MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
01
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ιστορικό μνημείο ανακηρύχθηκε το σπίτι της Marilyn Monroe στο Λος Άντζελες

Το σπίτι όπου η θρυλική σταρ άφησε την τελευταία της πνοή στις 4 Αυγούστου 1962, χαρακτηρίστηκε ιστορικό τοπόσημο και πλέον προστατεύεται από τον νόμο.

Monopoli Team

Το τελευταίο σπίτι της Marilyn Monroe στην συνοικία Μπρέντγουντ ανακηρύχθηκε ιστορικό μνημείο, με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Λος Άντζελες. Μία πολύ σημαντική απόφαση που γλιτώνει το σπίτι της θρυλικής σταρ από την κατεδάφιση, κάτι που είχαν σχεδιάσει να κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του.

Η Monroe είχε αποκτήσει αυτό το σπίτι των 270 τετραγωνικών μέτρων με τις τέσσερις κρεβατοκάμαρες σε ισπανικό αποικιακό στιλ το 1962, λίγο μετά το διαζύγιό της από τον συγγραφέα Arthur Miller και έζησε για περίπου έξι μήνες σε αυτό.

«Μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσα σ’ αυτό το σπίτι, σ’ αυτό το οικόπεδο και κοντά στην πισίνα του», είπε η Traci Park, μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Έξι μήνες αργότερα, η ηθοποιός βρέθηκε μέσα στο σπίτι της αυτό νεκρή λόγω υπερβολικής δόσης φαρμάκων. Ήταν μόλις 36 ετών. «Η Marilyn πέθανε εδώ τραγικά, πράγμα που την συνδέει για πάντα, στον χρόνο και στον χώρο, με αυτό το μέρος», συμπλήρωσε η Park.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέριλιν Μονρόε: 20 πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε για την κινηματογραφική ζωή της θρυλικής σταρ12.09.2018

Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού, η πλούσια κληρονόμος Brinah Milstein και ο σύζυγός της, Roy Bankο, παραγωγός τηλεοπτικών ριάλιτι, αγόρασαν την εμβληματική έπαυλη πέρσι για 8,35 εκατομμύρια δολάρια και σχεδίαζαν να την κατεδαφίσουν για να επεκτείνουν το διπλανό ακίνητο που επίσης τους ανήκει. Όμως η άδεια κατεδάφισης που εξέδωσαν ακυρώθηκε εσπευσμένα από την πόλη, λόγω του ιστορικού διακυβεύματος.

Φυσικά, οι ιδιοκτήτες οδήγησαν την υπόθεση στα δικαστήρια, ισχυριζόμενοι πως η πόλη χρησιμοποίησε «αντισυνταγματικές μεθόδους» προκειμένου να τους εμποδίσουν να κατεδαφίσουν την έπαυλη. Συγκεκριμένα, στην αγωγή που κατέθεσε το ζευγάρι αναφέρει πως το σπίτι έχει υποστεί ουσιαστικές αλλαγές και ότι δεν έχουν απομείνει στοιχεία από την εποχή που ζούσε εκεί η Monroe, οπότε υποστηρίζουν ότι δεν πληροί τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο.

«Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι σήμερα που θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από 60 χρόνια. Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο ή μέρος στην πόλη του Λος Άντζελες τόσο εμβληματικό όσο η Marilyn Monroe και το σπίτι της στο Μπρέντγουντ», τόνισε η  Traci Park, πριν την ψηφοφορία. «Το να χαθεί αυτό το κομμάτι της ιστορίας, το μόνο σπίτι που είχε ποτέ η Marilyn, θα ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για την ιστορική διατήρηση της πόλης». 

Ο χαρακτηρισμός του σπιτιού ως ιστορικού μνημείου από την πόλη δεν απαγορεύει την κατεδάφισή του. Όμως αυτή απαιτεί εμπεριστατωμένο έλεγχο από τη δημοτική επιτροπή δημόσιας κληρονομιάς.

Το ζευγάρι έχει προτείνει να μεταφέρει αλλού το σπίτι, ώστε να το καταστήσει προσβάσιμο στους fans, οι οποίοι εξακολουθούν να γοητεύονται από την ηθοποιό. Η επιλογή αυτή εξακολουθεί να εξετάζεται, σύμφωνα με την Park. «Η ομάδα μου και εγώ η ίδια εργασθήκαμε σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το σπίτι σε ένα μέρος όπου το κοινό θα μπορούσε πραγματικά να το επισκέπτεται και να περνάει εκεί χρόνο», εξήγησε η δημοτική σύμβουλος.

Με πληροφορίες από Variety. 

Περισσότερα από ShowBiz