MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ο 28χρονος που παράτησε τις σπουδές του μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η άνοδος του Ζορντάν Μπαρντελά από εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος το 2017 σε πρόεδρο μέσα σε πέντε χρόνια είναι αξιοσημείωτη για έναν άνδρα που είναι μόλις 28 ετών.

Monopoli Team

Η Μαρίν Λεπέν είναι το όνομα που έχει ταυτιστεί με το κόμμα Εθνική Συσπείρωση, αλλά είναι ο προστατευόμενός της Ζορντάν Μπαρντελά που θα μπορούσε να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ισχυρούς ρόλους στη Γαλλία μετά τις πρόωρες εκλογές.

Ο Μπαρντελά ανέβηκε στις τάξεις του ευρωσκεπτικιστικού και αντιμεταναστευτικού κόμματος Εθνική Συσπείρωση (RN) για να γίνει πρόεδρος το 2022, με τη νιότη, την εμφάνιση και την ευφυΐα του να συμβάλλουν στην προσέλκυση νεότερων ψηφοφόρων στα social media.

Σύντομα, θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός εάν η Εθνική Συσπείρωση κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές και είναι μόλις 28 ετών.

Η άνοδος του Μπαρντελά από εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος το 2017 σε πρόεδρο μέσα σε πέντε χρόνια είναι αξιοσημείωτη για έναν άνδρα που είναι μόλις 28 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναίκα για πρώτη φορά πρόεδρος στους συμβολαιογράφους12.09.2018

Η άνοδος στις τάξεις του κόμματος

Γεννημένος το 1995 στο Drancy στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Seine-Saint-Denis, μια περιοχή που χαρακτηρίζεται για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και την ανεπαρκή δημόσια στέγαση, ο Μπαρντελά ήταν το μοναδικό παιδί γονέων ιταλικής καταγωγής, αν και ο παππούς του πατέρα του ήταν Αλγερινός.

Ο Μπαρντελά διέπρεψε στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες σε ιδιωτικό κολέγιο και εντάχθηκε στο τότε γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο σε ηλικία 16 ετών. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης του Παρισιού, πριν τις εγκαταλείψει για να επικεντρωθεί στην πολιτική.

Ο Μπαρντελά έχει συχνά προβάλλει ως πλεονέκτημα το μέσο υπόβαθρό του, αναφέρουν αναλυτές, στοχεύοντας ιδιαίτερα σε αυτούς που μπορεί να συμμετείχαν στις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων ενάντια στο αυξανόμενο κόστος ζωής και την οικονομική ανισότητα.

Οι πολιτικοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι ο πατέρας του Μπαρντελά ήταν στην πραγματικότητα ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που ζούσε στο εύπορο προάστιο του Montmorency, όπου ο Μπαρντελά πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας μετά το διαζύγιο των γονιών του. Ο Μπαρντελά και η Εθνική Συσπείρωση έχουν, ωστόσο, εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη «ταπεινή καταγωγή του».

«Ενώ πολλοί από το γαλλικό πολιτικό κατεστημένο σπούδασαν πολιτική, ο Μπαρντελά σπούδασε γεωγραφία πριν εγκαταλείψει τις σπουδές για να επικεντρωθεί στην πολιτική του καριέρα. Δεν ντρέπεται να μιλήσει για την ταπεινή του καταγωγή και είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς υψηλού προφίλ που μπορούν να αναφερθούν στα μειονεκτήματα της περιθωριοποίησης», εξηγεί ο Joseph Downing, συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του London School of Economics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιοι είναι οι 21 Έλληνες που πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα