MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TECH

Google: Με το Gemini απαντά στο ChatGPT – Τρόποι και tips για να το χρησιμοποιήσεις

Από τη δημιουργία κώδικα και brainstorming δημιουργικών ιδεών, μέχρι τη σύγκριση επιλογών και πολλών ακόμη δυνατοτήτων – υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Gemini.

Credits: Firmbee.com/Unsplash
Monopoli Team

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Gemini. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε μάθει πώς οι χρήστες το χρησιμοποιούν για να λάβουν βοήθεια σε ποικίλα projects – όπως για παράδειγμα για τη σύνταξη βιογραφικών, τη δημιουργία προγράμματος προπόνησης και την οργάνωση ονειρεμένων διακοπών. Εάν είσαι νέος χρήστης του Gemini και δεν είσαι σίγουρος / η για το πώς να το χρησιμοποιείς, παρακάτω θα βρεις 9 τρόπους χρήσης του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKythniale – Γέφυρες Πολιτισμού: Διαδρομές στην Κύθνο μέσα από ψηφιακά πολιτιστικά παιχνίδια12.09.2018

1. Μάθε κάτι καινούργιο

Παρακολούθησε ένα ταχύρρυθμο μάθημα σε ένα θέμα της επιλογής σου. Για παράδειγμα, μπορείς να ζητήσεις από το Gemini κάποιες εισαγωγικές πληροφορίες για το τένις, ώστε να προετοιμαστείς για το πρώτο σου μάθημα.

2. Γράψε ένα προσχέδιο

To Gemini μπορεί να σε βοηθήσει να γράψεις περιεχόμενο όπως emails, συνοδευτικές επιστολές, αναρτήσεις ιστολογίου και επιχειρηματικά σχέδια. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια απλή οδηγία- όπως “Γράψτε μια συνοδευτική επιστολή για τον ρόλο του “Social Media Manager””- και το Gemini θα παρέχει τρία διαφορετικά προσχέδια για να επιλέξεις. Μπορείς να αλλάξεις το ύφος και το στυλ (απλό, αναλυτικό, σύντομο, επαγγελματικό ή πρόχειρο) και, στη συνέχεια, να πραγματοποιήσεις απευθείας εξαγωγή στο Gmail ή στα Έγγραφα Google. Ακόμη, μπορείς να διασκεδάσεις ζητώντας από το Gemini να γράψει μια ιστορία για να διαβάζετε στα παιδιά σας πριν κοιμηθούν.

3. Προγραμμάτισε ένα ταξίδι

Πλησιάζουν οι διακοπές; Άφησε το Gemini να σε βοηθήσει στον προγραμματισμό του. Μπορείς να ζητήσεις πληροφορίες για έναν συγκεκριμένο προορισμό ή να ζητήσεις να δημιουργήσει ένα ολόκληρο δρομολόγιο με όλες τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα που θέλεις να επισκεφτείς. Επιπλέον, μπορείς να προσαρμόσεις το δρομολόγιο ακόμη περισσότερο στις ανάγκες σου κοινοποιώντας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως: “Δημιούργησε ένα έγγραφο προγραμματισμού ταξιδιού για εμένα και τους φίλους μου — επισκεπτόμαστε την Ιρλανδία για μια εβδομάδα το καλοκαίρι και θέλουμε να πάμε ένα ταξίδι οδικώς”. Το Gemini περιλαμβάνει επίσης εικόνες στις απαντήσεις του για να σου δώσει μια πολύ καλύτερη αίσθηση του πού κατευθύνεσαι. Και τέλος, έχεις τη δυνατότητα να μοιραστείς την απάντησή του με άλλους.

4. Ζήτησε βοήθεια για το μακιγιάζ και τη ρουτίνα περιποίησής σου

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του και η επιθυμία να ξεφύγεις από τη συνηθισμένη ρουτίνα μακιγιάζ. Παστέλ χρώματα ή σκιά ματιών σε γήινες αποχρώσεις για το αποψινό beach party; Ή μήπως Strawberry Latte Makeup; Όποια και αν είναι η τάση ή η εξειδίκευσή σου, μπορείς να ζητήσεις από το Gemini να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα μακιγιάζ για μια συγκεκριμένη περίσταση ή να βρεις το πιο πρόσφατο trend για την περιποίηση της επιδερμίδας σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑριστείο Μποδοσάκη 2024: Οι δύο Έλληνες επιστήμονες που βραβεύονται για το πρωτοποριακό έργο ζωής τους12.09.2018

5. Εξέφρασε καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου

Όλοι έχουμε εκείνες τις στιγμές που προσπαθούμε να εκφράσουμε μια ιδέα αλλά δεν μπορούμε να την αποτυπώσουμε με τις σωστές λέξεις. Το Gemini μπορεί να λειτουργήσει ως ο προσωπικός σου συντάκτης, βοηθώντας στην οργάνωση των σκέψεών σου και προσφέροντας προτάσεις διατύπωσης και γραμματικής. Για παράδειγμα, μπορείς να του ζητήσεις να γράψει μια απάντηση ζητώντας συγγνώμη που δεν μπόρεσες να παρευρεθείς στον γάμο ενός φίλου ή απλά να ρωτήσεις το Gemini, “Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πω…;”.

6. Ξεκίνησε ένα project

“Αντιμετώπισε” ένα νέο project με τη βοήθεια του Gemini. Για παράδειγμα, μπορείς να του ζητήσεις να σε βοηθήσει στην οργάνωση ενός πάρτι έκπληξη για έναν συνάδελφο που συνταξιοδοτείται ή στη δημιουργία ενός προγράμματος προπόνησης διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων που θα σε φέρει σε φόρμα για έναν αγώνα 5 χιλιομέτρων.

7. Σύγκρινε τις επιλογές σου

Δημιούργησε συγκρίσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με σχετικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να τα κατανοήσεις καλύτερα και να βρεις τις καλύτερες επιλογές για εσένα. Για παράδειγμα, μπορείς να ρωτήσεις: “Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός δερμάτινου καναπέ;” και ακόμη και να καρφιτσώσεις την απάντηση για να ανατρέξεις σε αυτή αργότερα.

8. Κάνε brainstorming για δημιουργικές ιδέες

Εάν αντιμετωπίζεις μια δημιουργική πρόκληση, το Gemini μπορεί να είναι ένα χρήσιμο σημείο εκκίνησης. Για παράδειγμα, αν είσαι καλλιτέχνης, θα μπορούσες να ζητήσεις από το Gemini να προτείνει ένα νέο tagline για το στούντιό σου ή να ανεβάσεις μια φωτογραφία της τελευταίας σου δουλειάς και να του ζητήσεις να σε βοηθήσει να βρεις έναν τίτλο.

9. Απλώς συνομίλησε

Δεν χρειάζεται να έχεις ένα συγκεκριμένο project στο μυαλό σου για να χρησιμοποιήσεις το Gemini. Μπορείς απλώς να διασκεδάσεις ζητώντας του να σου πει ένα αστείο ή να συζητήσεις για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου. Παράλληλα, έχεις τη δυνατότητα να ζητήσεις από το Gemini να λειτουργεί ως o αγαπημένος σου χαρακτήρας, με τον οποίο θα μπορείς να συνομιλήσεις.

Να θυμάσαι πως για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το Gemini, δεν θα πρέπει να διστάσεις να κάνεις συμπληρωματικές ερωτήσεις. Η δημιουργία ενός συνεχούς διαλόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τις απαντήσεις του, να μάθεις περισσότερα για ένα θέμα και να έχεις μια πιο παραγωγική συζήτηση.

Επιπρόσθετα, το Gemini, το πιο πρόσφατο μοντέλο AI της Google, είναι έτοιμο να γίνει ο απόλυτος δημιουργικός συνεργάτης σας. Το Gemini είναι πολλά περισσότερα από ένα chatbot, καθώς συνδυάζει κείμενο, εικόνες, ακόμη και κώδικα για να ενισχύσει τις ιδέες σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφιερωμένο στην έναρξη του Euro 2024 το σημερινό Google Doodle12.09.2018

Ακολουθούν τρία tips που θα σας κάνουν να το χρησιμοποιείτε σαν επαγγελματίας

1. Να είστε ξεκάθαροι όταν ζητάτε βοήθεια από τo Gemini

Το αποτέλεσμα που λαμβάνετε από το Gemini εξαρτάται πάντα από την καταχώρηση που δίνετε, ή μάλλον, την ΟΔΗΓΙΑ, δηλαδή την εντολή που δέχεται το εργαλείο AI και περιγράφει αυτό που θέλετε να λάβετε. Μια καλή οδηγία καταλήγει σε μια πλήρη και λογική απάντηση, ή τουλάχιστον σε ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Πώς να γράψετε μια καλή οδηγία; Είναι σημαντικό να προσπαθείτε να καταχωρείτε την οδηγία σας με τον ίδιο τρόπο που θα ρωτάγατε ένα παιδί. Δηλαδή, χρησιμοποιώντας απλές προτάσεις, σαφές πλαίσιο και όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε για μια καλή απάντηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεστε, γιατί ρωτάτε και για ποιο σκοπό. Επίσης, προσπαθήστε να είστε συγκεκριμένοι με όλα όσα θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα: τόνος φωνής, ξεχωριστές ανάγκες, λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψιν κ.ά.

2. Βελτιώστε τα αποτελέσματά σας

Μόλις λάβετε μια απάντηση στο κείμενό σας, επιλέξτε το προσχέδιο που σας αρέσει περισσότερο από άποψη δομής και περιεχομένου. Στη συνέχεια, κοιτάξτε το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται πάνω δεξιά και σας δείχνει τρεις επιλογές. Εάν χρειάζεται, τροποποιήστε την προσέγγιση και το στυλ με το κατάλληλο κουμπί στο κάτω μέρος (“Τροποποίηση απάντησης”: χρειάζεται μόνο ένα κλικ για να κάνετε το κείμενο πιο σύντομο, μεγαλύτερο, απλούστερο, πιο ανεπίσημο, πιο επαγγελματικό).

3. Επαλήθευση στοιχείων περιεχομένου

Το Gemini επιτρέπει τον άμεσο και διαισθητικό έλεγχο των πηγών και των δεδομένων. Απλώς επιλέξτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο κάτω από την οδηγία και οι δηλώσεις στο κείμενο θα υπογραμμιστούν με πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα. Οι δηλώσεις που επαληθεύονται στο διαδίκτυο θα υπογραμμίζονται με πράσινο χρώμα (κάνοντας κλικ σε αυτές θα εμφανιστεί το link, το οποίο επικυρώνει ή επιβεβαιώνει την εν λόγω έννοια), ενώ όσες δεν έχουν ηλεκτρονική υποστήριξη ή για τις οποίες υπάρχει περιεχόμενο που διαφέρει από τη δήλωση θα υπογραμμίζονται με πορτοκαλί – ακόμη και τότε, θα παρέχεται link εάν υπάρχει.

(+1). Αποστολή του αποτελέσματος μέσω email

Η ζωή στον κόσμο της Google έχει κάποια πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε το κείμενο που δημιουργήθηκε από το Gemini σε πρόχειρο στα εισερχόμενά σας στο Gmail με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού (το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος του κειμένου: πατήστε “Κοινοποίηση και εξαγωγή” και στη συνέχεια “Πρόχειρο στο Gmail”).

Εξερεύνησε, λοιπόν, το Gemini σήμερα και δοκίμασε τα παραπάνω tips.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις