MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έρχεται σύντομα ο Προσωπικός Αριθμός που θα «αντικαταστήσει» ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Η διαδικασία απόκτησης του προσωπικού αριθμού από τους πολίτες, θα πραγματοποιηθεί μέσα από ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Monopoli Team

Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η έναρξη της διαδικασίας απόκτησης του Προσωπικού Αριθμού από τους πολίτες, του νέου αριθμού που θα αντικαταστήσει» το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Ειδικότερα, το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τη διαδικασία χορήγησης του Προσωπικού Αριθμού έχει λάβει την έγκριση του ΣτΕ και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία απόκτησής του από τους πολίτες, μέσα από ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο εν λόγω ΠΔ θα καθορίζονται οι υπηρεσίες διεκπεραίωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αλλά και οι υπηρεσίες ελέγχου αυτών. Επιπλέον θα προβλέπονται οι εγγυήσεις και οι μηχανισμοί ασφαλείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που αφορούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιοι δικαιούνται δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου και του παχέος εντέρου12.09.2018

Τι είναι ο Προσωπικός Αριθμός

Σημειωτέον ότι ο Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) θα αφορά το σύνολο των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων και θα αποτελείται από 12 αλφαριθμητικά στοιχεία εκ των οποίων τα 9 θα είναι το ΑΦΜ μας. Τα άλλα τρία, μέρος των οποίων θα επιλέγονται από τον ίδιο τον πολίτη, θα προστεθούν κατά την επίδοσή του από την σχετική πλατφόρμα myinfo που θα λανσαριστεί τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα