MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

5 πανέμορφα νησιά της Ιταλίας που δεν είχατε σκεφτεί να επισκεφθείτε

Ανακαλύψτε πέντε ιταλικά νησιά «κρυφά διαμάντια» για καλοκαιρινές διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Μπορεί οι ελληνικές θάλασσες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον µας κάθε καλοκαίρι, αν όμως θέλετε να ξεφύγετε για λίγο από τα συνηθισμένα, τα νησιά της Ιταλίας αποτελούν μια καλή εναλλακτική επιλογή. Η Σαρδηνία, η Σικελία και το Κάπρι είναι τα πιο γνωστά. Εκτός όμως από αυτά, η γειτονική μας χώρα κρύβει πολλά «διαµάντια» που αξίζουν την προσοχή σας: λιγότερο γνωστά αλλά μαγευτικά νησιά, με διάφανα νερά, γραφικούς κολπίσκους και ειδυλλιακά ψαροχώρια, που προσελκύουν όσους αναζητούν διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα και ηρεμία. Πέντε τέτοια μέρη σας παρουσιάζουμε παρακάτω για να βάλετε στην ταξιδιωτική λίστα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη για το καλοκαίρι12.09.2018

Salina

Salina, πηγή: Shutterstock

Η Salina, ένα από τα επτά Αιολικά Νησιά στο Τυρρηνικό πέλαγος, βόρεια της Σικελίας, είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν διακοπές σε ένα μέρος με πολλές φυσικές ομορφιές και υπέροχες παραλίες με οινικές εξερευνήσεις. Ηφαιστειακά βράχια που βυθίζονται στη θάλασσα, ήσυχα χωριά ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά και βοτσαλωτές παραλίες με πολύχρωμα ψαροκάικα φτιάχνουν ένα μοναδικό σκηνικό καλοκαιρινής χαλάρωσης. Μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στην παραλία Pollara με τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο και να δοκιμάσετε το διάσημο γλυκό κράσι Malvasia αλλά και τη φημισμένη κάππαρη του νησιού. Μπορείτε να πάρετε το φέρι για εκδρομές σε άλλα νησιά, να κάνετε πεζοπορία στο ηφαιστειακό Monte Fossa delle Felici με την ονειρική θέα στο αρχιπέλαγος ή απλά να χαλαρώσετε δίπλα στους Σικελούς που κάνουν διακοπές στη μικρή πόλη Rinella.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙθάκη: Οι ωραιότερες εμπειρίες στο μυθικό νησί12.09.2018

Ponza

Ponza, πηγή: Shutterstock

Με μικρά ψαροχώρια, ένα γοητευτικό λιμάνι με καφέ και τρατορίες, παραλίες με τιρκουάζ νερά, υπέροχες σπηλιές για εξερεύνηση και μονοπάτια για πεζοπορία, το Ponza είναι ένα ανεπιτήδευτο νησί που παραμένει εκτός τουριστικού ραντάρ. Παρά τα τεράστια γιοτ που θα δεις στο λιμάνι, η ατμόσφαιρα του νησιού είναι ήρεμη και χαλαρωτική. Εδώ θα κολυμπήσετε σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ιταλίας, την Chiaia di Luna που εντυπωσιάζει με το σεληνιακό τοπίο της. Το νησί της Ponza βρίσκεται ανάμεσα στη Νάπολη και τη Ρώμη στην Τυρρηνική θάλασσα και μπορείτε να το επισκεφθείτε με ιπτάμενο δελφίνι ή με φέρι από τις πόλεις Anzio, Formia και San Felice Circeo ή από τη Νάπολη.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί