MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 25 Ιουνίου

Βασισμένη στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, η παράσταση «Ο γέρος και η θάλασσα» ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία, ενώ ο Νέγρος του Μοριά φέρνει το “τραμπέτικο” στην Τεχνόπολη. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, 25 Ιουνίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Η Θάλασσα και ο Γέρος: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Χέμινγουεϊ σε καλοκαιρινή περιοδεία

Βασισμένο στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο γέρος και η θάλασσα», η Μαρλέν Καμίνκσι παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο ο ήρωας κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον… Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου, Evelyn Assouad.
Τρίτη 25 Ιουνίου στις 21:30

Από 17€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

2. Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν: Η παράσταση του Guy Cassiers με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στην Πειραιώς 260

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με τον πολιτιστικό οργανισμό «Λυκόφως» παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν» του Philippe Claudel σε σκηνοθεσία του Guy Cassiers, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες και πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή στο θέατρο Toneelhuis της Αμβέρσας. Τον απαιτητικό ρόλο έχει αναλάβει να ερμηνεύσει ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υπογράφοντας και την απόδοση του έργου στα ελληνικά. Ο κύριος Λιν κρατώντας στην αγκαλιά του τη Σανγκ ντιού, τη μικρή εγγονή του και τη μόνη επιζήσασα της οικογένειάς του, εγκαταλείπει το κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό του και φτάνει στην Ευρώπη πρόσφυγας. Εκεί, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τη νέα χώρα και χωρίς να αντιλαμβάνεται τη γλώσσα των ξένων, αφήνει τη μοίρα του στα χέρια των αρμόδιων αρχών που τον περιθάλπουν. Μέχρι που γνωρίζει τον κ. Μπαρκ.
Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 21:00
Διακεκριμένη ζώνη: 30€, Ζώνη Α’: 5€ – 25€, Ζώνη B’: 5€ – 20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν» στην Πειραιώς 26012.09.2018

Συναυλίες

3. Ο Νέγρος του Μοριά σε μια “Τραμπέτικη Βραδιά” στην Τεχνόπολη

Ο Νέγρος Του Μοριά, γνωστός κι ως Black Morris, είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς κι επιδραστικούς καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής, τόσο για το απαράμιλλο flow και το μουσικό του blend, όσο και για το stage performing του στο οποίο και είναι ασυναγώνιστος. Παιδί δεύτερης γενιάς μεταναστών από την Γκάνα, γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους και μεγάλωσε στην Κυψέλη κι από τις πρώτες μέρες της πορείας του στην μουσική, δήλωνε την αγάπη του για την Ελλάδα και φρόντιζε διαρκώς να το δείχνει μέσα από τις συνεντεύξεις, αλλά και το artwork του, με χαρακτηριστικότερα το cover του τσολιά και την εν γένει περσόνα ενός σύγχρονου με την εποχή του ρεμπέτη. Τώρα, έχοντας ολοκληρώσει έναν χειμώνα κατά τη διάρκεια του οποίου “έτρεξε” ένα μεγάλο πανελλαδικό tour κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τα απανωτά sold out gigs του, ετοιμάζει τη μεγαλύτερη έως τώρα γιορτή του, ζωντανά στην Τεχνόπολη, πλαισιωμένος από εκλεκτούς συνεργάτες και special guests!
Τρίτη 25 Ιουνίου στις 21:30
12-15€
Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

4. Η Μαρίνα Σπανού στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η Μαρίνα Σπανού έρχεται απόψε μαζί με την κιθάρα και τους μουσικούς της στο Κηποθέατρο Παπάγου, για να μοιραστεί τις καινούργιες της ιστορίες. Και για όσους δεν καταφέρουν να βρεθούν στη συναυλία της απόψε, η Μαρίνα Σπανού μάς καλεί σε μια ακόμη μουσική περιπλάνηση στην πόλη της, την Αθήνα, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη, για να αποχαιρετίσουμε μαζί το καλοκαίρι και τους έρωτές του. Δείτε τους υπόλοιπους σταθμούς της περιοδείας της εδώ. 
Τρίτη 25 Ιουνίου στις 21:00
15€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης12.09.2018

Εκθέσεις

5. The faces of Summer: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Art Prisma

Η Gallery Art Prisma εγκαινιάζει την έκθεση ”The faces of Summer”, μια ανοιχτή συνομιλία μεταξύ 24 καλλιτεχνών, με μνήμες, αναπολήσεις, εμμονές, αφηγήσεις, σύμβολα, από καλοκαίρια της ψυχής τους. Η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη γράφει, μεταξύ άλλων, για την έκθεση: «Τα πρόσωπα του καλοκαιριού Είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες φιλοτεχνούν το δικό τους καλοκαίρι. Εικονογραφούν τις θερινές γεύσεις, τα τοπία, τις παιδικές αναμνήσεις, τις εικόνες μνήμης, την αίσθηση της αναψυχής, το αίσθημα της ραστώνης των διακοπών και τις στιγμές απόλαυσης στη θάλασσα. Τα έργα τους, όλα μαζί, συγκροτούν μια συναρπαστική πολυφωνία με τα ποικίλα πρόσωπα του καλοκαιριού».
Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, στις 20:00. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:30-15:00 και 18:00-21:00, Τετάρτη, Σάββατο 10:30-15:00
Gallery Art Prisma, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις