MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η «Άλι» του «The Notebook» πάσχει από Αλτσχάιμερ

Η Gena Rowlands, η ηθοποιός που υποδύθηκε την ηλικιωμένη «Άλι» στην αγαπημένη ταινία “The Notebook” πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Την ανακοίνωση έκανε ο γιος της και σκηνοθέτης Νικ Κασσαβέτης: «Eίναι τόσο τρελό – το έπαιξε και τώρα το ζούμε», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Monopoli Team

Ο Νικ Κασσαβέτης, ο οποίος σκηνοθέτησε τη μητέρα του στην ταινία «The Notebook» το 2004, αποκάλυψε ότι η Gena Rowlands βρίσκεται σε κατάσταση «πλήρους άνοιας», μιλώντας στο Entertainment Weekly.

Η βραβευμένη με τέσσερα Emmy και δύο Χρυσές Σφαίρες, Gena Rowlands είναι ένα είδωλο της κινηματογραφικής οθόνης περισσότερο γνωστή για τις αναγνωρισμένες συνεργασίες της με τον σύζυγό της Τζον Κασσαβέτης, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών “A Woman Under the Influence” (1974) και “Gloria” (1980) . Και οι δύο ερμηνείες της κέρδισαν υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η ίδια κέρδισε και βραβείο Όσκαρ το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBugonia: H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις αίθουσες το φθινόπωρο του 202512.09.2018

Ο Νικ Κασσαβέτης είπε στο Entertainment Weekly, ότι η νόσος Αλτσχάιμερ της μητέρας του γίνεται ακόμα πιο σουρεαλιστική για εκείνον, δεδομένου ότι τη σκηνοθέτησε ως γυναίκα με άνοια στο «The Notebook». «Έβαλα τη μητέρα μου να παίξει τη μεγαλύτερη Άλι και περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για το Αλτσχάιμερ, θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί σχετικά με αυτό, και τώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ίδια πάσχει από Αλτσχάιμερ», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι σε πλήρη άνοια. Και είναι τόσο τρελό – το ζήσαμε, εκείνη το έκανε και τώρα είναι στη ζωή μας».

Η Gena Rowlands υποδύθηκε την «Άλι» ως ηλικιωμένη γυναίκα στο «The Notebook», ενώ τη νεότερη εκδοχή του χαρακτήρα έπαιζε η Rachel McAdams με συμπρωταγωνιστές τον Ryan Gosling ως νεαρό Νόα και τον James Garner ως ηλικιωμένο.

Η ταινία απέσπασε 117 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και παραμένει ως σήμερα, μία από τις πιο δημοφιλείς ρομαντικές ταινίες της δεκαετίας του 2000.

Η γιαγιά του Κασσαβέτη και μητέρα της Rowlands, η επίσης ηθοποιός Lady Rowlands, έπασχε επίσης από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η Gena Rowlands σε συνέντευξή της με αφορμή την προώθηση της ταινίας «The Notebook», είχε δηλώσει ότι ένιωθε σαν να υποδυόταν τη μητέρα της όταν η ίδια υποδυόταν την «Άλι» στην ταινία. «Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο επειδή υποδύομαι έναν χαρακτήρα που πάσχει από Αλτσχάιμερ», είχε πει συγκεκριμένα τότε. «Το πέρασα αυτό με τη μητέρα μου και αν ο Νικ δεν είχε σκηνοθετήσει την ταινία, δεν νομίζω ότι θα το έκανα – είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια σκληρή αλλά υπέροχη ταινία». 

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, ο Νικ Κασσαβέτης είπε ότι δεν έχει τίποτα άλλο παρά όμορφες αναμνήσεις από τη συνεργασία με τη μητέρα του στα γυρίσματα του «The Notebook».

Ο τελευταίος ρόλος της Rowlands ήταν στην κωμωδία του 2014, «Six Dance Lessons in Six Weeks», με συμπρωταγωνιστή τον Cheyenne Jackson.

Με πληροφορίες από το Variety

Περισσότερα από ShowBiz