MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Σήμανση παρόμοια με αυτή των τσιγάρων και στα υπερπεξεργασμένα τρόφιμα ζητά διατροφολόγος

Ο καθηγητής Carlos Monteiro είπε στον Guardian ότι τώρα ανησυχεί τόσο πολύ για τον αντίκτυπο αυτών των τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία που οι μελέτες δεν επαρκούν για να προειδοποιήσουν το κοινό για τους κινδύνους.

Monopoli Team

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αντικαθιστούν την υγιεινή διατροφή «σε όλο τον κόσμο», παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις για τους κινδύνους που ενέχουν και θα πρέπει να πωλούνται με προειδοποιήσεις όπως αυτές των καπνικών προϊόντων, σύμφωνα με τον διατροφολόγο που επινόησε πρώτος τον όρο.

Ο καθηγητής Carlos Monteiro του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο θα τονίσει τον αυξανόμενο κίνδυνο από τέτοια προϊόντα σε παιδιά και ενήλικες στο Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία αυτή την εβδομάδα.

«Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά και κυριαρχούν στις παγκόσμιες δίαιτες, παρά τον κίνδυνο που ελλοχεύουν για την υγεία» δήλωσε ο Monteiro στον Guardian ενόψει του συνεδρίου στο Σάο Πάολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Δανία απαγορεύει νουντλς από τη Νότια Κορέα λόγω καψαϊκίνης12.09.2018

«Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα εκτοπίζουν πιο υγιεινά, λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα σε όλο τον κόσμο και προκαλούν επίσης υποβάθμιση της ποιότητας της διατροφής λόγω των πολλών επιβλαβών ιδιοτήτων τους. Αυτά τα τρόφιμα οδηγούν στην πανδημία της παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο διαβήτης».

Η αυστηρή προειδοποίηση έρχεται εν μέσω της ταχέως αυξανόμενης παγκόσμιας κατανάλωσης τέτοιων προϊόντων όπως δημητριακά, μπάρες πρωτεΐνης, ανθρακούχα ποτά, έτοιμα γεύματα και γρήγορο φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Διατροφή