MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
01
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 29-30 Ιουνίου, ακολουθούμε το νεαρό πάντα Πανγκ σε μια επική κινηματογραφική περιπέτεια από την Κίνα στην Αφρική, μαθαίνουμε για τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με τον πιο πρωτότυπο διαδραστικό τρόπο και περνάμε δημιουργικές και ευχάριστες ώρες με την οικογένεια μας στην πόλη.

Monopoli Team

Θέατρο

Η Αμόλακαλίμπα Πολιτεία, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Κανελλοπούλου σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η παράσταση «Η Αμόλακαλίμπα Πολιτεία» είναι ένα έργο, φτιαγμένο για να ταξιδέψει τα παιδιά σε έναν μαγικό κόσμο, όπου πρωταγωνιστεί η φύση με την ομορφιά της και την αίσθηση της ελευθερίας που μας δίνει. Με χιούμορ, πρωτότυπη μουσική και μαγευτικά στοιχεία, συνδυάζει τη φαντασία με την πραγματικότητα, δείχνοντάς μας πώς η ομορφιά μπορεί να βρεθεί ακόμα και στα πιο αναπάντεχα μέρη, αρκεί να ξέρουμε να ακούμε και να κοιτάζουμε πέρα από την επιφάνεια. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας γκρίζας τσιμεντένιας πολιτείας, της Αμόλακαλίμπα, και των τριών κηπουρών, που επιστρέφουν από εκεί για να μοιραστούν τις απίθανες εμπειρίες που έζησαν. Μέσα από την αφήγηση, τα παιδιά μαθαίνουν πως μέσα από τη σιωπή μπορούμε να ανακαλύψουμε τα θαύματα της φύσης και να εκτιμήσουμε τα δώρα της. *Παίζουν: Δημήτρης Καπετάνιος, Πένη Μπουκουβάλα, Αρετή Πολυμενίδη.
Σάββατο 29/6, 19:00 | Φλερύ Summer Cinema, Σκίπη 5-7, Καλλιθέα. Τηλ: 21 0958 5774.
Κυριακή 30/6, 19:00 | Θερινό Σινεμά Αλεξάνδρα, Ηρ. Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι. Τηλ: 21 0677 7708.
Εισιτήρια: 9€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Κινηματογράφος

Ο Πάντα-Πάνγκ στην Αφρική

O Ρίτσαρντ Κλάους, φτιάχνει μια ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή ένα αρκουδάκι Πάντα το οποίο καταλήγει να ταξιδεύει στην Αφρική, σε ένα περιβάλλον τόσο, μα τόσο άγνωστο για εκείνο. Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνον κόσμο, θα κάνει απρόσμενους νέους φίλους και θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια που ούτε μπορούσε να φανταστεί, σε μία επική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Park your Cinema Kids: Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη (2016)

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Κυριακή 30/6, 21:00: Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη (2016): «Ώρα για λίγη τρέλα». Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος της ταινίας Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Η Αλίκη μεταφέρεται-αυτή τη φορά μέσα από έναν καθρέφτη- σε μια άλλη διάσταση, συναντά καινούργιους, αλλά και γνώριμους χαρακτήρες, κάνει νέους φίλους, αλλά και εχθρούς, που της στήνουν πολλές και επικίνδυνες παγίδες. Σκοπός τους είναι να την εγκλωβίσουν σε ένα άλλο χωροχρονικό σύμπαν. Θα τα καταφέρουν;
Κυριακή 30/6, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Τα μυαλά που κουβαλάς 2

Σε σκηνοθεσία του Kelsey Mann και παραγωγή του Mark Nielsen, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους. Η ταινία των Disney και Pixar επιστρέφει στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι τη στιγμή που τα κεντρικά έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα. *Φωνές: Γιάννης Υφαντής, Σοφία Τσάκα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ζόι Πρε, Δημήτρης Σάρλος κ.α.
*Κριτική και αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Δράσεις

Ο Μύθος της γειτονιάς μου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-8 ετών στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός ανακοινώνει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά τα Σάββατα. Oι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα του Αλέκου Φασιανού «Ο μύθος της γειτονίας μου». Θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας  λαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους μέσα απο την επίλυση γρίφων και πραγματοποίηση δοκιμασιών. Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική; Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το Μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά. Ετοιμαστείτε τώρα να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε. Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχυού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον Μύθο. Η μουσειοβαλίτσα είναι ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο εκπαιδευτικό kit που σκοπό έχει να ταξιδέψει  και να παρουσιάσει την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.
Σάββατο 29/6, 12:00
Εισιτήριο: 7€. Προπώληση: more.com
Μουσείο Αλέκος Φασιανός, Νεοφύτου Μεταξά 15, 104 39 Αθήνα. Τηλ: +30 210 881 9079.

Ένα μυστήριο … ζητά τη λύση του: Δράση για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια ψυχαγωγική δράση περιμένει τις οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τίτλο «Ένα μυστήριο… ζητά τη λύση του» τις Κυριακές στο Μουσείο Ακρόπολης. Τα Παναθήναια, η μεγάλη γιορτή για τη θεά Αθηνά, κινδυνεύουν. Ο ιερός πέπλος της θεάς ξεθώριασε, η παράσταση της Γιγαντομαχίας δε διακρίνεται πια. Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθεί ο ένοχος και να αποκατασταθεί η παράσταση για να πραγματοποιηθεί η γιορτή, αλλιώς ο θυμός της θεάς θα πέσει πάνω στους Αθηναίους. Μέσα από μια φανταστική περιπέτεια τα παιδιά, με τη βοήθεια αρχαιολόγου, καλούνται να ακολουθήσουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης και να ανακαλύψουν τον δράστη για να σώσουν τη γιορτή. Η γιορτή των Παναθηναίων και η μυθική Γιγαντομαχία ‘ζωντανεύουν’ μέσα από εικόνες και αφηγήσεις και η γνώση γίνεται παιχνίδι.
Από 09 Ιουνίου 2024 -27 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 12:00
Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ηλεκτρονικές κρατήσεις εδώ.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKids Summer Cinema Nights: Αγαπημένες παιδικές ταινίες στον καταπράσινο κήπο του Domotel Kastri12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες