MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό και light γλυκό με γιαούρτι – με δύο μόνο υλικά!

Το καλοκαίρι σημαίνει απλότητα! Αυτό το εύκολο γλυκό το έχω «θυμηθεί» από συνταγές που βλέπω στο Instagram αλλά κατά βάση μου θυμίζει το γιαουρτογλυκό ψυγείου που έφτιαχνε η μαμά μου.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Όταν είμασταν παιδιά τα σπιτικά γλυκά ψυγείου ήταν το hype της εποχής. Και κάποια ήταν τόσο απλά όσο να ετοιμάσεις ένα ζελέ, να σπάσεις μερικά πτι μπερ μπισκότα και να ανακατέψεις το ζελέ με κάποια κρέμα. Στο σπίτι μας αυτό το γλυκό δεν είχε όνομα, ήταν απλά «γλυκό» και γινόταν τακτικά στις καλοκαιρινές γιορτές μας.

Σήμερα φτιάχνω ένα ακόμη πιο εύκολο και light γλυκό ψυγείου με δύο μόνο βασικά υλικά, τα οποία εμπλουτίζω ανάλογα με τη διάθεση και το τι υπάρχει στο ψυγείο μου. Η συνταγή είναι «κλεμμένη» από τις πολλές παρόμοιες που βλέπω στο Instagram.

Εύκολο και light γλυκό ψυγείου

1 συσκευασία ζελέ light σε όποιο άρωμα προτιμάς

1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

Προαιρετικά: ψιλοκομμένα φρούτα, ξηροί καρποί και σπασμένα μπισκότα για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ ετοιμάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Το βγάζω και προσθέτω στο μπολ το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά και αν θέλω προσθέτω επιπλέον υλικά. Εγώ φτιάχνω συχνά το ζελέ με άρωμα φράουλα και προσθέτω χοντροσπασμένα φυστίκια Αιγίνης που είναι η αδυναμία μου!

Μοιράζω το μείγμα σε μπολ, προσωπικά προτιμώ τα ποτήρια του κρασιού γιατί το κάνουν πιο γκράντε!, και αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Αυτή είναι η συνταγή μου, με πολύ λίγες θερμίδες σαν βάση και πολλή απόλαυση και γεύση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLight σπανακόπιτα με λίγες θερμίδες: Η συνταγή της διαιτολόγου12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life