MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πώς δηλώνεται, ποιοι εξαιρούνται και πότε επιτρέπεται η ευέλικτη «προσέλευση»

Λίγες ημέρες απομένουν στις επιχειρήσεις των κλάδων της βιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου, προκειμένου να εφαρμόσουν καθολικά, την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Photo by Headway on Unsplash
Photo by Headway on Unsplash
Monopoli Team

Μόλις λίγες ημέρες προθεσμία έχουν οι επιχειρήσεις των κλάδων της βιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου, προκειμένου να εφαρμόσουν καθολικά, από την 1η Ιουλίου, την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Σε διευκρινιστική εγκύκλιό του, το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει επιμέρους λεπτομέρειες, προκειμένου οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν ορθά την Ψηφιακή Κάρτα, αλλά και την προδήλωση ωραρίου και υπερωριών στο ΠΣ Εργάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGov.gr Wallet: Οι νέες εφαρμογές που «μπαίνουν» στο ψηφιακό πορτοφόλι12.09.2018

1. Στην παρούσα φάση, και μέχρι την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του συστήματος της ψηφιακής κάρτας στο σύνολο των επιχειρήσεων-εργοδοτών της χώρας, η μέτρηση του χρόνου εργασίας, που πραγματοποιείται με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας, περιορίζεται μόνο στην μέτρηση του χρόνου κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι των ενταγμένων επιχειρήσεων απασχολούνται με φυσική παρουσία στις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Συνεπώς, η σήμανση της ψηφιακής κάρτας απεικονίζει την πρώτη είσοδο και την τελευταία έξοδο από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης, η οποία σε περιπτώσεις εργαζομένων που δεν ξεκινούν ή δεν ολοκληρώνουν την εργασία τους σε αυτές, δεν ισοδυναμεί με μέτρηση του συνολικού ημερήσιου χρόνου απασχόλησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΕΦΙΜ: Οι Έλληνες δουλεύουν 6 μήνες το χρόνο μόνο για να πληρώνουν φόρους και εισφορές στο κράτος12.09.2018

2. Όταν ο κύριος ΚΑΔ εργοδότη στο Taxis είναι μεν ένας από τους εντασσόμενους αλλά υφίστανται υποκαταστήματα που ανήκουν σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. Ξενοδοχεία, Εστίαση, Γυμναστήρια) που δεν έχουν ενταχθεί έως τώρα στην ψηφιακή κάρτα και οι οποίοι, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, θα ενταχθούν σε επόμενο στάδιο, δεν υφίσταται υποχρέωση εφαρμογής του μηχανισμού της ψηφιακής κάρτας στην παρούσα φάση για το υποκατάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιοι είναι οι πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα;12.09.2018

3. Σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που ο κύριος ΚΑΔ εργοδότη στο Taxis υπάγεται στον μηχανισμό της ψηφιακής κάρτας εργασίας και εκτελούνται πολλαπλές δραστηριότητες στον ίδιο χώρο, εκ των οποίων κάποιες δεν έχουν υπαχθεί ακόμα στην ψηφιακή κάρτα (π.χ. εστίαση), δεν υπάρχει υποχρέωση εφαρμογής του μηχανισμού για το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης αυτής, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο, κατά την ελεγκτική διαδικασία να γίνει διαχωρισμός των δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΕΦΙΜ: Οι Έλληνες δουλεύουν 6 μήνες το χρόνο μόνο για να πληρώνουν φόρους και εισφορές στο κράτος12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα