MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ιθάκη: Οι ωραιότερες εμπειρίες στο μυθικό νησί

Το νησί του Οδυσσέα γοητεύει με την αυθεντικότητά του, τους ήρεμους ρυθμούς του και τα γαλαζοπράσινα νερά του.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Μυθική, ρομαντική και μαγευτική, περιτριγυρισμένη από όλες τις αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου, η Ιθάκη θα σας χαρίσει αξέχαστες διακοπές αν προτιμάτε προορισμούς χαμηλών τόνων με πολλές φυσικές ομορφιές και γωνιές για εξερεύνηση.

Δεν είναι τυχαίο που αυτό το μικρό νησί του Ιονίου, ακριβώς δίπλα στην Κεφαλονιά, έχει πολλούς πιστούς επισκέπτες που το επιλέγουν κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές τους. Στους γραφικούς οικισμούς και στις πανέμορφες παραλίες του συναντιούνται ιστιοπλόοι, καλλιτέχνες και όσοι αναζητούν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης σε επαφή με τη φύση. Το νησί του Οδυσσέα σε μαγεύει με την απλότητα και την αυθεντικότητά του και σε κάνει να επιστρέφεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραλίες με τα πιο μπλε νερά του κόσμου – Ανάμεσά τους και 7 ελληνικές12.09.2018

Γνωριμία με το Βαθύ

Βαθύ, πηγή: shutterstock

Το Βαθύ, η πρωτεύουσα του νησιού, προσφέρεται για απολαυστικές βόλτες στα καντούνια, ανάμεσα στις γραφικές αυλές των σπιτιών και τα διατηρητέα κτίσματα, αλλά και στον παραλιακό δρόμο χαζεύοντας το νησάκι Λαζαρέτο με τα πεύκα και το εκκλησάκι του Σωτήρος, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε εδώ είναι να πιάσετε τραπέζι δίπλα στη θάλασσα για να απολαύσετε το φαγητό ή τον καφέ σας. Στη συνέχεια, πριν πάρετε τον δρόμο για τους υπόλοιπους οικισμούς του νησιού, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μητρόπολη με το πανέμορφο βενετσιάνικο καμπαναριό και το θαυμάσιο μεταβυζαντινό τέμπλο της. Κοντά στη Μητρόπολη βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν κυρίως στη Νότια Ιθάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ16ο Psarokokalo: Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Φολέγανδρο, με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Εξερευνώντας τα γραφικά χωριά

Το Κιόνι από ψηλά (πηγή: Shutterstock)

Σκαρφαλωμένο αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά που κατεβαίνει στη θάλασσα, το Κιόνι είναι το πιο φημισμένο χωριό της Ιθάκης και ένα από τα ομορφότερα των Επτανήσων. Στη βόρεια πλευρά του νησιού, προς τα ανατολικά, περίπου 25 χλμ. από το Βαθύ, αυτός ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός με το γραφικό του λιμανάκι μοιάζει βγαλμένος από πίνακα ζωγραφικής. Αξίζει να τον σεργιανίσετε, να περπατήσετε ανάμεσα στα παλιά πέτρινα σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές, να καθίσετε για φαγητό και ποτό πλάι στο κύμα και να αγναντέψετε τους τρεις ανεμόμυλους, οι οποίοι στέκονται αγέρωχοι στην είσοδο του λιμανιού.

Μικρή παραλία στο Κιόνι (πηγή: Shutterstock)

Αξίζει, επίσης, να περπατήσετε στον δρόμο προς τον «Αργαλειό» και προς την περιοχή της Λόντζας. Εκεί θα συναντήσετε τα ερείπια του σπιτιού που σύμφωνα με την παράδοση έζησε ο ήρωας της Επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς και τις βοτσαλωτές παραλίες με τα καθαρά νερά Κατσικούλι, Σαρακινάρι, Πλακούτσες και Φιλιατρό.

Φρίκες (πηγή: Shutterstock)

Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 19 χλμ. από το Βαθύ και 5 χλμ. από το Κιόνι, υπάρχει ένα υπέροχο ψαροχώρι με ελάχιστους κατοίκους, που ακούει στο όνομα Φρίκες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, στις Φρίκες τοποθετείται το ομηρικό λιμάνι του Ρείθρου. Σήμερα, οι Φρίκες αποτελούν αγαπημένο προορισμό για πολλούς επισκέπτες, με το μικρό λιμανάκι τους να γεμίζει με σκάφη τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο χωριό θα βρείτε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, καλό φαγητό, κυρίως φρέσκο ψάρι, και συμπαθητικά μικρά καφέ δίπλα στο κύμα. Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού αποτελούν οι δύο καλοδιατηρημένοι ανεμόμυλοι στις δύο πλευρές του λιμανιού, χωμένοι κυριολεκτικά στο πράσινο.

Θέα στο Βαθύ από το Περαχώρι (πηγή: Shutterstock)

Ο Σταυρός, το κεφαλοχώρι της βόρειας Ιθάκης, σε απόσταση 17 χλμ. από το Βαθύ, αξίζει επίσης μια επίσκεψη. Στην κεντρική του πλατεία υπάρχει ο βυζαντινός ναός του Σωτήρα και το όμορφο πάρκο με την προτομή του Οδυσσέα και την αναπαράσταση του Οδυσσειακού Ανακτόρου, έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Bruno Mazzali. Μια βόλτα στην ορεινή Ανωγή θα σας εντυπωσιάσει, αφού το χωριό προσφέρει μοναδική θέα προς της Κεφαλονιά. Μοναδικό χωριό στη νότια Ιθάκη, το Περαχώρι, είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στην βορειοανατολική πλευρά του όρους Νήιον. Εκεί σας περιμένουν περιποιημένα σπίτια και λουλουδιασμένοι κήποι. Ανεβαίνοντας το χωριό, η θέα γίνεται ολοένα και πιο μαγευτική και όταν φτάσετε στο ψηλότερο σημείο του οικισμού, θα δείτε να απλώνεται μπροστά σας η Λευκάδα και η Ζάκυνθος. Το χωριό φημίζεται για την καλή ποιότητα κρασιού και λαδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί