MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 26 Ιουνίου

Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο Μάνος Καρατζογιάννης επιχειρεί μια σύγχρονη θεατρική ανάγνωση της οριακής αυτής στιγμής στην Πειραιώς 260, η αιθέρια Loreena McKennitt γιορτάζει τα 30 χρόνια του «The Mask and Mirror» στο Ηρώδειο, ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσιάζει στο Λυκαβηττό τραγούδια από όλη την πορεία του. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, 26 Ιουνίου.

Monopoli Team

Θέατρο

50 χρόνια – μια νύχτα, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στην Πειραιώς 260

Μισός αιώνας έχει περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973. Στον απόηχο του Μάη του 1968, αρθρώνει δυναμικά λόγο στην Ελλάδα της Δικτατορίας το φοιτητικό κίνημα.  Τι σημαίνει για μας σήμερα αυτό το συλλογικό βίωμα αλληλεγγύης και αυταπάρνησης; Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο, η παράσταση «50 χρόνια, μια νύχτα», η οποία παρουσιάζεται, από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου 2024, στην Πειραιώς 260 – Χώρος Ε‘, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση της οριακής αυτής στιγμής από τη σκοπιά του θεάτρου. *Παίζουν: Γιώργος Βουρδαμής, Μαρία Ζορμπά, Υβόννη Μαλτέζου, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Γιώργος Νούσης, Στρατής Χατζησταματίου κ.α.
Παραστάσεις: Από 26 έως 29 Ιουνίου 2024. Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: aefestival.gr, more.com.
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

Signal to Noise, από τη βρετανική κολεκτίβα Forced Entertainment στην Πειραιώς 260

Εδώ και 40 χρόνια, η βρετανική κολεκτίβα Forced Entertainment, βιώνει τις ίδιες κοινωνικές εμπειρίες που βιώνουμε κι εμείς: τραγικές, σκληρές, αμφίσημες και κωμικές. Το ίδιο θα κάνει και την Τετάρτη 26 Ιουνίου και την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 21:00 στη Πειραιώς 260, στην παράσταση Signal to Noise. Στο Signal to Noise, παρακολουθούμε άτομα αποξενωμένα, στο μεταίχμιο μεταξύ φυσικού και τεχνητού· αιχμάλωτα φράσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που τα ανθρώπινα σώματα μοιάζουν να αναπαράγουν χωρίς συναίσθημα σαν απρόσωπες κοινωνικές συμβάσεις. Πώς αντιδρά το σώμα όταν η φωνή, η γλώσσα, το περιεχόμενο και η έκφραση είναι προκαθορισμένα; *Σκηνοθεσία: Tim Etchells. Παίζουν: Robin Arthur, Seke Chimutengwende, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor.
Παραστάσεις:  Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 21:00.

Εισιτήρια: Διακεκριμένη ζώνη 40€, Ζώνη Α 5€ – 30€, Ζώνη B 5€ – 20€. Προπώληση: aefestival.gr, more.com.
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν» στην Πειραιώς 26012.09.2018

Συναυλίες

Η Loreena McKennitt γιορτάζει 30 χρόνια “The Mask and Mirror” στο Ηρώδειο

Η μούσα που έχει συναρπάσει το ελληνικό κοινό, η αισθαντική Καναδή τραγουδοποιός Loreena McKennitt, το ξωτικό με την αιθέρια φωνή και τις ονειρικές μελωδίες, γιορτάζει με μια ευρωπαϊκή περιοδεία την 30η επέτειο του πιο εμβληματικού άλμπουμ της, του «The Mask and Mirror». Η Αθήνα έχει την τιμή να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της ομώνυμης περιοδείας της. Η πρεμιέρα της θα γίνει στο Ηρώδειο στις 26 Ιουνίου 2024. Το «The Mask and Mirror» κυκλοφόρησε το 1994. Ήταν το 5ο άλμπουμ της και θεωρείται το καλύτερο στην καριέρα της, σημείο καμπής στη μουσική της και με πωλήσεις περισσότερες από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Χαρακτηρίστηκε από το Billboard ως «αιώνιο και υπερβατικό» ενώ αποθεώθηκε για την «διαπολιτισμική του ταυτότητα» καθώς συνδυάζει κελτικές, ισπανικές και μαροκινές επιρροές.
Τετάρτη 26/6,  21:00.
Εισιτήρια: Ζώνη VIP 95€ Ζώνη Α 85€ Ζώνη Β 75€ Ζώνη Γ 55€ Άνω Διάζωμα Ζώνη Δ 50€ Ζώνη Ε 42€ Ζώνη ΣΤ 40€ Ζώνη Ζ 38€. Προπώληση: aefestival.gr και more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα.

Rockwave Nights: O Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει στην Αθήνα με μια εκρηκτική γιορτή στις 26 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων. Ο Γιάννης Αγγελάκας θα παρουσιάσει την “Ηλεκτρική Καρέκλα”, μια περιπέτεια γεμάτη μουσική από την πλούσια διαδρομή του. Οι συστάσεις για τον Γιάννη Αγγελάκα είναι σαφώς περιττές. Από την δεκαετία του΄80 ως και σήμερα αποτελεί συνώνυμο της εναλλακτικής ροκ μουσικής στην Ελλάδα. Στην πλούσια μουσική πορεία του δεν σταμάτησε ποτέ να πρωτοπορεί και να εντυπωσιάζει το κοινό του. Στις 26 Ιουνίου, ο Γιάννης Αγγελάκας ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού για να παρουσιάσει τραγούδια από όλη την πορεία του καθώς  και soundtrack που έχει γράψει για ταινίες με μια διαφορετική προσέγγιση.
Τετάρτη 26/6, 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός. 

Μαρίνα Σάττι live στην Τεχνόπολη

Pop, mainstream και ethnic, σαγηνευτική, αισθησιακή αλλά και τρυφερή, κυρίαρχη και λαμπερή, η Μαρίνα Σάττι, εκπροσώπησε φέτος την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision με το ΖARI της ξεσηκώνοντας το κοινό εντός και εκτός της χώρας ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να μεταφέρει, σε κάθε σκηνή το καλοκαίρι ένα δυναμικό live. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου και την Τετάρτη 3 Ιουλίου, έρχεται για τις πρώτες μεγάλες αθηναϊκές της εμφάνισεις στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ζουρνάς, νταούλι και 808, πολυφωνικές αλχημείες, γκάιντα και beats, trap και αισθησιασμός – η Μαρίνα Σάττι ρίχνει το Ζάρι της αυτό το καλοκαίρι και τολμά να είναι αυτή ακριβώς που νιώθει  όπου κι αν βρεθεί.
Τετάρτη 26/6, και 3/7 στις 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 15 € | Ταμείο: 17 €. Προπώληση: more.com.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» 2024 με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης12.09.2018

Εκθέσεις

«Το δέντρο που ήθελε να γίνει ουράνιο τόξο»: Έκθεση της Κατερίνας Σταθάτου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Το Μουσείο της Πόλεων των Αθηνών εγκαινιάζει την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 19:30 την έκθεση της Κατερίνας Σταθάτου με τίτλο «Το δέντρο που ήθελε να γίνει ουράνιο τόξο». Στη νέα ενότητα έργων της, η Κατερίνα Σταθάτου επινοεί και χαράσσει ένα μαγικό δάσος καταμεσής της Αθήνας.  Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού: «Τα δέντρα της που ονειρεύονται άλλα δέντρα, κυριευμένα από τα χρώματα και τα αισθήματα που σταδιακά αποκτούν, γίνονται αυθύπαρκτα σώματα, φωτοβόλα πυροτεχνήματα, ιερός χορός. Αναζητώντας το υπερβατικό ουράνιο τόξο της καρδιάς και του νου, οι νέες ετούτες συμβολικές σημάνσεις εξερευνούν τη μαγεία του φυσικού κόσμου, το κόχλασμα της άγριας και ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς και τη συμβολική ερμηνευτική της που ελλοχεύει».
Εγκαίνια έκθεσης: 26 Ιουνίου 2024 στις 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 26/6-15/9/24
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00-16.00, Σάββατο & Κυριακή: 9.00-15.00, Τρίτη κλειστά
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, 105 61, Αθήνα. Τηλ: 2103231397.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις