Αστυνομική
Αφιέρωμα K-Crime
Εννέα νουάρ ταινίες του σύγχρονου κορεατικού σινεμά. θα προβληθούν στην ταράτσα της Ταινιοθήκης, στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς, από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Monopoli Team
26.06.2024
A
A
H Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας, παρουσιάζουν το αφιέρωμα K-Crime: εννέα νουάρ ταινίες του σύγχρονου κορεατικού σινεμά.
Το αφιέρωμα, που απευθύνεται στους λάτρεις του νοτιοκορεάτικου crime αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά είδη που γεμίζει τις αίθουσες διεθνώς, θα πραγματοποιηθεί στην ταράτσα της Ταινιοθήκης, τον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς, από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Θα προβληθούν 9 ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του κορεάτικου κινηματογράφου με την υπογραφή μερικών από τα πιο διάσημα σκηνοθετικά ονόματα της Νότιας Κορέας όπως ο Μπονγκ Τζουν-χο και ο Κιμ Κι-ντουκ αλλά και διαμαντάκια-εκπλήξεις λιγότερο προβεβλημένων δημιουργών.
Θα προβληθούν οι ταινίες:
Memories of Murder που ανέδειξε τον Μπονγκ Τζουν-χο (δημιουργό των «Παράσιτων») αλλά και το Mother του ίδιου σκηνοθέτη, το στιλιζαρισμένο κομψοτέχνημα Asura: A City of Madness, η ιστορία συντριβής και πτώσης A Bittersweet Life, το βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα Pietà (μία από τις σπουδαιότερες στιγμές στην καριέρα του πρόωρα εκλιπόντος Κιμ Κι-ντουκ), το ποπ σημείο αναφοράς της εποχής μας Lady Vengeance (που κλείνει την Τριλογία της Εκδίκησης του Παρκ Τσαν-γουκ), το Veteran, μια δονκιχωτική μάχη ενός μοναχικού υπερασπιστή της δικαιοσύνης, το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα έμφυλης βίας Han Gong-ju, και το ανατριχιαστικό I Saw the Devil.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πες της, του Χρήστου Οικονόμου σε σκηνοθεσία Αλέξη Βιδαλάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Οι Public Enemy επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 17 χρόνια
Το Fougaro Artcenter υποδέχεται καταξιωμένα μουσικά σχολικά σχήματα από την Αμερική για τρεις συναυλίες
Οι Elephant φέρνουν το “Generation of Identity Crisis” στο Death Disco
Φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν την Καίτη Κωνσταντίνου
The Lovecraft Sextet: Η επιστροφή του σκοτεινού ήχου του Jason Köhnen στην Αθήνα
Υπήρξαμε. Πιάσαμε Χώρο. Μετά όχι: Μια multimedia performance της Κάκιας Γκουδίνα στο Θέατρο NOŪS
Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στις γειτονιές της Αθήνας
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Γέιλ στο Μέγαρο Μουσικής
Η Βασιλική Μιχαλοπούλου στο Σταυρό του Νότου