MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 27 Ιουνίου

Η θρυλική ροκ μπάντα, Dire Straits Legacy επιστρέφει σχεδόν 40 χρόνια μετά στην Ελλάδα, προσθέτοντας νέους σταθμούς μετά τα απανωτά sold out, ενώ Πυξ Λαξ «βαδίζουν» σε αγαπημένα ροκ μονοπάτια στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, 27 Ιουνίου.

Monopoli Team

Θέατρο

50 χρόνια – μια νύχτα, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στην Πειραιώς 260

Μισός αιώνας έχει περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973. Στον απόηχο του Μάη του 1968, αρθρώνει δυναμικά λόγο στην Ελλάδα της Δικτατορίας το φοιτητικό κίνημα.  Τι σημαίνει για μας σήμερα αυτό το συλλογικό βίωμα αλληλεγγύης και αυταπάρνησης; Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο, η παράσταση «50 χρόνια, μια νύχτα», η οποία παρουσιάζεται, από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου 2024, στην Πειραιώς 260 – Χώρος Ε‘, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση της οριακής αυτής στιγμής από τη σκοπιά του θεάτρου. *Παίζουν: Γιώργος Βουρδαμής, Μαρία Ζορμπά, Υβόννη Μαλτέζου, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Γιώργος Νούσης, Στρατής Χατζησταματίου κ.α.
Παραστάσεις: Από 26 έως 29 Ιουνίου 2024. Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: aefestival.gr, more.com.
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

Υπνοβάτες, από την ομάδα «Εν Δυνάμει» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το έργο «Οι Υπνοβάτες» ανεβαίνει από την ομάδα «Εν Δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η ομάδα Εν Δυνάμει, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας πάνω στη δημιουργία παραστάσεων που έχουν τη δύναμη να μετατρέπουν το προσωπικό σε συλλογικό, επιλέγει για ακόμη μία φορά να θέσει ερωτήματα που συνήθως αποφεύγουμε. «Σε αυτήν τη χρονική περίοδο της ακραίας εξατομίκευσης, που η ζωή παίρνει συνεχώς παράταση, που συντελούνται ριζικές αλλαγές στην ιδέα του θανάτου που επηρεάζουν ακόμα και την ίδια τη δομή της κοινωνίας, σκύβουμε επάνω από το τρίπτυχο θάνατος-ύπνος-όνειρα, όχι για να βρούμε σωστές απαντήσεις, αλλά για να αφεθούμε στο άγνωστο και στον συνειρμό, να απενοχοποιήσουμε τον φόβο και ενώνοντας τον με τα όνειρα και τις μύχιες σκέψεις μας να επιστρέψουμε τον θάνατο στην αναγκαία θέση του: μέσα στη ζωή». *Παίζουν: Μύριαμ Σοφία Αρτζανίδου, Χριστίνα Ασλανίδου, Γιάννος Γαβαλάς, Λένα Γκαντιά, Μαρία Δαχλύθρα κ.α.
Παραστάσεις: Από 14 έως 23 Ιουνίου 2024. Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή στις 21:00 και Σάββατο στις 18:00 & στις 21:00.
Εισιτήρια: 10€-20€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Υπνοβάτες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Συναυλίες

Οι Dire Straits Legacy έρχονται για δύο τελευταίες συναυλίες στην Ελλάδα

Η θρυλική ροκ μπάντα, Dire Straits Legacy επιστρέφει σχεδόν 40 χρόνια μετά στην Ελλάδα, προσθέτοντας νέους σταθμούς μετά τα απανωτά sold out. Η live ακρόαση των τεράστιων επιτυχιών των Dire Straits στη χώρα μας αποτελούσε απωθημένο για το ροκ ακροατήριο. Με την εμφάνιση των Dire Straits Legacy που αποτελούνται από αυθεντικά μέλη της μπάντας και έχουν τις «ευλογίες» των αδελφών Knopfler είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να απολαύσουμε ζωντανά μερικά από τα σπουδαιότερα rock τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Σχεδόν 40 χρόνια μετά τις ιστορικές συναυλίες του σχήματος το Μάιο του 1985 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όλες οι σπουδαίες συνθέσεις των Dire Straights θα ακουστούν και πάλι ζωντανά σε ελληνικό έδαφος, από τους εξαιρετικούς μουσικούς που ηχογράφησαν, περιόδευσαν και υπήρξαν μέλη του ανυπέρβλητου βρετανικού ροκ συγκροτήματος που είχε πολλάκις χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο βρετανικό συγκρότημα των 80s», έχοντας πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δίσκων παρά την σχετικά σύντομη διαδρομή τους.
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 (Αθήνα), Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 (Θεσσαλονίκη) | Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19.30
Εισιτήρια: Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών: Όρθιοι: 39€ (Παραμένουν λίγα), Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκη: Όρθιων: 39€, Καθήμενων A’ Ζώνη: 48€, Β’ Ζώνη: 44€, Κερκίδα: 44€. Προπώληση: more.com.
 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300.

Οι Πυξ Λαξ στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μετά τις εμφανίσεις τους με μεγάλες ορχήστρες, οι Πυξ Λαξ θα επιστρέψουν και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια και θα παίξουν σε μερικούς από τους εμβληματικότερους συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα, έτοιμοι να δονήσουν και πάλι την ψυχή μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Οι Πυξ Λαξ λένε όσα θα θέλαμε να πούμε για τις παλιές και τις νέες αγάπες, ακονίζουν την τέχνη τους, αναζητούν διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και συγγένειες, αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό συγκρότημα, να δίνουν συναυλίες. Ακμαίοι και ανθεκτικοί στο χρόνο, εκφράζουν αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει με το πέρασμα του εφήμερου.
Πέμπτη 27/6, 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός. 

Πολιορκημένος χρόνος: Τίτος Πατρίκιος / Ανδρέας Κατσιγιάννης στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το έργο Πολιορκημένος χρόνος, σε ποίηση του Τίτου Πατρίκιου και μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη, έρχεται σε πρώτη παρουσίαση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για μια μοναδική συναυλία την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στις 20.30. Το έργο θα ερμηνεύσει ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς. Στον ρόλο του αφηγητή ο Τίτος Πατρίκιος. Ο καταξιωμένος συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Ανδρέας Κατσιγιάννης αναμετριέται με το έργο του ποιητή Τίτου Πατρίκιου και συνθέτει ένα νέο μουσικό έργο που σέβεται τη μουσική των λέξεων και αναδεικνύει τις λεπτές συναισθηματικές ισορροπίες τους. Έτσι «γεννήθηκε» ο Πολιορκημένος χρόνος, ένα μουσικό έργο που φιλοδοξεί να σταθεί αντάξιο της μακράς και γόνιμης ποιητικής διαδρομής του Τίτου Πατρίκιου.
Πέμπτη 27/6,20:30
Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: €12, €15. Φοιτητικό: €10. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ- Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Τάμτα ξαναφέρνει στο Smut το show που έκανε την Αθήνα να παραμιλά12.09.2018

Εκθέσεις

Άγγελος Αλαφροΐσκιωτος: 16 εικαστικοί εμπνέονται από την ποίηση του Άγγελου Σικελιανού στο Ίδρυμα Τσιχριτζή

Με αφορμή τη ζωή, το έργο και την πρώτη ποιητική συλλογή «Αλαφροΐσκιωτος» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, Άγγελου Σικελιανού, από την οποία πήρε και το παρατσούκλι «Άγγελος Αλαφροΐσκιωτος», παρουσιάζεται η ομότιτλη ομαδική εικαστική έκθεση στον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά. Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.  Ο Άγγελος Σικελιανός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, του οποίου το έργο διακρίνεται από έντονο λυρισμό και ιδιαίτερο γλωσσικό πλούτο.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 26 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου 2024
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11π:μ:–7μ:μ:
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά

Περισσότερα από Εκδηλώσεις