MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Πώς η καθημερινή κατανάλωση γκρέιπφρουτ επηρεάζει την υγεία σου

Το γκρέιπφρουτ αποτελεί μία πολύ υγιεινή επιλογή για όσους προσπαθούν να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα. Μάλιστα, η τακτική κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου συνδέεται με την αυξημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών.

Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Όπως και τα περισσότερα φρούτα, έτσι και το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να σας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες και να βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Τα οφέλη όμως δεν σταματάνε εδώ αφού το γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα πιο ενυδατικά φρούτα το οποίο αποτελείται από 91% νερό, ακριβώς κάτω από το καρπούζι. Έτσι η κατανάλωση του βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας και στην πρόληψη της αφυδάτωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ διαιτολόγος προτείνει 11 τροφές για λαμπερό και νεανικό δέρμα12.09.2018

Επίσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις από από τα μικρόβια όπως βακτήρια, ιοί κ.ά. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει το 80% της συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή