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον μύθο πως οι επιστήμονες δεν διαθέτουν χιούμορ. Θα το καταφέρουν; Θα το αποδείξουν επί σκηνής.
Τρίτη 25 Ιουνίου στις 21:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42

6. Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης

Μαρία Παπαγεωργίου, Φωτογραφία: Άκης Χρήστου

Το Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα», είναι το πρώτο από τα τέσσερα φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο 2024, σε γειτονιές, σε πλατείες και σε πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας. Την Τρίτη 25 Ιουνίου ο Μανώλης Φάμελλος, ο Στάθης Δρογώσης και ο Οδυσσέας Τσάκαλος θα βρεθούν στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη για μια απολαυστική συναυλία, την Τετάρτη 26 Ιουνίου σειρά έχει το “Love” με τον Δώρο Δημοσθένους και το συγκρότημά του στην πλατεία Δεξαμενής, ενώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου η Μαρία Παπαγεωργίου θα τραγουδήσει σε ένα δροσερό live στην πλατεία Πλυτά.
Τρίτη 25, Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 21:00
Πλατεία Φωκίωνος Νέγρη, Πλατεία Δεξαμενής, Πλατεία Πλυτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης12.09.2018

7. Το Music Now! Ζωγράφου Summer Festival μάς καλεί να διασκεδάσουμε που αλλού; Στη Ζωγράφου

Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και η μπάντα του, πηγή:bookaband.gr

Το αγαπημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” συνεχίζει και φέτος ο Δήμος Ζωγράφου. Προσεγγίζοντας τη μουσική με ιδιαίτερη ματιά και ευαισθησία, για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Ζωγράφου έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, αφού το φετινό Music Now! αφενός προσκάλεσε για συναυλίες διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες και αφετέρου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με τους νέους δημιουργούς της Αθήνας. Την Τρίτη 25 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Σχολείο θα εμφανιστεί το Μουσικό Σχολείο Αλίμου και η ορχήστρα Νόστος, την Τετάρτη 26 Ιουνίου θα μας κρατήσουν συντροφιά οι Music Odyssey και το Μουσικό Σύνολο Τμημάτων Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και την Πέμπτη 27 Ιουνίου ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και η μπάντα του θα δώσουν ένα αίσθημα folk και rock στη συναυλία τους. Η φετινή διοργάνωση επανασυνδέεται με την αλληλεγγύη για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης και όλες οι συνεισφορές σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου, θα είναι ευπρόσδεκτες για την ενίσχυση των ωφελούμενων οικογενειών. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε πλατείες και πάρκα, έτσι ώστε όλες οι γειτονιές και οι κάτοικοι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να γίνουν μέρος αυτής της καλοκαιρινής, μουσικής γιορτής της πόλης.
Τρίτη 25 Ιουνίου, Τετάρτη 26 Ιουνίου, Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, Ζωγράφου

8. Οι Missigno στην Πειραιώς 260

Missigno

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές του Τζαζ στην Πλατεία στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, το μίνι μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή. Στο πλαίσιο αυτό, θα φιλοξενήσει τους Missigno, ένα πειραματικό ηλεκτρονικό τρίο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2020 από τον Νικόλα Γουάστωρ (συνθεσάιζερ), τον Γιώργο Κωνσταντίνου (μπάσο) και τον Ιάσωνα Γουάστωρ (τύμπανα). Η βασική φιλοσοφία του συγκροτήματος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον θεματικό και αφηρημένο αυτοσχεδιασμό σε συνδυασμό με πρωτότυπες συνθέσεις. Σε επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024, φιλοδοξεί φέτος να συμπεριλάβει ακόμη περισσότερα μουσικά σχήματα, προτείνοντας μια ποικιλία μουσικών στιλ.
Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 23:00
Πειραιώς 260, πλατεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφιέρωμα: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 202412.09.2018

9. Ένα σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας και μια συναυλία στο Ωδείο Αθηνών

Ωδείο Αθηνών, Αίθουσα Κ3, φωτογραφία: Marilena Stafylidou Lowres

Στο Ωδείο Αθηνών, στην Αίθουσα Κ3, την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ένα Σεμινάριο Μουσικής Τεχνολογίας και Σύνθεσης που σκοπό έχει να μας διδάξει και να μας ενημερώσει για τη μουσική και τον τρόπο σύνθεσης των κομματιών. Πρόκειται για έργα, ηλεκτρονικά και προετοιμασμένα μέσα από το σεμινάριο Μουσικής Τεχνολογίας και Σύνθεσης, μεταξύ άλλων έργα της Ευτυχίας Καμενάκη, της Ναταλίας Αναστασίου, της Ελίζα Βεκρή, της Σταυρούλας Παναγιωτοπούλου, του Γιάννη Κουγιουμτζίδη, του Μάνου Μπρατσόλη, του Στάθη Σίδερη, του Γιάννη Μυγδάνη, του Βασίλη Χωματά, του Νίκου Χαριζάνου και του Στέλιου Γιαννουλάκη. Μετά από το σεμινάριο, θα ακολουθήσει συναυλία στον ίδιο χώρο.
Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 19:00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Δική μας Μεταπολίτευση: Ο Διονύσης Σαββόπουλος με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Ηρώδειο12.09.2018

10. Ένα δημόσιο πρόγραμμα ομιλιών και συζητήσεων από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Goethe-Institut Athen

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ Engaged Scenography (Ενεργή Σκηνογραφία) το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Goethe-Institut Athen παρουσιάζουν στις 27 Ιουνίου ένα δημόσιο πρόγραμμα ομιλιών και συζητήσεων, στο οποίο συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Το πρόγραμμα με τίτλο Τι είναι η σκηνογραφία σήμερα; φιλοδοξεί να διερευνήσει πρόσφατες προσεγγίσεις στη σκηνογραφία, κατά τη διάρκεια συζητήσεων και παρουσιάσεων – περφόρμανς των εργαστηρίων των Nadia Beugré, Γιώργου Σαπουντζή και Νεφέλης Παπαδημούλη. Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του Samuel Valensi σχετικά με τις μυθοπλασίες και το πως αλλάζουν τον κόσμο, του Αντώνη Βολανάκη για τη σύνθεση του χώρου και την κοινωνική ύφανση και του Ralph Zeger για τη βιωσιμότητα στον σχεδιασμό σκηνικών. Οι καλλιτέχνες Mario Namushi, Nadia Beugre, Σωτήρης Μελανός και Γιώργος Σαπουντζής απόψεις θα ανταλλάξουν σχετικά με την προσέγγισή τους στη σκηνογραφία, καθώς και για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν, σε μία στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Τι είναι η σκηνογραφία σήμερα;».
Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 17:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFabrica Athens: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο πιο “Χειροποίητο” και “Ανακυκλώσιμο” Θεατρικό Φεστιβάλ της Αθήνας12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις