MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ρεκόρ δημοπρασίας “σπάει” έργο τέχνης για τον Harry Potter

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, είναι πλέον «το πιο πολύτιμο αντικείμενο Harry Potter που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία».

Πηγή: Sotherby's
Monopoli Team

Ζωγραφιά ακουαρέλας για το βιβλίο “Harry Potter And The Philosopher’s Stone” («Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος») αποκτήθηκε σε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία.

Συγκεκριμένα, το έργο τέχνης για το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου της σειράς Harry Potter της J.K. Rowling, πωλήθηκε έναντι 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ) από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη (26/6) και έγινε το πολυτιμότερο αντικείμενο Harry Potter που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Το έργο του Thomas Taylor, το οποίο πωλήθηκε στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, απεικονίζεται στα εξώφυλλα της πρώτης έκδοσης του μυθιστορήματος του 1997. Ο Taylor ήταν μόλις 23 ετών όταν έλαβε την πρώτη του επαγγελματική παραγγελία να δημιουργήσει ένα εξώφυλλο για το πρώτο μυθιστόρημα φαντασίας της J.K. Rowling. Ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που διάβασε το χειρόγραφο του αρχικού βιβλίου του πλέον θρυλικού franchise και του πήρε δύο ημέρες για να ολοκληρώσει την εικονογράφηση με συμπυκνωμένες ακουαρέλες και περιγράμματα με μαύρο μολύβι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Daniel Radcliffe ξεκαθάρισε πως δεν χρωστάει στη J.K. Rowling καμία υποστήριξη12.09.2018

Η εικονογράφηση απεικονίζει τον Harry Potter με τα στρογγυλά του γυαλιά και το σημάδι του κεραυνού στο μέτωπο να στέκεται μπροστά στο Hogwarts Express – το τρένο που θα οδηγούσε τον νεαρό μάγο στο Hogwarts.

«Πρόκειται πραγματικά για την πρώτη οπτικοποίηση του Harry και του μαγικού του κόσμου», δήλωσε η Kalika Sands από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Η αρχική εκτίμηση του οίκου για την τιμή πώλησης του έργου ήταν 400.000-600.000 δολάρια – μια τιμή που σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, είναι η «υψηλότερη εκτίμηση πριν από την πώληση που έχει γίνει ποτέ σε αντικείμενο που σχετίζεται με τον Harry Potter». Το έργο τελικά πωλήθηκε για περισσότερο από τρεις φορές από την αναμενόμενη τιμή, ενώ η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

Με πληροφορίες από Euronews.

Περισσότερα από Cine News